zuurstof therapie voor hartfalen

Zuurstof die door worden geleverd

Zuurstoftherapie is een manier om meer zuurstof in je longen en de bloedbaan. Het wordt soms gebruikt voor mensen die ziekten die het moeilijk maken om te ademen, zoals hartfalen. Zuurstof therapie kan het gemakkelijker om te ademen te maken. En het kan het hart ‘s werklast te verminderen.

Sommige mensen moeten extra zuurstof de hele tijd. Anderen hebben het van tijd tot tijd gedurende de dag of nacht. Een arts zal voorschrijven hoeveel zuurstof die u nodig heeft, op basis van bloedonderzoek. Hij of zij zal u vertellen hoeveel zuurstof te gebruiken per minuut (het debiet) en hoe vaak om het te gebruiken.

Om de zuurstof te ademen, de meeste mensen gebruiken een nasale canule (zeg “KAN-yuh-luh”). Dit is een dunne buis met twee tanden die passen gewoon in je neus. Kinderen en mensen die veel zuurstof nodig kan nodig zijn om een ​​masker dat past over de neus en mond gebruiken.

Je hoeft niet te blijven thuis of in een ziekenhuis om zuurstof te gebruiken. Zuurstof systemen zijn draagbaar. U kunt ze gebruiken, terwijl u uw dagelijkse taken te doen.

Uw arts zal bepalen hoeveel zuurstof u nodig hebt met een bloedtest genaamd arteriële bloed gas en een nieuwe test genaamd oximetry. Deze tests meten de zuurstofconcentratie in het bloed.

Lange-termijn zuurstof therapie wordt gegeven aan mensen met hartfalen die een lage niveaus van zuurstof in hun bloed. Het wordt gegeven aan de hoeveelheid zuurstof in het bloed verhogen om te voorzien in de behoeften van het lichaam.

Zuurstoftherapie kan kortademigheid te verminderen en kunt u meer te doen.

Zuurstof therapie helpt het hart ‘s werklast te verminderen. In hartfalen, het hart niet zo effectief als het zou moeten en niet voldoen aan de behoeften van het lichaam voor zuurstof pomp. Zuurstof therapie helpt te compenseren door een verhoging van de hoeveelheid zuurstof geleverd aan de weefsels van het lichaam.

Thuis zuurstof therapie kan helpen kortademigheid te verminderen en het verhogen van uw vermogen om te oefenen.

In het algemeen zijn er geen bijwerkingen van zuurstofbehandeling. Maar zuurstof is brandgevaarlijk. Het is belangrijk om de veiligheid maatregelen om u en uw gezin veilig te houden volgen. Gebruik geen zuurstof door brandende sigaretten, open vuur of ontvlambare stoffen.

Uw arts zal de stroomsnelheid per minuut in te stellen om u de juiste hoeveelheid zuurstof te geven. Verander niet het debiet, tenzij uw arts u. Hogere stroomsnelheden meestal niet en kan het risico van schadelijke kooldioxide opbouw in het bloed verhogen, vooral bij mensen die ook longziekte.

Zie Drug Verzoek om een ​​volledige lijst van bijwerkingen. (Drug Referentie is niet beschikbaar in alle systemen.)

Gebruik geen zuurstof door brandende sigaretten, open vuur of ontvlambare producten. Als u of degenen die de zorg voor je rookt, moet u zuurstoftherapie zeer zorgvuldig te overwegen vanwege het gevaar van brand of explosie.

Voor meer informatie over veiligheid, hygiëne, en reizen, zie

Vul het nieuwe medicijn informatieformulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen deze medicatie te begrijpen.

Rakesh K. Pai, MD, FACC – Cardiologie, Electrophysiolog; Margaret Hetherington, PHM, bsc – Apotheek

12 maart 2014