vroegtijdige puberteit en vaatziekten

Vroegtijdige puberteit is wanneer het lichaam van een kind begint te veranderen in dat van een volwassene (de puberteit) te vroeg. Puberteit die begint vóór de leeftijd van 8 bij meisjes en voor de leeftijd van 9 bij jongens wordt beschouwd vroegtijdige puberteit.

Puberteit omvat snelle groei van botten en spieren, veranderingen in het lichaam vorm en grootte, en de ontwikkeling van het vermogen van het lichaam om te reproduceren.

symptomen

De oorzaak van voortijdige puberteit vaak niet worden gevonden. In zeldzame gevallen kunnen bepaalde aandoeningen, zoals infecties, hormonale aandoeningen, tumoren, hersenafwijkingen of letsel, vroegtijdige puberteit veroorzaken. Behandeling van voortijdige puberteit omvat typisch medicatie verdere ontwikkeling vertragen.

borstgroei; Eerste periode (menarche)

Vroegtijdige puberteit tekenen en symptomen zijn onder meer de ontwikkeling van de volgende vóór de leeftijd van 8 bij meisjes en voor de leeftijd van 9 bij jongens.

Maak een afspraak met de arts van uw kind voor een evaluatie als uw kind een van de tekenen of symptomen van vroegtijdige puberteit.

Om te begrijpen wat de oorzaken van vroegtijdige puberteit bij sommige kinderen, is het handig om te weten wat de puberteit te beginnen veroorzaakt. Deze werkwijze omvat de volgende stappen

Vergrote testikels en penis; Gezichtsbeharing (meestal groeit voor het eerst op de bovenlip); verdiepen voice

Waarom dit proces begint vroeg bij sommige kinderen is afhankelijk van de vraag of ze hebben centrale vroegtijdige puberteit of perifere vroegtijdige puberteit.

Schaamhaar en okselhaar; Snelle groei; Acne; Volwassen lichaamsgeur

Oorzaken

Er is meestal geen aanwijsbare oorzaak voor dergelijke vroegtijdige puberteit.

In het centrum van vroegtijdige puberteit, de puberteit begint te vroeg. Het patroon en de timing van de stappen in de werkwijze voor het overige normaal. Voor de meerderheid van de kinderen met deze aandoening, is er geen onderliggende medische probleem en geen aanwijsbaar reden voor de vroege puberteit.

In zeldzame gevallen kan de volgende centrale vroegtijdige puberteit veroorzaken

Oestrogeen of testosteron in het lichaam van uw kind zorgt ervoor dat deze vorm van vroegtijdige puberteit.

De minder voorkomende perifere vroegtijdige puberteit gebeurt zonder de betrokkenheid van het hormoon in je hersenen (Gn-RH) die normaal gesproken leidt tot het begin van de puberteit. In plaats daarvan de oorzaak is release van oestrogeen en testosteron in het lichaam vanwege problemen met de eierstokken, de testikels, bijnieren en hypofyse.

Risicofactoren

In zowel meisjes als jongens, kan het volgende leiden tot perifere vroegtijdige puberteit

De hersenen begint het proces. Deel van de hersenen met een hormoon gonadotropine releasing hormoon (Gn-RH) .; De hypofyse releases meer hormonen. Gn-RH veroorzaakt de hypofyse – een klein boonvormige klier aan de basis van de hersenen – nog twee hormonen. De hormonen worden genoemd luteïniserend hormoon (LH) en follikel stimulerend hormoon (FSH) .; Geslachtshormonen geproduceerd. LH en FSH veroorzaken de eierstokken hormonen die betrokken zijn bij de groei en ontwikkeling van vrouwelijke geslachtskenmerken (oestrogeen) en de testikels hormonen die verantwoordelijk zijn voor de groei en ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken (testosteron) produceren .; Lichamelijke veranderingen optreden. De productie van oestrogeen en testosteron veroorzaakt de fysieke veranderingen van de puberteit.

complicaties

Bij meisjes kunnen perifere vroegtijdige puberteit ook worden geassocieerd met

Een tumor in de hersenen of het ruggenmerg (centraal zenuwstelsel); Een defect in de hersenen bij de geboorte aanwezig, zoals een te hoge vochtophoping (hydrocephalus) of een goedaardige tumor (hamartoma); Straling aan de hersenen of het ruggenmerg; Letsel aan de hersenen of het ruggenmerg; McCune-Albright syndroom – een genetische ziekte die botten en huidskleur beïnvloedt en zorgt voor hormonale problemen; Adrenogenitaal syndroom – een groep van genetische aandoeningen waarbij abnormale productie van hormonen door de bijnieren; Hypothyreoïdie – een aandoening waarbij de schildklier ontstaat te weinig hormonen

Bij jongens kan perifere voortijdige puberteit ook worden veroorzaakt door

Een tumor in de bijnieren of de hypofyse dat oestrogeen en testosteron uitscheidt; McCune-Albright syndroom, een zeldzame aandoening die ook de huid en botten beïnvloedt; Blootstelling aan externe bronnen van oestrogeen of testosteron, zoals crèmes of zalven

Voorbereiding voor uw afspraak

Factoren die het risico van een kind verhogen van vroegtijdige puberteit omvatten

Mogelijke complicaties van vroegtijdige puberteit omvatten

Cysten; eierstoktumoren

Je bent waarschijnlijk om te beginnen bij het zien van de kinderarts van uw kind of een huisarts. Of je kan onmiddellijk worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van hormoon-gerelateerde aandoeningen bij kinderen (pediatrische endocrinoloog).

Een tumor in de cellen die sperma (kiemcellen) maken of de cellen die testosteron (Leydig cellen) maken; Genmutatie – een zeldzame aandoening genaamd gonadotropine-onafhankelijke familiale seksuele vroegrijpheid, die wordt veroorzaakt door een defect in een gen kan leiden tot vroegtijdige productie van testosteron bij jongens, gewoonlijk tussen de leeftijd van 1 en 4.

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en om te weten wat te verwachten van de arts van uw kind.

Lijst vragen voor de arts van uw kind te helpen samen het grootste deel van uw tijd. Voor vroegtijdige puberteit, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Omdat het een meisje. Meisjes zijn veel meer kans om vroegtijdige puberteit ontwikkelen .; Omdat Afro-Amerikaan. Vroegtijdige puberteit treft Afro-Amerikanen vaker dan kinderen van andere rassen .; Omdat obesitas. Als uw dochter is aanzienlijk overgewicht, heeft ze een hoger risico op het ontwikkelen van vroegtijdige puberteit .; Blootstelling aan geslachtshormonen. In contact met een oestrogeen of testosteron crème of zalf, of andere stoffen die deze hormonen (zoals medicijnen een volwassene of voedingssupplementen) bevatten, kan uw kind risico op vroegtijdige puberteit verhogen .; Met andere medische aandoeningen. aandoeningen die abnormale productie van mannelijke hormonen (androgenen) omvatten – voortijdige puberteit kan een complicatie van McCune-Albright syndroom of congenitale adrenale hyperplasie zijn. In zeldzame gevallen kan vroegtijdige puberteit ook worden geassocieerd met hypothyreoïdie .; Met bestraald van het centrale zenuwstelsel. Bestraling van tumoren, leukemie en andere omstandigheden kan het risico op voortijdige puberteit verhogen.

Tests en diagnose

Aarzel niet om eventuele andere vragen die je hebt te stellen.

Korte hoogte. Kinderen met vroegtijdige puberteit kan snel te groeien op het eerste en zijn hoog, in vergelijking met hun leeftijdsgenoten. Maar, omdat hun botten sneller dan normaal rijpen, ze stoppen vaak eerder dan gebruikelijk groeien. Dit kan ervoor zorgen dat ze korter dan gemiddeld als volwassenen. Vroege behandeling van vroegtijdige puberteit, in het bijzonder wanneer het zich voordoet bij zeer jonge kinderen, kan hen helpen langer dan ze zouden zonder behandeling groeien .; Sociale en emotionele problemen. Meisjes en jongens die de puberteit lang voordat hun leeftijdsgenoten zeer zelfbewust over de veranderingen in hun lichaam kunnen beginnen. Dit kan invloed hebben op het gevoel van eigenwaarde en verhogen het risico op depressie of drugsmisbruik.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen over

Om vroegtijdige puberteit diagnosticeren, zal de arts

Behandelingen en drugs

X-stralen van de hand en pols van uw kind ook belangrijk zijn voor de diagnose van vroegtijdige puberteit. Deze X-stralen kunnen de arts helpen bepalen van uw kind botleeftijd, waaruit blijkt wanneer de botten te snel groeien.

De arts van uw kind zal ook nodig zijn om uit te vinden welk type vroegtijdige puberteit uw kind. Om dit te doen, zal hij of zij een test genoemd een gonadotropin releasing hormoon (Gn-RH) stimulatie test uit te voeren, en neem dan een bloedmonster. Bij kinderen met centrale vroegtijdige puberteit, zal dit hormoon veroorzaken andere hormoonspiegels stijgen. Bij kinderen met perifere vroegtijdige puberteit, andere hormoonspiegels blijven hetzelfde.

Wees je bewust van elke pre-afspraak beperkingen. Wanneer u de afspraak, vragen of er iets is wat je hoeft te doen op voorhand, zoals beperking van het dieet van uw kind .; Noteer de symptomen van uw kind, ook wanneer deze eventueel los van de reden waarom u de afspraak gepland kan lijken .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van zaken als de recente veranderingen in het leven, of grote spanningen .; Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen of supplementen uw kind, of dat anderen in het huis te nemen – omdat uw kind de toegang tot hen hebben gehad .; Maak een lijst van hoogtevrees familieleden, met name als een van hen zijn kort als volwassenen .; Noteer uw familie medische geschiedenis, en noteer eventuele familieleden vroegtijdige puberteit of hormonale problemen hebben gehad .; Breng een kopie van uw kind groeicurve opnemen als u een bezoek aan een nieuwe arts die geen toegang hebben tot medische dossier van uw kind heeft .; Noteer vragen aan de arts van uw kind te vragen.

Coping en ondersteuning

Andere tests zijn ook nodig voor kinderen met perifere vroegtijdige puberteit de oorzaak van de aandoening te vinden. Zo kan de arts extra bloedonderzoek uitvoeren om andere hormoonspiegels controleren of, bij meisjes, kan hij of zij een echo doen om te controleren of er een ovariële cyste of tumor.

het voorkomen

Behandeling van voortijdige puberteit afhankelijk van de oorzaak. Het primaire doel van de behandeling is het kind in staat te groeien tot een normale volwassen hoogte.

De meeste kinderen met centrale vroegtijdige puberteit, waarin er geen onderliggende medische aandoening, kan effectief worden behandeld met medicijnen. Deze behandeling, genoemd Gn-RH analoge therapie omvat meestal een maandelijkse injectie van een medicijn, zoals leuprolide (Lupron Depot), die verder ontwikkeld vertraagt. Sommige nieuwe preparaten kan bij langere intervallen.

Het kind blijft deze medicatie ontvangen totdat hij of zij de normale leeftijd van de puberteit bereikt. Gemiddeld 16 maanden nadat hij meer ontvangt de medicatie, het proces van de puberteit begint opnieuw.

Meer informatie over vroegtijdige puberteit

Als een andere medische aandoening wordt veroorzaakt door vroegtijdige puberteit van uw kind, de behandeling van die voorwaarde is noodzakelijk stoppen om de voortgang van de puberteit. Bijvoorbeeld, als een kind een tumor die is produceren hormonen en veroorzaakt voortijdige puberteit, puberteit meestal stopt wanneer de tumor chirurgisch verwijderd.

Kinderen die de puberteit vroeg beginnen kan verschillen van hun leeftijdsgenoten te voelen. Hoewel er weinig studies over de emotionele gevolgen van vroegtijdige puberteit, is het mogelijk dat verschillende gevoel sociale en emotionele problemen, waaronder vroege seksuele experimenteren kan veroorzaken. Als ouder kunt u ook problemen omgaan met het begin van de ontwikkeling van uw kind.

Meer over de vroegtijdige puberteit

Als u, uw kind of andere leden van uw gezin moeite hebben het hoofd bieden, zoeken counseling. Psychologische begeleiding kan helpen uw gezin beter te begrijpen en omgaan met de emoties, problemen en uitdagingen die vroegtijdige puberteit te begeleiden. Als u vragen of wilt u advies over hoe om een ​​gekwalificeerde adviseur te vinden, praat met een lid van uw gezondheidszorg team.

Enkele risicofactoren voor vroegtijdige puberteit, zoals geslacht en ras, kan niet worden vermeden. Maar er zijn dingen die je kunt doen om uw kind de kans op het ontwikkelen vroegtijdige puberteit te verminderen, met inbegrip van

1

)

Wat is waarschijnlijk veroorzaakt symptomen of de toestand van mijn kind ?; Zijn er nog andere mogelijke oorzaken van de symptomen of de toestand van mijn kind ?; Welke testen heeft mijn kind nodig ?; Is deze voorwaarde waarschijnlijk tijdelijke of chronische ?; Wat is de beste behandeling ?; Wanneer moet de behandeling te beginnen, en hoe lang zal het duren ?; Wat zijn de alternatieven voor de primaire aanpak die u suggereert ?; Mijn kind heeft andere gezondheidsproblemen. Hoe kunnen we het beste beheren ze samen ?; Zijn er beperkingen mijn kind moet volgen ?; Moet mijn kind een specialist ?; Is er een generiek alternatief voor de medicijnen die u voorschrijven ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan mee naar huis nemen? Welke websites raden jullie aan?

Uw familie medische geschiedenis, in het bijzonder, hoogten familie leden of de eventuele voorgeschiedenis van endocriene stoornissen of tumoren; De leeftijd waarop de puberteit begonnen voor broers en zussen en ouders; Family raciale samenstelling

Beoordelen van uw kind en uw familie medische geschiedenis; Doe een lichamelijk onderzoek; Ren bloedonderzoek om hormoonniveaus te meten

Magnetic Resonance Imaging (MRI). Een MRI van de hersenen wordt meestal gedaan voor kinderen die zijn voorzien van centrale vroegtijdige puberteit om te zien of hersenafwijkingen er de oorzaak van het prille begin van de puberteit .; Schildklier testen. De arts kan ook de schildklier van je kind te testen als hij of zij geen tekenen van trage schildklierfunctie (hypothyreoïdie), zoals vermoeidheid, traagheid, verhoogde gevoeligheid voor koude, constipatie toont, een daling van de schoolprestaties of bleke, droge huid.

Het houden van uw kind uit de buurt van externe bronnen van oestrogeen en testosteron – het voorschrijven van medicijnen voor volwassenen in het huis of voedingssupplementen met oestrogeen of testosteron, bijvoorbeeld; Het aanmoedigen van uw kind om een ​​gezond gewicht te behouden