vroeggeboorte complicaties

Hoewel niet alle premature baby’s ervaren complicaties, worden te vroeg geboren kan op korte termijn en lange termijn gezondheidsproblemen voor preemies veroorzaken. In het algemeen, hoe eerder een baby geboren is, hoe hoger het risico op complicaties. Geboortegewicht speelt een belangrijke rol, ook.

Sommige problemen kunnen duidelijk bij de geboorte, terwijl anderen dat niet kunnen ontwikkelen tot later.

In de eerste weken kan de complicaties van vroeggeboorte omvatten

Ademhalingsproblemen. Een premature baby kan ademhalingsproblemen als gevolg van een onrijp ademhalingswegen. Als de baby longen ontbreekt surfactant – een stof waarmee de longen te breiden – kan hij respiratory distress syndrome omdat de longen niet kan uitzetten en krimpen normaal te ontwikkelen.

Op korte termijn complicaties

Langetermijncomplicaties

Preemies kan ook de ontwikkeling van chronische longziekte bekend als bronchopulmonaire dysplasie. Bovendien hebben sommige preemies gedurende langere tijd pauzes in de ademhaling, bekend als apneu.

Hart problemen. De meest voorkomende hartproblemen premature baby’s ervaring patent ductus arteriosus (PDA) en lage bloeddruk (hypotensie). PDA is een blijvende opening tussen twee grote bloedvaten die vanuit het hart.

Hoewel deze hartafwijking vaak sluit op zijn eigen, onbehandeld kan leiden tot te veel bloed door het hart te stromen en de oorzaak van hartfalen en andere complicaties. Lage bloeddruk kan het nodig zijn intraveneuze vloeistoffen, medicijnen en soms bloedtransfusies nodig.

Brain problemen. Hoe eerder een baby geboren is, hoe groter het risico op bloedingen in de hersenen, bekend als een intraventriculaire bloeding. De meeste bloedingen zijn mild en lossen met weinig impact op korte termijn. Maar sommige baby’s kan groter zijn hersenen bloeden die blijvend hersenletsel veroorzaakt hebben.

Grotere hersenen bloedingen kan leiden tot vochtophoping in de hersenen (hydrocephalus) gedurende een aantal weken. Sommige baby’s die een waterhoofd te ontwikkelen zal een operatie nodig hebben om de vochtophoping te verlichten.

Temperatuurregeling problemen. Premature baby’s kunnen lichaamswarmte snel verliezen, en niet de opgeslagen lichaamsvet van een voldragen kind hebben en ze kunnen niet het genereren van voldoende warmte tegen te gaan wat er verloren gaat door de oppervlakte van hun lichaam. Als de lichaamstemperatuur dips te laag is, kan onderkoeling optreden.

Onderkoeling in een preemie kan leiden tot ademhalingsproblemen en lage bloedsuikerspiegel. Bovendien kan een preemie gebruiken tot alle energie opgedaan met voedingen alleen maar om warm te blijven, niet om te groeien groter. Dat is de reden waarom kleinere preemies extra warmte nodig uit een warmer of een incubator totdat ze groter en in staat zijn om de lichaamstemperatuur te handhaven zonder hulp.

Bloed problemen. Preemies dreigen bloedproblemen zoals anemie en baby geelzucht. Anemie is een veel voorkomende aandoening waarbij het lichaam niet voldoende rode bloedcellen. Terwijl alle pasgeborenen ervaren een langzame daling van de rode bloedcellen tijdens de eerste maanden van het leven, kan de daling groter in preemies zijn, vooral als je baby heeft veel bloed genomen voor laboratoriumtests.

Baby geelzucht een gele verkleuring van de huid en de ogen van een pasgeboren baby die optreedt omdat de baby bloed een overmaat van een geel gekleurd pigment uit de lever of rode bloedcellen (bilirubine) bevat.

Op de lange termijn, kan vroeggeboorte leiden tot deze complicaties