voorwerpen in het oor – onderwerp overzicht

Pijnbestrijding Trends

Problemen met objecten in het oor vaakst voorkomen bij kinderen jonger dan 5 en bij mensen die problemen hebben met het denken en redeneren, zoals een verstandelijke beperking of ziekte van Alzheimer.

Sommige objecten in het oor meer problemen veroorzaken dan andere.

Hoe langer een object is nog in het oor, hoe moeilijker het is om te verwijderen. Ook hoe langer een voorwerp blijft in het oor, hoe groter de kans op infectie. Een bezoek aan een arts nodig als een object in het oor langer dan 24 uur blijft.

Een dringende bezoek aan een arts nodig telkens wanneer een disc batterij is geplaatst in het oor of symptomen van schade ontstaan ​​na een object wordt in het oor geplaatst. Symptomen van de schade onder meer plotseling gehoorverlies, matige tot ernstige pijn, duizeligheid of bloeden.

Controleer uw klachten om te beslissen of en wanneer u een arts zou moeten zien.

Een insect of object in het oor kan minimale symptomen. Een jong kind kan klagen over ongemak of ongewone geluiden in het oor. In dit geval, is het redelijk om te proberen om het object te verwijderen. Als het object niet kan worden verwijderd, kan het uit te vallen op zijn eigen in de komende 24 uur; Voedingsmiddelen kan in het oor geplaatst. Droog voedsel uit te breiden wanneer ze vochtig worden. Zaden, zoals bonen, erwten of popcorn, kan opzwellen van de vochtigheid van de gehoorgang, waardoor ze moeilijker te verwijderen. De voorwerpen kunnen pijn en gehoorverlies veroorzaken ze uit te breiden naar de gehoorgang te vullen. De irritatie kan een slechte ruikende vloeistof uit het oor te veroorzaken; De tip of een stukje katoen uit een wattenstaafje kan komen te zitten in de gehoorgang als men gebruikt om te proberen om de gehoorgang schoon te maken of te verwijderen een ander object; Disc-batterijen (ook wel knoopcel batterijen) zijn gevaarlijker dan andere objecten en moet onmiddellijk worden verwijderd. De vochtige weefsel in de gehoorgang kan ertoe leiden dat de batterij sterke chemicaliën (alkali) vrij te snel, vaak in minder dan 1 uur. Deze chemicaliën kunnen een ernstige brandwonden en littekens in een klein veroorzaken 4 uur.