verlies van zwangerschap: hoe om te gaan

Zwangerschap verlies verandert je familie altijd. Om de emotionele impact van de zwangerschap verlies te overleven, zorg goed voor jezelf en ga aan anderen voor ondersteuning.

Zwangerschap verlies is verwoestende, ongeacht wanneer het gebeurt of wat de omstandigheden zijn. Met de tijd komt echter genezing. Sta jezelf toe om je zwangerschap verlies treuren en accepteren wat er gebeurd is – en dan kijken naar de toekomst.

Na een zwangerschap verlies, kunt u een scala aan emoties te ervaren, met inbegrip

Andere dierbaren, met inbegrip van de grootouders van de baby, zou kunnen ervaren soortgelijke emoties zoals angst, bitterheid en hulpeloosheid.

Rouwende kost tijd. Tijdens het rouwproces sommige emoties zou snel voorbij, terwijl anderen blijven hangen. Je zou anderen helemaal overslaan.

Begrijp het rouwproces

Je zou ook ervaring tegenslagen, zoals gevoelens van boosheid of schuld kruipend terug na je dacht dat je had verplaatst. Bepaalde situaties – zoals het bijwonen van een baby shower of het zien van een nieuwe baby – misschien moeilijk onder ogen te zien. Dat is geen probleem. Excuseer jezelf van potentieel pijnlijke situaties totdat u klaar bent om ze te behandelen zijn.

een bezoek aan uw arts