proguanil

Gebruikt Voor proguanil

Farmacologische klasse: foliumzuurantagonist

Chemische Klasse: Biguanide

Voordat u proguanil

Malaria transmissie komt voor in grote delen van Midden- en Zuid-Amerika, Hispaniola, sub-Sahara Afrika, het Indiase subcontinent, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Oceanië. Landspecifieke informatie over malaria kan worden verkregen van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), of uit de CDC’s website op http://www.cdc.gov/travel.

proguanil kunnen samen worden toegediend met een ander geneesmiddel tegen malaria-infectie te voorkomen.

Proguanil is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor proguanil, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op proguanil of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken gebruik van proguanil bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen, proguanil wordt niet verwacht dat verschillende bijwerkingen of bij kinderen dan in volwassenen veroorzaken. Echter, moeten kinderen voorkomen dat reizen naar gebieden waar sprake is van een kans op het krijgen van malaria, tenzij ze efficiënter antimalarial geneesmiddelen kunnen nemen.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van proguanil bij ouderen met gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Correct gebruik van proguanil

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Met behulp van proguanil met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Proguanil gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van proguanil met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van proguanil beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem proguanil met een glas water na de maaltijd om mogelijke maag te verminderen boos, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Voor jonge kinderen, kan proguanil worden gegeven door het breken van de tablet en te mengen met melk, honing of jam.

U kunt beginnen met proguanil ten minste 24 uur voordat je aankomt in een gebied waar sprake is van een kans op het krijgen van malaria. Hierdoor kan uw lichaam te absorberen genoeg medicijnen om de malariaparasieten te bestrijden. Houd er ook rekening proguanil elke dag, terwijl u zich in een gebied waar malaria optreedt en neem het elke dag gedurende 6 weken nadat u het gebied te verlaten.

Geen medicijn zal je volledig te beschermen tegen malaria. Echter, om jezelf zo volledig mogelijk te beschermen, houden rekening proguanil voor de full-time uw dokter besteld.

De dosis proguanil zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses proguanil. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van proguanil mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Malaria wordt verspreid door de beten van bepaalde soorten van geïnfecteerde vrouwelijke muggen. Als je in leven, of zal worden reizen naar, een gebied waar sprake is van een kans op het krijgen van malaria, zal de volgende mosquito-control maatregelen helpen om infectie te voorkomen

Als koorts of “griepachtige” symptomen ontwikkelt tijdens uw reis of binnen een jaar (met name binnen de eerste 2 maanden) nadat u een gebied waar malaria optreedt vertrekken, contact op met uw arts onmiddellijk.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van proguanil

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid? Onbekend

proguanil Side Effects

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

proguanil