progestageen (orale route, parenterale weg, vaginale route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Dit maakt de dosering aan te passen en om ongewenste effecten te detecteren. Deze bezoeken gewoonlijk elke 6 tot 12 maanden, maar sommige artsen vereisen ze vaker.

De Prometrium® capsules bevatten arachideolie. Als u een allergie voor pinda’s, zorg ervoor dat uw arts weet dit voordat je dit merk van progestageen nemen.

Progestagenen kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig geworden. Voor orale of vaginale progesteron, kan duizeligheid of slaperigheid optreden 1 tot 4 uur na inname van of het gebruik ervan. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert doen.

Ongebruikelijke of onverwachte vaginale bloeden van verschillende hoeveelheden kan optreden tussen uw normale menstruatie gedurende de eerste 3 maanden van het gebruik. Dit wordt ook wel het spotten bij lichte of doorbraak menstruele bloeden wanneer zwaarder. Als dit gebeurt, gaat u verder op uw normale doseringsschema. Neem contact op met uw arts

Gemiste menstruatie optreden. Als u een zwangerschap vermoedt, moet je stoppen met het innemen van dit geneesmiddel onmiddellijk en bel uw arts. Uw arts zal u laten weten of u moet doorgaan met het progestageen.

Als u zijn gepland voor de laboratoriumonderzoeken, vertel uw zorgverlener dat u het nemen van een progestageen. Progestagenen kunnen bepaalde testresultaten veranderen.

Bij sommige patiënten, gevoeligheid, zwelling of bloeden van tandvlees optreden. Poetsen en flossen van uw tanden regelmatig en zorgvuldig en het masseren van uw tandvlees kan helpen dit te voorkomen. Zie regelmatig uw tandarts te hebben uw tanden gereinigd. Neem contact op met uw arts of tandarts als u vragen hebt over hoe het verzorgen van uw tanden en tandvlees, of als u merkt tederheid, zwelling of bloeden van uw tandvlees.

U moet een anticonceptiemethode te gebruiken tijdens het gebruik van progestagenen voor noncontraceptive gebruik als u vruchtbaar en seksueel actief zijn.

Als u gebruik maakt van vaginale progesteron, vermijd het gebruik van andere vaginale producten gedurende 6 uur vóór en 6 uur na het inbrengen van de vaginale dosis progesteron.

Omdat het mogelijk is dat bepaalde doses progestinen tijdelijk dunner worden van de botten kan veroorzaken bij het veranderen van uw hormoonbalans, is het belangrijk dat uw arts weten als u een verhoogd risico op osteoporose. Sommige dingen die het risico voor het hebben van osteoporose kunnen verhogen, zijn het roken van sigaretten, het misbruiken van alcohol, het nemen van of het drinken van grote hoeveelheden cafeïne, en het hebben van een familiegeschiedenis van osteoporose of gemakkelijk gebroken botten. Sommige geneesmiddelen, zoals glucocorticoïden (cortison-achtige medicijnen) of anti-epileptica (inbeslagneming geneeskunde), kan ook dunner worden van de botten veroorzaken. Er wordt echter gedacht dat progestinen kunnen helpen tegen osteoporose bij postmenopauzale vrouwen.