progestageen (orale route, parenterale weg, vaginale route) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Om het gebruik van een progestageen zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken, moet je begrijpen hoe en wanneer het te nemen en welke effecten kunnen worden verwacht. Progestagenen komen meestal met de patiënt richtingen. Lees ze zorgvuldig door voordat u of het gebruik van dit geneesmiddel.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen. Probeer om het geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag om de mogelijkheid van bijwerkingen te verminderen en in staat te stellen beter te werken.

Progestagenen worden vaak gegeven samen met bepaalde geneesmiddelen. Als u gebruik maakt van een combinatie van medicijnen, zorg ervoor dat u ieder op de juiste tijd te nemen en hen niet mengen. Vraag uw zorgverlener om te helpen bij het plannen van een manier om te onthouden om uw medicijnen in te nemen op de juiste momenten.

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

opslagruimte

Voor alle progestagenen, met uitzondering van progesteron capsules voor postmenopauzale vrouwen: Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan de gemiste dosis zo snel mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Voor progesteron capsules voor postmenopauzale vrouwen: Als u een dosis van 200 mg van progesteron capsules voor het slapen gaan missen, nemen 100 mg in de ochtend ga dan terug naar uw normale doseringsschema. Als je 300 mg van progesteron te nemen per dag en je missen je ‘s ochtends en’ s avonds doses, moet je niet de gemiste dosis. Ga terug naar uw normale doseringsschema.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.