procysbi

Wat is Procysbi?

Procysbi wordt gebruikt om nefropathische cystinose (NEF-roe-PATH-ik SIS-tin-OH-sis), een zeldzame genetische aandoening die een opbouw van cystine in de nieren en andere organen veroorzaakt. Teveel cystine kan nierfalen of andere medische problemen.

Procysbi is voor gebruik bij volwassenen en kinderen die ten minste 2 jaar oud.

Volg alle aanwijzingen op uw geneesmiddel label en pakket. Vertel elk van uw zorgverleners over al uw medische aandoeningen, allergieën, en alle geneesmiddelen die u gebruikt.

Belangrijke gegevens

Je moet niet gebruiken Procysbi als je allergisch bent voor cysteamine of penicillamine zijn.

Om ervoor te zorgen Procysbi veilig is voor u, vertel uw arts als u

elke vorm van huiduitslag

botproblemen (met inbegrip van fracturen)

Alvorens Procysbi

epilepsie of andere epilepsie

leverziekte

een geschiedenis van laag aantal witte bloedcellen (WBC) tellingen

een geschiedenis van depressie, slaperigheid, of het zenuwstelsel stoornis; of

een geschiedenis van maagzweer of een bloeding in uw maag of darmen.

Het is niet bekend of Procysbi een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Het is niet bekend of cysteamine overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Procysbi mag niet worden gegeven aan een kind jonger dan 2 jaar zonder advies van een arts.

Neem Procysbi precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Neem dit geneesmiddel met vruchtensap, maar niet grapefruitsap.

U kunt Procysbi met of zonder voedsel, maar neem het op dezelfde manier elke keer. Om dit geneesmiddel met voedsel te nemen, eet slechts een kleine hoeveelheid (1/2 kop) van levensmiddelen binnen 1 uur vóór of 1 uur nadat u het geneesmiddel gebruikt. Om Procysbi nemen zonder voedsel, neem het geneesmiddel ten minste 30 minuten vóór of 2 uur na een maaltijd.

Niet fijn of kauw een Procysbi capsule of het medicijn erin. Slik de capsule in zijn geheel.

Als u een capsule in zijn geheel niet kunnen slikken, volgt u de patiënt instructies voor het mengen van het geneesmiddel met bepaalde voedingsmiddelen. Voedsel mengvoorschriften kan verschillen van een merk van cysteamine naar de andere. Volg de aanwijzingen voor de specifieke merk dat u gebruikt.

Na het mengen Procysbi met voedsel of vloeistof, doorslikken zonder te kauwen. Neem het geneesmiddel binnen 30 minuten na het mengen. Heeft het mengsel voor later gebruik niet redden.

Procysbi komt ook instructies voor het geven van het mengsel door een gastrostomie (12 French of groter). Volg deze instructies zeer zorgvuldig.

U kunt ook uw arts of apotheker vragen over de soorten voedsel te mengen met dit geneesmiddel, en hoe aan het mengsel voor het beste resultaat te geven.

Tijdens het gebruik van Procysbi, kunt u regelmatig bloedonderzoek nodig. Uw huid en uw botten kan ook moeten worden gecontroleerd.

Cystinose wordt vaak behandeld met een combinatie van geneesmiddelen, zoals vitaminen en mineralen. Gebruik alle medicijnen zoals voorgeschreven door uw arts. Lees de medicatie gids of de patiënt instructies die bij elk medicijn. Laat uw doses of medicatie schema niet wijzigen zonder advies van uw arts.

Je moet niet stoppen met het gebruik Procysbi zonder advies van uw arts. Het stoppen plotseling kan uw toestand nog erger te maken.

Hoe moet ik Procysbi gebruiken?

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Neem de gemiste dosis zodra u de gemiste dosis remember.Skip als uw volgende dosis te wijten is in minder dan 4 uur.

Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Drink geen alcohol tijdens het gebruik van Procysbi. Gevaarlijke bijwerkingen kunnen optreden wanneer de alcohol wordt gecombineerd met dit geneesmiddel.

Deze medicatie kan uw denken of reacties aantasten. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert te doen.

Vermijd het eten van vetrijke voedingsmiddelen binnen 1 uur voor of na je Procysbi nemen.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Procysbi: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel uw arts onmiddellijk als u een van deze bijwerkingen (sommige van deze kan worden veroorzaakt door uw cystinose stoornis en niet door dit geneesmiddel)

een epileptische aanval (convulsies)

ongebruikelijke blauwe plekken of strepen op de huid

het eerste teken van een huiduitslag, ongeacht hoe mild

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

bloederige of teerachtige ontlasting, ophoesten van bloed of braaksel dat eruit ziet als koffiedik

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

verhoogde druk in de schedel – ernstige hoofdpijn, geluid in uw oren, duizeligheid, slaperigheid, depressieve stemming, misselijkheid, problemen met het gezichtsvermogen, pijn achter je ogen

ernstige huidreactie – koorts, keelpijn, zwelling in het gezicht of de tong, branden in uw ogen, huid pijn, gevolgd door een rode of paarse huiduitslag die spreads (vooral in het gezicht of bovenlichaam) en veroorzaakt blaren en peeling.

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Procysbi?

Vaak Procysbi bijwerkingen kunnen zijn

maagpijn, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, diarree

ongebruikelijk slechte adem of lichaamsgeur

Procysbi bijwerkingen

hoofdpijn, duizeligheid

uitslag

koorts; of

vermoeidheid, gebrek aan energie.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met cysteamine, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

2.02.2015-09-14, 00:15:11

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Nefropathische Cystinose cysteamine, Cystagon

Welke andere drugs zullen Procysbi beïnvloeden?

Procysbi (cysteamine)