proctitis

Proctitis is een ontsteking van het slijmvlies van de endeldarm. De endeldarm is een gespierde buis die is aangesloten op het einde van uw dikke darm. Ontlasting gaat door de endeldarm op zijn weg uit het lichaam.

Proctitis kan leiden tot rectale pijn en de voortdurende gevoel dat je nodig hebt om een ​​stoelgang hebben. Proctitis symptomen kan van korte duur zijn, of ze kunnen chronisch worden.

Proctitis komt vaak voor bij mensen met inflammatoire darmziekten. Seksueel overdraagbare aandoeningen zijn een andere veel voorkomende oorzaak. Proctitis kan ook een neveneffect van stralingstherapie van bepaalde kankers.

Proctitis tekenen en symptomen kunnen

Maak een afspraak met uw arts als u tekenen of symptomen van proctitis.

Verscheidene ziekten en aandoeningen kan de bekleding van het rectum ontstoken (proctitis) worden. Ze bevatten

Risicofactoren voor proctitis omvatten

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Proctitis dat niet is behandeld of die niet reageren op behandeling kan leiden tot complicaties, waaronder

Begin met het zien van uw huisarts of een huisarts als u rectale pijn of bloeden, of als u voortdurend de behoefte voelen om een ​​stoelgang. Als uw arts vermoedt dat u wellicht proctitis hebt, kunt u worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in ziekten van het spijsverteringsstelsel (gastro-enteroloog).

Vragen aan uw arts te vragen

Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen en om te weten wat te verwachten van uw arts.

Behandeling van proctitis veroorzaakt door een infectie

Aarzel niet om andere vragen te stellen.

Behandeling van proctitis door bestraling

Tests en procedures gebruikt om proctitis omvatten diagnosticeren

Proctitis door ontstekingsdarmziekte

Het testen op seksueel overdraagbare infecties. Het gaat om het verkrijgen van een monster van de afscheiding uit uw rectum of uit de buis die urine afvoeren uit je blaas (urethra).

Als de oorzaak van uw proctitis is waarschijnlijk een soa te zijn, kan uw arts een smalle wattenstaafje in te voegen in het einde van je urinebuis of anus aan het monster, die vervolgens wordt getest op de aanwezigheid van bacteriën of andere besmettelijke organismen te verkrijgen. De resultaten kunnen worden gebruikt om de meest effectieve behandeling te selecteren.

De behandeling van proctitis afhankelijk van de onderliggende oorzaak van de ontsteking.

Uw arts kan medicatie aanbevolen voor de behandeling van uw infectie. Opties kunnen omvatten

Milde gevallen straling proctitis mogelijk geen behandeling nodig. In andere gevallen, kunnen straling proctitis veroorzaken ernstige pijn en bloeden die behandeling vereist. Uw arts kan behandelingen zoals aanbevolen

Behandeling van proctitis in verband met ziekte of colitis ulcerosa van Crohn is gericht op het verminderen van de ontsteking in uw rectum. De behandeling kan bestaan

Voor tijdelijke verlichting van lichte pijn en ontsteking, probeer dan de volgende zelfzorg maatregelen

Om het risico op proctitis te verminderen, stappen ondernemen om jezelf te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). De zekerste manier om een ​​soa te voorkomen, is van seks te onthouden, vooral anale seks. Als u ervoor kiest om seks te hebben, verminderen het risico op een soa door

Als je gediagnosticeerd bent met een seksueel overdraagbare infectie, stoppen met seks tot na je hebt voltooid behandeling. Op die manier kunt u voorkomen dat het passeren van de infectie aan uw partner. Vraag uw arts wanneer het veilig is om weer seks te hebben.

een bezoek aan uw arts