probenecide

Therapeutische klasse: Anti-jicht

Gebruikt Voor probenecide

Probenecide wordt ook gebruikt ter voorkoming of behandeling van andere medische problemen die kunnen optreden wanneer teveel urinezuur in het lichaam aanwezig is.

Probenecide wordt soms gebruikt met bepaalde soorten antibiotica ze effectiever in de behandeling van infecties te maken.

Probenecide is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor probenecide, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op probenecide of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Probenecide is getest bij kinderen van 2 tot 14 jaar oud zijn voor gebruik in combinatie met antibiotica. Het is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen dan in volwassenen veroorzaken. Onderzoek naar het effect van probenecide bij patiënten met jicht zijn gedaan alleen bij volwassenen. Jicht is zeer zeldzaam bij kinderen.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen. Er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van probenecide bij ouderen met gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Vóór het gebruik van probenecide

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van probenecide, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van probenecide met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Probenecide met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van probenecide met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van probenecide beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Als probenecide verstoort uw maag, kan worden ingenomen met voedsel. Als dit niet werkt, kan een antacidum worden genomen. Als maagklachten (misselijkheid, braken, of verlies van eetlust) blijft, contact op met uw arts.

Voor patiënten die probenecide voor jicht

Voor patiënten die probenecide voor jicht of te helpen verwijderen urinezuur uit het lichaam

De dosis probenecid zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van probenecide. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van probenecide, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Als u gaat nemen van probenecide voor meer dan een paar weken, moet uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken.

Voordat u een medische test, vertelt de verantwoordelijke persoon die u neemt probenecide. De resultaten van een aantal tests kan worden beïnvloed door probenecide.

Correct gebruik van probenecide

Voor diabetici

Voor patiënten die probenecide voor jicht of te helpen verwijderen urinezuur uit het lichaam

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van probenecide

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie N Niet geclassificeerd

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Jicht allopurinol, Uloric, Zyloprim, febuxostat, Krystexxa, sulfinpyrazon, Zurampic, lesinurad

probenecide Side Effects

probenecide

Jichtartritis prednison, triamcinolon, dexamethason, betamethason, Decadron, cortisone, Deltasone

Adjunct behandeling met antibiotica Benemid