prionziekten basisonderzoek

Wetenschappers van de theernment Rocky Mountain Laboratories (RML) in Hamilton, Montana, onderzoeken hoe abnormaal prion eiwitmoleculen veroorzaken overdraagbare spongiforme encefalopathie (TSE) ziekten. RML heeft een actieve TSE onderzoeksprogramma sinds 1960 gehad. RML is een van de première laboratoria ter wereld voor het bestuderen van TSE-ziekten. Wetenschappers er co-ontdekt en waren onder de eersten die het prion eiwit gen te klonen. theernment wetenschappers ontdekten ook dat abnormale prion eiwit normale prion eiwit kan converteren naar de abnormale vorm. Dit kan verantwoordelijk zijn voor het ziekteproces in de hersenen.

RML wetenschappers hebben de bevindingen van belangrijke TSE studies gepubliceerd. Een studie toonde aan dat wanneer prion eiwit werd gemodificeerd om een ​​membraan “anchor” bij proefdieren verwijderen scrapie infectie veroorzaakt vorming van abnormale prion proteïne, maar opmerkelijk, niet tot ziekte. Onderzoekers geloven dat zonder het membraananker, de abnormale prion eiwit in staat is de hersencellen beschadigen. Deze resultaten suggereren dat geneesmiddelen gericht op het blokkeren van interacties tussen normale en abnormale prion eiwit zou kunnen het verloop van de ziekte te stoppen. In deze zelfde muizen waarbij het membraan anker werd verwijderd, scrapie infectie heeft geleid tot een opeenstapeling van abnormale prion eiwit in hartweefsel wat resulteert in hart stijfheid en storingen. Dit onderzoek geeft aan dat cardiale infectie een nieuwe en voorheen uitzicht kenmerk van TSE ziekten.

In een andere studie, RML onderzoekers gebruikten een nieuwe methode om de grootte van de kleinste besmettelijke prionen bepalen. Deze resultaten demonstreren dat de minimale lengte van de besmettelijke materiaal is gelijk aan 5-10 prion eiwitmoleculen. Het is mogelijk, maar nog niet bewezen, dat deze kleinste fracties besmettelijker dan de grotere aggregaten.

Bij Colorado State University in Fort Collins, heeft theernment een opkomende ziekten onderzoekscentrum gericht op het bestuderen van Chronic Wasting Disease (CWD), opgericht. Dit centrum is het onderzoek naar de mechanica van CVO-infectie bij herten en elanden. Dergelijke studies ten grondslag liggen aan de zoektocht naar verbeterde diagnostiek en therapieën. De onderzoekers zullen ook streven naar een beter begrip van het hele spectrum van de overdracht van ziekten en onder welke omstandigheden CVO zou “springen” naar andere soorten.

Een onderzoek werd geconcludeerd dat besmettelijke prionen aanwezig zijn in de skeletspieren van CWD besmette herten, waaruit blijkt dat mensen het eten of het hanteren van vlees van met CWD besmette herten lopen het risico voor blootstelling aan prion. Hoewel er geen oorzakelijk bewijs dat CWD in staat is om de verspreiding van de mens, onderzoekers suggereren dat mensen voorzichtig bij het hanteren van infectieus materiaal of het consumeren van een deel van het dier dat kan worden besmet. Meer recent, de onderzoeksgroep van de Colorado State University heeft gemeld dat besmettelijke prionen kunnen overbrengen CVO worden gevonden in het speeksel en bloed van de getroffen herten. Dit helpt om het gemak van overdracht van CWD bij herten leggen en stelt voorzichtigheid betreffende contact met lichaamsvloeistoffen van geïnfecteerde dieren.