primaire immunodeficiëntie behandelingen en drugs

Behandelingen voor primaire immunodeficiëntie Van het voorkomen en behandelen van infecties, het stimuleren van het immuunsysteem en het behandelen van de onderliggende oorzaak van het probleem immuunsysteem. In sommige gevallen worden primaire immuun aandoeningen moeten een ernstige ziekte, zoals een auto-immuunziekte of kanker, die eveneens moet worden behandeld.

Het behandelen van symptomen. Medicijnen zoals ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) voor de pijn en koorts, decongestiva voor sinus congestie, en expectorantia te dun slijm in de luchtwegen kan helpen verlichten van symptomen veroorzaakt door infecties.

Houdingsdrainage – met behulp van de zwaartekracht en lichte klappen op de borst naar de longen te verwijderen – kunnen helpen verlichten het ongemak van herhaalde (chronische) infecties van de luchtwegen.

Stamceltransplantatie biedt een permanente remedie voor verschillende vormen van levensbedreigende immunodeficiëntie. Normale stamcellen worden overgedragen aan de persoon met een immunodeficiëntie, hem geven of haar een normaal functionerend immuunsysteem. Stamcellen kunnen worden geoogst door middel van beenmerg, of ze kunnen worden verkregen uit de placenta bij de geboorte (navelstrengbloed banking).

Het beheren van infecties

Behandeling om het immuunsysteem te stimuleren

De stamcel donor – meestal een ouder of ander familielid – moet lichaamsweefsels die een goede biologische af te stemmen op die van de persoon met een primaire immuundeficiëntie hebben. Zelfs met een goede match, maar stamceltransplantaties werken niet altijd.

De behandeling vereist vaak dat functionerend immuunsysteem cellen worden vernietigd met behulp van chemotherapie of bestraling voor de transplantaties, het verlaten van de transplantatie ontvanger tijdelijk nog kwetsbaarder voor infecties.

Stamceltransplantatie