prehypertension

Licht verhoogde bloeddruk is bekend als prehypertension. Prehypertension zal waarschijnlijk veranderen in een hoge bloeddruk (hypertensie), tenzij u veranderingen in levensstijl, zoals het krijgen van meer bewegen en gezonder eten voedsel te maken. Zowel prehypertension en hoge bloeddruk verhogen het risico op een hartaanval, beroerte en hartfalen.

Een bloeddrukmeting heeft twee nummers. De eerste, of bovenste, nummer meet de druk in uw bloedvaten als uw hartslag (systolische druk). De tweede, of lager, nummer meet de druk in uw bloedvaten tussen de beats (diastolische druk). Prehypertension een systolische druk 120-139 millimeter kwik (mm Hg) of een diastolische bloeddruk 80-89 mm Hg.

Gewichtsverlies, lichaamsbeweging en andere gezonde levensstijl veranderingen kunnen vaak controle prehypertension, en de weg geëffend voor een levensduur van een betere gezondheid.

Prehypertension veroorzaakt geen symptomen. In feite kan ernstige hoge bloeddruk geen symptomen.

De enige manier om prehypertension detecteren is het bijhouden van uw bloeddruk lezingen te houden. Laat uw bloeddruk gecontroleerd op bezoek elke arts – of check het zelf thuis met een huis bloeddrukmeting apparaat.

Vraag uw arts om een ​​bloeddrukmeting ten minste eenmaal per twee jaar, te beginnen op de leeftijd van 18. U kunt meer frequente metingen nodig als je prehypertension of andere risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Elke factor die druk tegen de vaatwanden vergroot kan leiden tot prehypertension. Atherosclerose, de opbouw van vetafzettingen in de slagaders, kan leiden tot hoge bloeddruk. Soms is een onderliggende aandoening zorgt ervoor dat de bloeddruk stijgen. Mogelijke voorwaarden die kunnen leiden tot prehypertension of hoge bloeddruk omvatten

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Bepaalde medicijnen – waaronder de pil, verkoudheid, decongestiva, over-the-counter pijnstillers en sommige geneesmiddelen op recept – kan ook leiden tot de bloeddruk tijdelijk stijgen. Illegale drugs, zoals cocaïne en amfetaminen, kan hetzelfde effect hebben.

Vaak echter, ontwikkelt hoge bloeddruk geleidelijk gedurende vele jaren zonder een specifiek aanwijsbare oorzaak.

Wat te verwachten van uw arts

Risicofactoren voor prehypertension omvatten

Wat u kunt doen in de tussentijd

Hoewel prehypertension en hoge bloeddruk zijn de meest voorkomende bij volwassenen, kunnen kinderen in gevaar, ook. Voor sommige kinderen is een hoge bloeddruk veroorzaakt door problemen met de nieren of het hart. Maar voor een groeiend aantal kinderen, slechte leefgewoonten, zoals een ongezonde voeding, overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging, een bijdrage leveren aan prehypertension en hoge bloeddruk.

Prehypertension zelf niet vaak complicaties. Als u prehypertension, is het waarschijnlijk te verergeren en zich ontwikkelen tot een hoge bloeddruk (hypertensie). De term “prehypertension” wordt vaak gebruikt door artsen om aan te geven dat het tijd is om te beginnen met het maken van veranderingen in levensstijl of, als u bepaalde aandoeningen zoals diabetes, te overwegen het nemen van medicijnen om uw bloeddruk te stoppen van oplopend tot definitieve hoge bloeddruk.

Hoge bloeddruk kan je organen beschadigen en het risico van een aantal voorwaarden waaronder hartaanval, hartfalen, beroerte, aneurysma en nierfalen.

Als u denkt dat u prehypertensie of hoge bloeddruk hebben, een afspraak maken met uw huisarts of zorgverlener om uw bloeddruk gecontroleerd.

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig zijn uw bloeddruk te hebben gecontroleerd. Wilt u misschien een shirt met korte mouwen dragen om uw afspraak, zodat de bloeddruk manchet goed kan passen rond je arm. Je zou willen cafeïnehoudende eten en drinken te voorkomen dat vlak voor uw test. U kunt naar het toilet te gebruiken voordat het hebben van uw bloeddruk gemeten.

Omdat sommige medicijnen – zoals over-the-counter koude geneesmiddelen, pijnstillers, antidepressiva, de anticonceptiepil en anderen – kunnen uw bloeddruk verhogen, is het misschien een goed idee om een ​​lijst van medicijnen en supplementen brengen u naar uw arts afspraak. Stop niet met het nemen van voorgeschreven medicijnen waarvan u denkt dat uw bloeddruk zonder advies van uw arts beïnvloeden.

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel te bespreken, is het een goed idee om te worden goed voorbereid op uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen van tevoren zal u helpen de meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor prehypertension, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak op elk moment dat je iets niet begrijpt.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Het is nooit te vroeg om een ​​gezonde levensstijl veranderingen, zoals stoppen met roken, eten van gezonde voeding en steeds meer fysiek actief te maken. Dit zijn de belangrijkste lijnen van de verdediging tegen hoge bloeddruk en de complicaties ervan, waaronder een hartaanval en een beroerte.

Om prehypertension diagnosticeren, dan heb je een bloeddruk test. Uw arts of specialist zal meestal plaatst een opblaasbare manchet om je arm en meet de bloeddruk met behulp van een druk meet gauge.

Een bloeddrukmeting, in millimeter kwik (mm Hg), twee getallen. De eerste, of bovenste, nummer meet de druk in uw bloedvaten als uw hartslag (systolische druk). De tweede, of lager, nummer meet de druk in uw bloedvaten tussen de beats (diastolische druk).

Uw bloeddruk wordt als normaal beschouwd als het onder 120/80 mm Hg. Andere bloeddrukmetingen worden gecategoriseerd als

Omdat bloeddruk vaak schommelen, is een diagnose prehypertension basis van het gemiddelde van twee of meer bloeddruk metingen bij verschillende gelegenheden consequent. Bloeddruk algemeen dient gemeten in beide armen te bepalen of er een verschil is. Uw arts kan u vragen om uw bloeddruk thuis op te nemen en op het werk om aanvullende informatie te verstrekken.

Uw arts kan een 24-uurs bloeddrukmeting test genaamd ambulante controle van de bloeddruk suggereren. Het apparaat dat wordt gebruikt voor deze test meet uw bloeddruk regelmatig over een periode van 24 uur en zorgt voor een nauwkeuriger beeld van de bloeddruk veranderingen in de loop van een gemiddelde dag en nacht. Echter, deze apparaten zijn niet in alle medische centra, en ze zijn zelden vergoed.

Als u prehypertension hebt gepaard met diabetes, nierziekte of hart- en vaatziekten, kan uw arts de bloeddruk medicatie aanbevolen in aanvulling op veranderingen in levensstijl.

De voordelen van medicatie voor andere volwassenen met prehypertension zijn minder duidelijk. Uw arts zal waarschijnlijk voorstellen dat u prehypertension bedienen met veranderingen in levensstijl, zoals

Als uw bloeddruk stijgt, neemt ook het risico op hart- en vaatziekten. Dat is waarom het zo belangrijk om prehypertension beheersen. De sleutel is een verbintenis tot gezonde levensstijl veranderingen.

Gebruik minder zout. De Dietary Guidelines for Americans adviseren het beperken van natrium tot minder dan 2300 mg per dag. Een lagere natriumgehalte – 1,500 milligram (mg) per dag – is geschikt voor mensen die 51 jaar of ouder, en personen van alle leeftijden die zwart zijn of die hoge bloeddruk, diabetes of chronische nierziekte.

Terwijl u de hoeveelheid zout je eet door neer te zetten het zoutvaatje te verminderen, moet je meestal ook aandacht besteden aan de hoeveelheid zout die in de verwerkte voedingsmiddelen je eet, zoals soep in blik of bevroren diners.

Verhoog de lichamelijke activiteit. Regelmatige lichamelijke activiteit kan helpen uw bloeddruk verlagen, het beheer van stress, verminderen het risico op andere gezondheidsproblemen en hou je gewicht onder controle.

Voor de meeste gezonde volwassenen, het Department of Health and Human Services raadt u ten minste 150 minuten per week van matige aërobe activiteit of 75 minuten per week van krachtige aërobe activiteit, of een combinatie of matige en krachtige activiteit. Doel om spierversterkende oefeningen ten minste twee dagen per week te doen.

Dezelfde gezonde levensstijl veranderingen aan te raden om ook trakteren prehypertension helpen bij het voorkomen van hoge bloeddruk. Je hebt het gehoord – gezond voedsel te eten, gebruiken minder zout, regelmatig sporten, handhaven van een gezond gewicht, minder alcohol drinken en stoppen met roken. Maar neem het advies ter harte. Start de vaststelling van gezondere gewoonten vandaag.

een bezoek aan uw arts