pramipexol (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Lees de bijsluiter zorgvuldig door voordat u dit geneesmiddel. Praat met uw arts als u vragen hebt.

U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel. Inname van dit geneesmiddel met voedsel kan misselijkheid verminderen.

Slik de verlengde afgifte tablet in zijn geheel. Geen pauze, pletten, of kauwen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

opslagruimte

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis met de verlengde afgifte missen en het is minder dan 12 uur na uw reguliere speeltijd, neem dan zo spoedig mogelijk en neem uw volgende dosis op het normale tijdstip. Als u een dosis en het is meer dan 12 uur na uw reguliere speeltijd, sla dan de gemiste dosis over en neem de volgende dosis op het normale tijdstip.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.