poplitea aneurysma behandeling

Artsen opgeleid in bloedvat interventies en chirurgie (vasculaire en endovasculaire chirurgen) en bloedvaten aandoeningen (vasculaire specialisten) behandeling van mensen met poplitea aneurysma.

Artsen zal samen met u naar de meest geschikte behandeling voor uw conditie te bepalen. Behandeling kan verschillende opties, afhankelijk van de toestand van bloedvaten, je algehele gezondheid, de symptomen, de grootte van het aneurysma en andere factoren.

Artsen kunnen endovasculaire interventie of open chirurgie aan te bevelen de poplitea aneurysma’s te repareren om te voorkomen dat potentieel gevaarlijke gezondheidsproblemen en complicaties, met inbegrip van het aneurysma blokkeren bloedtoevoer naar je been, een bloedprop afbreken van het aneurysma en andere complicaties. Uw arts zal de risico’s en voordelen van elke procedure met u bespreken.

Als u bloedstolsels en geblokkeerde bloedtoevoer naar je been als gevolg van een poplitea aneurysma, kan de arts u medicatie geven tijdens open chirurgie of door de katheter in een endovasculaire interventie om de bloedklonter oplost voordat het plaatsen van een stent transplantaat. Nadat u zijn gediagnosticeerd met bloedstolsels of geblokkeerde bloedstroom, kan uw arts bloedverdunnende medicijnen voorschrijven om duren voordat de operatie.

Behandelingen voor poplitea aneurysma omvatten

Endovasculaire interventie. In deze procedure, die minder invasief is dan open chirurgie uw arts een lange, flexibele buis (katheter) in een slagader hetzij door een kleine incisie in de lies of door de huid en draden de katheter het aneurysma met X-ray imaging .

Uw arts brengt een kunstmatige buis (stent graft) via de katheter in het getroffen gebied en expandeert tegen de wanden van de slagader. Dit helpt om het risico van een bloedstolsel te verslepen van en het blokkeren van de beenslagaders voorkomt breuk van het aneurysma en voorkomt verstopping van de slagader knie.

Mensen die endovasculaire interventie hebben meestal een sneller herstel en een kortere ziekenhuis verblijven in vergelijking met open chirurgie.

Open chirurgie. In open chirurgie, de chirurg snijdt de huid en het weefsel om het aneurysma rechtstreeks te bereiken.

In een benadering, chirurgen maken een omweg rond het aneurysma door het plaatsen van aderen uit een ander deel van je lichaam (bypasses) rond het getroffen gebied.

In een andere benadering chirurg plaatst een kunstmatige buis (prothetische implantaat) in het getroffen gebied, naderen aneurysma van achter de knie.

Tijdens de operatie om het aneurysma met een ader of slagader prothese te omzeilen, chirurgen open de zak van het aneurysma, verwijder de bloedprop en hechtdraad samen de tegenoverliggende wanden om herhaling of voortzetting van compressie om de omringende bloedvaten te voorkomen. Chirurgie houdt het aneurysma van het invoeren van uw bloedcirculatie en eventueel scheuren.

Monitoring. Als uw aneurysma klein is en u bent niet symptomen vertoont, kan de arts uw toestand regelmatig controleren met follow-up afspraken en echo’s.

Na een open of endovasculaire chirurgie, zal uw arts doorgaan met uw conditie regelmatig te controleren met een follow-up afspraken en beeldvormende onderzoeken.