polypill: is het te behandelen hart-en vaatziekten?

De term “polypill” beschrijft een pil die een combinatie van verschillende medicijnen vaak gebruikt voor de behandeling van vaatziekten en hoge bloeddruk. Artsen zijn niet zeker wat de exacte combinatie van geneesmiddelen moet worden opgenomen in een polypill. Men denkt dat lage doses van elk van deze medicijnen doeltreffend zijn

De polypil is momenteel niet beschikbaar voor verkoop in de Verenigde Staten. De drug zou hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt als een behandeling optie voor mensen die al een hartaanval of een beroerte hebben gehad. De polypill zal waarschijnlijk niet worden gebruikt als een preventieve maatregel voor mensen die niet hebben gehad een hartaanval of een beroerte, omdat de risico’s geassocieerd met een aantal van de medicijnen opgenomen in de polypill, zoals aspirine, kunnen de potentiële voordelen van een dergelijke opwegen tegen behandeling.

Onderzoeken gedaan naar de polypill suggereren dat de gecombineerde medicatie helpt mensen beter te houden aan hun behandeling, waarschijnlijk omdat het makkelijker is om te onthouden om een ​​medicijn dan meerdere degenen nemen. En, heeft onderzoek aangetoond dat de polypil is effectief in het verbeteren van de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Maar de polypil kan leiden tot meer bijwerkingen dan de medicijnen die doen als ze afzonderlijk worden genomen. Een nadeel van de polypill dat medicatiedoseringen niet zo gemakkelijk als ze kan voor afzonderlijke medicijnen kunnen worden aangepast. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van de polypill onder meer hoesten, spierpijn en maag irritatie.

Met

een bezoek aan uw arts