polycytemie Vera

Polycytemie vera (Pol-e-sigh-THEE-me-uh-uh VEER) is een langzaam groeiende vorm van bloedkanker waarbij uw beenmerg maakt te veel rode bloedcellen. Polycythaemia vera kan ook resulteren in de productie van te veel van de andere soorten bloedcellen – witte bloedcellen en bloedplaatjes. Deze overtollige cellen dikker bloed en veroorzaken complicaties, zoals bijvoorbeeld een risico van bloedstolsels of bloeden.

Polycythemia vera is niet gebruikelijk. Het ontwikkelt zich meestal langzaam, en je kan het al jaren zonder het te merken tekenen of symptomen. Vaak wordt polycythaemia vera gevonden tijdens een bloedtest gedaan om een ​​andere reden.

Zonder behandeling kan polycythaemia vera levensbedreigend zijn. Echter, met de juiste medische zorg, veel mensen ervaren weinig problemen in verband met deze ziekte. Na verloop van tijd, is er een risico van progressie naar meer ernstige bloed kanker, zoals myelofibrose of acute leukemie.

Voor veel mensen kan polycytemie vera geen tekenen of symptomen veroorzaken. Echter, sommige mensen ervaren

Maak een afspraak met uw arts voor een evaluatie als u een van de tekenen of symptomen van polycytemie vera.

Omdat polycytemie vera zorgt ervoor dat je bloed dikker en vertraagt ​​de bloedstroom, het verhoogt je risico op het ontwikkelen van bloedstolsels. Indien een bloedstolsel voorkomt in het hoofd, kan het een beroerte. Seek dringende medische hulp als u een van de volgende tekenen of symptomen van een beroerte

Polycytemie vera wanneer een mutatie in een beenmergcelinjectie Een probleem bloedcellen veroorzaakt. Normaal gesproken, je lichaam zorgvuldig regelt het aantal van elk van de drie soorten bloedcellen die je hebt. Maar in polycytemie vera, het mechanisme je lichaam gebruikt om de controle van de aanmaak van bloedcellen beschadigd raakt, en uw beenmerg maakt te veel van sommige bloedcellen.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

De mutatie die polycytemie vera veroorzaakt wordt gedacht aan een eiwit schakelaar die de cellen vertelt groeien beïnvloeden. Specifiek is het een mutatie in het eiwit JAK2 (de JAK2 V617F mutatie). De meeste mensen met polycytemie vera hebben deze mutatie. Er zijn andere mutaties gevonden bij mensen met polycytemie vera, maar het is nog niet bekend welke rol deze mutaties spelen bij de ontwikkeling van de ziekte of wat de gevolgen van deze mutaties kan betekenen voor de behandeling van de ziekte.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de mutaties gezien in polycytemie vera. Onderzoekers geloven dat de mutatie zich voordoet na de conceptie – wat betekent dat je moeder en vader het niet hebben – dus het is verworven, eerder dan geërfd van een ouder.

Wat te verwachten van uw arts

Het risico van polycytemie vera stijgt met de leeftijd. Het komt vaker voor bij volwassenen ouder dan 60, maar de ziekte kan op elke leeftijd voorkomen.

Bloedtesten

Mogelijke complicaties van polycytemie vera omvatten

Beenmerg aspiratie of biopsie

Als u tekenen of symptomen die je je zorgen maakt, raadpleeg dan uw huisarts. Als je gediagnosticeerd bent met polycytemie vera, kunt u worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in het bloed omstandigheden (hematoloog).

Tests voor de genmutatie die polycytemie vera veroorzaakt

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om goed voorbereid te zijn. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor polycytemie vera, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om andere vragen tijdens uw afspraak vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen toestaan ​​tijd om andere punten die u wilt pakken te dekken. Uw arts kan vragen

Artsen gebruiken het vaakst bloedtesten om polycytemie vera diagnosticeren. Als u polycytemie vera, kan bloedonderzoek openbaren

Als uw arts vermoedt dat u polycytemie vera, kan hij of zij een beenmergtransplantatie aspiratie of biopsie aanbevelen aan een monster van uw beenmerg te verzamelen. Een beenmergpunctie impliceert het nemen van een monster van vaste beenmerg materiaal. Een beenmergpunctie wordt meestal tegelijkertijd een biopsie. Tijdens een aspiratie, uw arts trekt een monster van het vloeibare gedeelte van uw beenmerg.

Als het onderzoek van beenmerg blijkt dat het produceren van hogere dan normale aantallen bloedcellen, kan het teken van polycytemie vera zijn.

Als u polycytemie vera, analyse van beenmerg of bloed mag de mutatie in de cellen (JAK2 V617F mutatie) die wordt geassocieerd met de ziekte vertonen.

Polycythemia vera is een chronische aandoening die niet kan worden genezen. De behandeling richt zich op het verminderen van uw hoeveelheid bloedcellen. In veel gevallen kan de behandeling van complicaties polycytemie vera voorkomen en verminderen of elimineren van symptomen van de ziekte.

De behandeling kan bestaan

U kunt stappen om jezelf beter te voelen als je al gediagnosticeerd met polycytemie vera nemen. Probeer

een bezoek aan uw arts