poliovirus vaccin orale, parenterale

Therapeutische klasse: Vaccin

Gebruikt Voor poliovirus vaccin

Er zijn twee soorten poliovaccin die worden toegediend via injectie, geïnactiveerd poliovirus vaccin (IPV) en poliovirus vaccin geïnactiveerd verbeterde sterkte (eIPV). en Canada, het type vaccin dat wordt toegediend via injectie is eIPV. Het type vaccin dat wordt gegeven door de mond wordt genoemd poliovirus vaccin levend oraal (OPV).

Polio is een zeer ernstige infectie die verlamming van de spieren, met inbegrip van de spieren die u in staat om te wandelen en te ademen veroorzaakt. Een polio-infectie kan een persoon niet in staat om te ademen zonder de hulp van een ijzeren long, niet in staat om te lopen zonder been bretels, of in een rolstoel te verlaten. Er is geen remedie voor polio.

Immunisatie tegen polio wordt aanbevolen voor alle kinderen van 6 tot 12 weken oud zijn, alle kinderen, van alle jongeren tot 18 jaar, en sommige volwassenen die een groter risico voor blootstelling aan poliovirussen dan de algemene bevolking, met inbegrip van

Immunisatie tegen polio wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 6 weken, omdat antilichamen van door hun moeder voor de geboorte kunnen interfereren met de werkzaamheid van het vaccin. Zuigelingen die tegen polio werden ingeënt vóór 6 weken moet de volledige polio immunisatieserie ontvangen.

Dit vaccin is om alleen door of onder toezicht van uw arts of andere zorgverlener worden toegediend.

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Voor een tijdje nadat u bent ingeënt, is er een zeer kleine kans (1 op 2,2 miljoen) dat alle personen die in uw huishouden die nog niet zijn ingeënt tegen polio of die hebben of hadden een immuundeficiëntie aandoening kan poliomyelitis te ontwikkelen (polio) van het zijn om je heen. Praat met uw arts als u vragen hebt over dit.

Voordat u poliovirus vaccin

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op poliovirus vaccin of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Gebruik wordt niet aanbevolen voor baby’s tot 6 weken oud. Voor baby’s en kinderen van 6 weken en ouder, is polio vaccin niet te verwachten dat verschillende bijwerkingen of problemen dan het geval is bij volwassenen veroorzaken.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen. Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken gebruik van poliovaccin bij ouderen gebruik bij andere leeftijdscategorieën wordt dit vaccin niet verwacht verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen dan in jongere volwassenen.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u of uw kind dit vaccin te geven in een ziekenhuis. Dit vaccin wordt gegeven als een schot in uw spier of onder de huid.

Bij kinderen, een totaal van 4 shots van poliovaccin worden gegeven. De opnamen worden normaliter gegeven op 2 maanden, 4 maanden, 6 tot 18 maanden en 4 tot 6 jaar oud. Elke dosis van het vaccin wordt meestal ten minste 4 weken uit elkaar. De eerste dosis van het vaccin kan worden gegeven aan zuigelingen 6 weken.

Dit vaccin moet worden gegeven op een vast schema. Als u of uw kind een geplande opname te missen, bel dan uw arts om een ​​andere afspraak zo spoedig mogelijk te maken.

Vertel uw arts dat u dit vaccin hebben ontvangen als u van plan bent om elk levend virus vaccins binnen 1 maand krijgt na ontvangst van dit vaccin.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Correct gebruik van poliovirus vaccin

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Poliomyelitis profylaxe Pentacel, Pediarix, Kinrix, poliovirus vaccin, geïnactiveerd, Quadracel, IPOL, difterietoxoïd / Haemophilus b conjugaat (PRP-t) vaccin / kinkhoest, acellulair / poliovirus vaccin, geïnactiveerd / tetanustoxoïd

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van poliovirus vaccin

poliovirus vaccin Side Effects

poliovirus vaccin, geïnactiveerd