pneumokokkenpneumonie

Oorzaak

transmissie

Longontsteking is een longziekte. Pneumokokkenpneumonie, een soort longontsteking, kan de bovenste luchtwegen infecteren en kunnen verspreiden naar het bloed, longen, middenoor of zenuwstelsel.

Pneumokokkenpneumonie veroorzaakt vooral ziekte bij kinderen jonger dan 5 jaar en volwassenen van 65 jaar of ouder. De ouderen zijn vooral het risico op het krijgen van ernstig ziek en sterven aan deze ziekte. Bovendien, mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals chronische hart-, long- of leverziekten, of sikkelcelanemie zijn ook een verhoogd risico op het krijgen van pneumokokken longontsteking. Mensen met hiv / aids of mensen die een orgaantransplantatie hebben gehad en geneesmiddelen gebruikt die hun weerstand te verlagen tot infecties zijn ook met een hoog risico op het krijgen van deze ziekte.

symptomen

Longontsteking kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid van virussen, bacteriën, schimmels en soms. Pneumokokkenpneumonie wordt veroorzaakt door bacteriën genaamd Streptococcus pneumoniae, of streptokokken. S. pneumoniae wordt ook wel pneumococcus.

Diagnose

Pneumokokken wordt verspreid door contact met mensen die ziek zijn of die de bacterie dragen in hun keel. U kunt pneumokokkenpneumonie krijgen van respiratoire druppeltjes uit de neus of mond van een besmet persoon. Het is gebruikelijk dat mensen, vooral kinderen, om de bacteriën in hun keel te dragen zonder ziek.

Behandeling

Pneumokokkenpneumonie kan plotseling beginnen. Mogelijk moet u eerst een ernstige schudden chill die meestal wordt gevolgd door

Andere symptomen kunnen zijn

het voorkomen

Uw zorgverlener kan longontsteking de diagnose op basis van je

Andere bacteriën en ziektekiemen kunnen ook longontsteking veroorzaken. Daarom, als u een van de symptomen van longontsteking, je moet krijgen de diagnose vroeg en beginnen met het innemen van medicijnen, indien van toepassing.

Uw zorgverlener kan meestal de diagnose pneumokokkenpneumonie door het vinden van S. pneumoniae bacteriën in je bloed, speeksel of longvocht.

Uw zorgverlener zal meestal voorschrijven van antibiotica voor de behandeling van deze ziekte. De symptomen van pneumokokkenpneumonie verdwijnen meestal binnen 12 tot 36 uur nadat u start met het geneesmiddel.

Sommige bacteriën zoals S. pneumoniae, echter nu in staat bestendig afweren van antibiotica. Een dergelijke resistentie tegen antibiotica neemt wereldwijd toe, omdat deze geneesmiddelen zijn te veel gebruikt of misbruikt. Daarom, als u het risico op het krijgen van pneumokokkenpneumonie, moet u met uw zorgverlener over wat u kunt doen om het te voorkomen praten.

Haal het pneumokokkenvaccin is de belangrijkste manier kunt u uw kansen op het krijgen pneumokokkenpneumonie verminderen. Vaccins beschikbaar zijn voor kinderen en volwassenen.

theernment () beveelt aan dat u de pneumokokkenpneumonie vaccin als je in een van de volgende groepen

 beveelt ook aan dat alle baby’s en kinderen jonger dan 59 maanden oud zijn krijgen het pneumokokkenvaccin. Kinderen ouder dan 24 maanden oud die een hoog risico op het krijgen pneumokokken en volwassenen met risicofactoren kan de pneumokokkenpolysaccharidevaccin ontvangen.

Neem contact op met uw zorgverlener om te weten of u of uw kind moet worden gevaccineerd om pneumokokkenpneumonie voorkomen.

In ongeveer 30 procent van de mensen met pneumococcen pneumonie, de bacteriën tasten de bloedbaan van de longen. Dit veroorzaakt bacteremia, een zeer ernstige complicatie van pneumokokkenpneumonie dat ook andere longproblemen en bepaalde hartproblemen kan veroorzaken.

theernment ondersteunt onderzoek naar meer effectieve preventie en behandeling benaderingen van longontsteking en haar oorzaken, waaronder controle

theernment onderzoek heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de pneumokokken conjugaat vaccin voor kinderen gemaakt. Dit vaccin helpt voorkomen pneumokokken ziekten bij baby’s en peuters en is de meest recente vooruitgang in de ontwikkeling van vaccins tegen voorkomende bacteriële infecties.

complicaties

Onderzoek