pleuris

Pleuritis is een aandoening waarbij het borstvlies – een membraan bestaande uit een laag van weefsel dat de binnenzijde van de borstholte en een laag van weefsel dat de longen omgeeft – ontstoken. Ook wel pleuritis, pleuritis veroorzaakt scherpe pijn op de borst (Pleurapijn), die verergert tijdens de ademhaling.

Een verscheidenheid van onderliggende ziekten kunnen veroorzaken pleuritis. Behandeling van pleuritis betreft pijnbestrijding en de behandeling van de onderliggende aandoening.

De tekenen en symptomen van pleuritis kunnen zijn

Pijn veroorzaakt door pleuritis ook van invloed kunnen zijn je schouder of rug.

In sommige gevallen van pleuritis, vocht zich op in de kleine ruimte tussen de twee weefsellagen (pleurale ruimte). Dit heet pleurale effusie. Wanneer er een behoorlijke hoeveelheid vloeistof, Pleurapijn vermindert of verdwijnt, omdat de twee lagen van het borstvlies zijn niet meer in contact. Een grote hoeveelheid vocht in de pleurale ruimte kan druk maken comprimeren van uw longen naar het punt dat het gedeeltelijk of volledig instort. Dit maakt ademhalen moeilijk en kan ertoe leiden dat u te hoesten. De extra vocht kan ook besmet raken. Dit heet een empyeem. Een empyeem gaat vaak gepaard met koorts.

Bel uw arts meteen als u onverklaarbare, hevige pijn op de borst ervaren tijdens de ademhaling.

Misschien heb je een probleem met uw longen, het hart of pleura of een onderliggende ziekte waarvoor u onmiddellijk medische zorg nodig hebben.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Twee grote, dunne lagen van weefsel genaamd borstvlies scheiden je longen uit je borst muur. Een laag wikkelt rond de buitenkant van de longen. De andere laag lijnen de binnenste borstwand. Tussen deze twee lagen is een kleine ruimte (pleurale ruimte) die gewoonlijk is gevuld met een kleine hoeveelheid vloeistof. De lagen fungeren als twee stukken van gladde satijnen glijden langs elkaar heen, waardoor je longen uit te breiden en contract als je inademt, zonder enige weerstand van de bekleding van de borstwand.

Pleuritis doet zich voor wanneer het borstvlies geïrriteerd en ontstoken raakt. Dientengevolge, de twee lagen van de pleura membraan wrijven tegen elkaar als twee stukken schuurpapier, produceren pijn bij het in- en uitademen. De pleuritische pijn vermindert of stopt wanneer jij je adem inhouden.

Vragen aan uw arts te vragen

Oorzaken van pleuritis omvatten

Wat te verwachten van uw arts

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts. Echter, als u belt om uw afspraak, je zou kunnen worden aangespoord om onmiddellijk medische hulp te zoeken als u ondervindt ernstige, onverklaarbare pijn op de borst.

Wat u kunt doen in de tussentijd

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

diagnostische procedures

Vragen te stellen de dokter omvatten

Aarzel niet om andere vragen te stellen.

Wees bereid om vragen van uw arts kan vragen beantwoorden

Terwijl u wacht op uw afspraak

Uw arts zal beginnen door te vragen over uw medische geschiedenis en het doen van een lichamelijk onderzoek, met inbegrip van de behandeling van uw borst met een stethoscoop.

Om te bepalen of u pleuritis uw arts zou aanraden

In sommige gevallen kan uw arts vloeistof en weefsel te verwijderen uit de pleuraholte voor het testen. Procedures kunnen zijn

Behandelingen worden gebruikt in pleuritis en borstvliesuitstroming nadruk vooral op de onderliggende oorzaak. Als bijvoorbeeld bacteriële longontsteking de oorzaak, een antibioticum zal de besmetting te bestrijden. Als de oorzaak is virale, zal pleuritis te lossen op zijn eigen.

Het resultaat van pleuritis behandeling hangt af van de ernst van de onderliggende ziekte. Als de aandoening die ervoor zorgde dat pleuritis wordt gediagnosticeerd en behandeld vroeg, een volledig herstel is typerend.

De volgende stappen kunnen helpen verlichten van de symptomen die verband houden met pleuritis

een bezoek aan uw arts