Plendil

Therapeutische klasse: Cardiovasculaire Agent

Gebruikt Voor Plendil

Farmacologische klasse: Calcium Channel Blocker

Chemische Klasse: Dihydropyridine

Felodipine is een calciumantagonist. Het werkt door het aantasten van de beweging van calcium in de cellen van het hart en de bloedvaten. Felodipine ontspant bloedvaten en verhoogt de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart, dat de werkdruk verminderd.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van felodipine in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u Plendil

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrie-specifieke problemen die het nut van felodipine bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier-, lever- of hartproblemen die een aanpassing van de dosering bij patiënten die felodipine nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

In aanvulling op het gebruik van dit geneesmiddel, kan de behandeling van uw hoge bloeddruk gewichtscontrole en veranderingen in de soorten voedsel dat je eet, vooral voedingsmiddelen met een hoog natrium bevatten. Uw arts zal u vertellen welke van deze het meest belangrijk voor u zijn. Neem dan contact op met uw arts voordat u uw dieet.

Veel patiënten die een hoge bloeddruk zal geen tekenen van de aandoening op. In feite kunnen veel normale voelen. Het is zeer belangrijk dat u uw geneesmiddel precies zoals voorgeschreven en dat u uw afspraken te houden met uw arts zelfs niet als u zich goed voelt.

Vergeet niet dat dit geneesmiddel uw hoge bloeddruk niet te genezen, maar het helpt onder controle te houden. Je moet verder met de behandeling zoals voorgeschreven als je verwacht om je bloeddruk te verlagen en te houden naar beneden. Je zou kunnen hebben om te nemen een hoge bloeddruk geneesmiddel voor de rest van je leven. Als hoge bloeddruk niet behandeld wordt, kan het ernstige problemen zoals hartfalen, vaatziekten, beroerte of nierziekte veroorzaken.

Slik de verlengde afgifte tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen.

U kunt dit geneesmiddel zonder voedsel of met een lichte maaltijd.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Correct gebruik van Plendil

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Lage bloeddruk (hypotensie) kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen: wazig zien, verwardheid, ernstige duizeligheid, flauwvallen, of duizeligheid bij het opstaan ​​vanuit een liggende of plotseling zittende positie, zweten, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Dit geneesmiddel kan vochtophoping (oedeem) veroorzaken bij sommige patiënten. Vertel het uw arts meteen als u een opgeblazen gevoel of zwelling van het gezicht, armen, handen, onderbenen, of voeten, tintelingen van de handen of voeten, of ongewone gewichtstoename of gewichtsverlies.

Roodheid, kan zwelling of bloeden van het tandvlees optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Poetsen en flossen van uw tanden regelmatig en zorgvuldig, en het masseren van uw tandvlees kan helpen dit te voorkomen. Neem contact op met uw arts of tandarts als u vragen hebt over hoe het verzorgen van uw tanden en tandvlees, of als u merkt roodheid, zwelling of bloeden van uw tandvlees.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Plendil

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Plendil Side Effects

Plendil (felodipine)

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Hoge bloeddruk lisinopril, amlodipine, metoprolol, hydrochloorthiazide, losartan, furosemide, atenolol, Lasix

Raynaud Syndroom amlodipine, Norvasc, diltiazem, nitroglycerine, nifedipine, doxazosine, Cardizem, prazosine

Angina pectoris Profylaxe aspirine, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglycerine, Toprol-XL, nifedipine, Nitrostat