Plavix

Clopidogrel-waterstofsulfaat effectiviteit is afhankelijk van de activering om een ​​actieve metaboliet van CYP2C19. Bij patiënten die CYP2C19 slechte metaboliseerders, clopidogrel in de aanbevolen doseringen vormt minder van die metaboliet en heeft een kleiner effect op de functie van de bloedplaatjes. In vergelijking met een normale metabolisme, slechte CYP2C19 metaboliseerders met een acuut coronair syndroom of percutane coronaire interventie behandeld met clopidogrel in de aanbevolen doseringen vertonen hogere cardiovasculaire gebeurtenissen ondergaan. Tests beschikbaar waarmee een patiënt CYP2C19 genotype geïdentificeerd; deze tests kan worden te bepalen therapeutische strategie. Overweeg alternatieve behandeling of behandeling strategieën in CYP2C19 slechte metaboliseerders.

Gebruikt voor Plavix

Therapeutische klasse: trombocytenaggregatieremmer

Farmacologische klasse: ADP-geïnduceerde aggregatie Inhibitor

Een hartaanval of beroerte kan optreden wanneer een bloedvat wordt geblokkeerd door een bloedstolsel. Clopidogrel is een bloedplaatjes inhibitor. Het vermindert de kans dat een schadelijke bloedstolsel wordt gevormd door het voorkomen van bloedplaatjes aan elkaar klonteren van het bloed. Clopidogrel mag de kans op ernstige bloeden bij sommige mensen verhogen.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van clopidogrel in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u Plavix

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van clopidogrel bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Clopidogrel zal niet goed werken als je minder van dan voorgeschreven. Inname van meer clopidogrel dan voorgeschreven kan de kans op ernstige bijwerkingen te verhogen, zonder verhoging van het nuttig effect.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een Medication Guide. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

Als u ook het nemen van omeprazol (Prilosec®), gebruik het niet op hetzelfde moment dat u dit geneesmiddel gebruikt. Praat met uw arts over het gebruik van een andere maagzuurremmer.

Als u gebruik van dit geneesmiddel voor een aandoening genaamd acuut coronair syndroom, kan uw arts u vertellen om aspirine te nemen tijdens het gebruik van clopidogrel. In dit geval hoeft de dosering niet wijzigen of stoppen met de aspirine zonder overleg eerst met uw arts.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Correct gebruik van Plavix

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Uw arts kan een genetische test te doen voordat het voorschrijven van dit geneesmiddel om te bepalen of u een tekort aan een lever enzym genaamd CYP2C19. Dit geneesmiddel kan niet zo goed werken als je deze aandoening.

Vertel alle artsen, tandartsen, verpleegkundigen en apothekers je naar dat u dit geneesmiddel gebruikt. Clopidogrel kan tijdens een operatie het risico van ernstige bloeden te verhogen, andere medische procedures (bijvoorbeeld coronaire stent procedure), of sommige soorten van tandheelkundige werk. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel ten minste 5 dagen vóór een operatie, medische procedure, of tandheelkundige werk. Stop niet met uw geneesmiddel zonder toestemming van uw arts.

Tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, als je enige vorm van bloeden, kan het langer duren dan normaal om te stoppen, vooral als je jezelf pijn. Blijf weg van ruwe sport of andere situaties waar je kon worden gekneusd, geknipt of gewond. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen, waaronder scheerapparaten en vingernagel tondeuse.

Dit geneesmiddel kan uw kans op bloeden of blauwe plekken te verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u ongewone bloeden of blauwe plekken opmerkt, zwarte, teerachtige ontlasting, bloed in de urine of ontlasting, of kleine rode vlekken op de huid. Vermijd het plukken van uw neus. Als u nodig hebt om je neus te snuiten, blaas het voorzichtig.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Plavix

Heeft uw dosis niet wijzigen of stoppen met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts.

Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen: verandering in de mentale toestand, donker of bloederige urine, moeite met spreken, koorts, bleke kleur van de huid, lokaliseren rode vlekken op de huid, toevallen, zwakte, gele ogen of huid . Deze misschien symptomen van een zeldzame en ernstige aandoening, de zogenaamde trombotische trombocytopenische purpura (TTP).

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Plavix Side Effects

Plavix (clopidogrel)

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

TIA aspirine, clopidogrel, Ecotrin, Bayer Aspirine

Perifeer arterieel vaatlijden clopidogrel, Zontivity, vorapaxar

Ischemische beroerte aspirine, clopidogrel, Ecotrin, Bayer Aspirine, alteplase

Heart Attack lisinopril, aspirine, metoprolol, atenolol, warfarine, clopidogrel