Plan B one-step orale

Toepassingen voor Plan B One-Step

Therapeutische Klasse: Contraceptive, progestageen

Farmacologische klasse: progestageen

Geen anticonceptiemethode is 100 procent effectief. Anticonceptie zoals het hebben van een operatie om onvruchtbaar te worden of geen seks meer effectief zijn. Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt als een normale methode van anticonceptie. Bespreek uw opties voor geboortebeperking met uw arts.

Plan B® is beschikbaar als een over-the-counter medicijnen voor vrouwen 17 jaar en ouder, en is alleen beschikbaar met een doktersrecept voor vrouwen jonger dan 17 jaar. Plan B® is beschikbaar onder een speciaal distributie programma genaamd de gemakkelijke toegang, Verantwoordelijk Onderwijs (CARE) programma. Plan B One-Step is beschikbaar als een over-the-counter-medicijn voor elke vrouw in de vruchtbare leeftijd.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van levonorgestrel in tiener vrouwtjes zou beperken. Dit geneesmiddel kan worden gebruikt voor anticonceptie bij vrouwelijke tieners maar wordt niet aanbevolen voor het begin van de menstruatie.

Voordat u Plan B One-Step

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van levonorgestrel zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. Dit geneesmiddel is niet geïndiceerd voor gebruik bij oudere vrouwen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die levonorgestrel bevatten. Het is misschien niet specifiek voor B-One Step plan. Gelieve te lezen met zorg.

Gebruik dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts of volg de instructies op de verpakking. Dit geneesmiddel is voor incidenteel gebruik als nood-anticonceptie. Het moet uw gewone anticonceptie methode niet vervangen. U kunt dit geneesmiddel op elk gewenst moment te gebruiken tijdens je menstruatie.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Plan B® is beschikbaar als een over-the-counter medicijnen voor vrouwen 17 jaar en ouder, en is alleen beschikbaar met een doktersrecept voor vrouwen jonger dan 17 jaar. Plan B One-Step is beschikbaar als een over-the-counter-medicijn voor elke vrouw in de vruchtbare leeftijd.

Als u moet overgeven binnen 2 uur na het innemen van dit geneesmiddel, bel dan uw arts meteen. Uw arts kan een andere tablet voor u voorschrijven.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van levonorgestrel

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert u nauw samen om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken.

Hoewel u gebruik van dit geneesmiddel om zwangerschap te voorkomen, moet u weten dat het gebruik van dit geneesmiddel als u zwanger zou kunnen het ongeboren kind schadelijk zijn. Uw arts kan u een zwangerschapstest te geven voordat u dit geneesmiddel te gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet zwanger bent. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Bel uw arts meteen als u een ernstige onderbuik of maagpijn 3-5 weken na het nemen van dit geneesmiddel. Misschien een zwangerschap buiten de baarmoeder (baarmoederhals), waarbij een ectopische zwangerschap genoemd. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan een ernstige en levensbedreigende aandoening. Het kan ook problemen die kunnen maken het moeilijker voor u om zwanger te worden in de toekomst veroorzaken.

Je mag wat bloed spotten van een paar dagen na het nemen van dit geneesmiddel te hebben. Als het bloeden langer dan 1 week, contact op met uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan uw volgende maandelijkse periode later dan verwacht door een paar dagen te maken. Als uw volgende periode na het innemen van dit geneesmiddel is meer dan 1 week te laat, contact op met uw arts meteen voor een zwangerschapstest.

Dit geneesmiddel zal je niet beschermen tegen HIV / AIDS en andere seksueel overdraagbare infecties. Als dit een probleem voor u, praten met uw arts.

Uw reguliere anticonceptie methode, zoals de pil of pleister kan niet zo goed werken tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Na het gebruik van dit geneesmiddel, moet u twee vormen van anticonceptie te gebruiken. Gebruik de anticonceptiepil of patch samen met een andere vorm van anticonceptie, zoals een condoom, diafragma, of zwangerschap tot schuim of gelei, tijdens alle andere keren dat je seks in dezelfde maandelijkse periode gebruikt u dit geneesmiddel te hebben.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Plan B One-Step

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Plan B One-Step Side Effects

Plan B One-Step (levonorgestrel)

Beschikbaarheid OTC Over the counter

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Emergency Anticonceptie levonorgestrel, Plan B, ethinylestradiol / levonorgestrel, ella, ulipristal, volgende keuze, Preven EC