plaag ziekte

Plague is een ernstige bacteriële infectie die wordt overgebracht door vlooien. Bekend als de Zwarte Dood in de Middeleeuwen, vandaag pest komt in minder dan 5.000 mensen per jaar wereldwijd. Het kan dodelijk zijn indien niet onmiddellijk behandeld met antibiotica.

Het organisme dat de pest veroorzaakt, Yersinia pestis, woont in kleine knaagdieren het meest aangetroffen op het platteland en semirural gebieden van Afrika, Azië en de Verenigde Staten. Het organisme wordt doorgegeven aan mensen die zijn gebeten door vlooien die op geïnfecteerde knaagdieren of door mensen omgaan met besmette dieren gevoed.

symptomen

De meest voorkomende vorm van pest resulteert in gezwollen en gevoelige lymfeklieren – genaamd buboes – in de lies, oksels of nek. De zeldzame en dodelijkste vorm van pest beïnvloedt de longen en kan worden verspreid van persoon tot persoon.

Het hotel ligt in de lies, oksel of nek; Over de grootte van een kippenei; Tender en warm om aan te raken

Plaag is verdeeld in drie hoofdtypen – builenpest, septicaemia en pneumonie – afhankelijk van welk deel van je lichaam betrokken is. Tekenen en symptomen variëren afhankelijk van de aard van de pest.

Builenpest is de meest voorkomende variant van de ziekte. Het is vernoemd naar de builen – gezwollen lymfeklieren – die typisch ontwikkelen binnen een week na een besmette vlo je bijt. Buboes kan

Andere tekenen en symptomen kunnen zijn

Plotseling ontstaan ​​van koorts en koude rillingen; Hoofdpijn; Vermoeidheid of malaise; Spierpijn

Septicaemia plaag ontstaat wanneer pest bacteriën vermenigvuldigen zich in je bloedbaan. Tekenen en symptomen zijn

Koorts en koude rillingen; Extreme zwakte; Buikpijn, diarree en braken; Bloeden uit uw mond, neus of rectum of onder je huid; Schok; Zwart worden en de dood van weefsel (gangreen) in uw ledematen, meestal je vingers, tenen en neus

Oorzaken

Longpest de longen aantast. Het is de minst voorkomende verschillende pest maar de gevaarlijkste, omdat het kan worden verspreid van persoon tot persoon via hoest druppels. Symptomen kan beginnen binnen een paar uur na infectie, en kunnen

Longpest vordert snel en kunnen ademhalingsproblemen en shock veroorzaken binnen twee dagen na de infectie. Indien antibiotica behandeling binnen een dag wordt geïnitieerd na de eerste symptomen verschijnen de infectie waarschijnlijk fataal.

Roep onmiddellijk medische hulp als je begint te voelen ziek en hebben in een gebied waar de pest is bekend dat optreden geweest. Dit omvat delen van verschillende staten in het westelijke deel van de Verenigde Staten – in de eerste plaats New Mexico, Arizona, Californië en Colorado.

De pest bacterie, Yersinia pestis, wordt overgedragen op de mens wanneer ze worden gebeten door vlooien die eerder op geïnfecteerde dieren gevoed, zoals

De bacterie kan ook uw lichaam als u een pauze in je huid die in contact komen met bloed van een besmet dier komt. Huiskatten en honden kunnen geïnfecteerd raken met de pest van vlooienbeten of door het eten van besmette knaagdieren te worden.

Risicofactoren

Longpest, die de longen beïnvloedt, wordt verspreid door het inademen van besmettelijke druppeltjes in de lucht opgehoest door een ziek dier of persoon.

Hoest, met bloedige sputum; Ademhalingsproblemen; Misselijkheid en overgeven; Hoge koorts; Hoofdpijn; Zwakheid

complicaties

Het risico van plaag is zeer laag. Wereldwijd zijn slechts een paar duizend mensen ontwikkelen teisteren elk jaar. Toch kan het risico van pest worden vergroot door waar je woont en reizen, uw beroep, en zelfs door een van uw hobby’s.

ratten; eekhoorns; konijnen; Prairie honden; Chipmunks

Plaag uitbraken komen het meest voor op het platteland en semirural gebieden die worden gekenmerkt door overbevolking, slechte sanitaire voorzieningen en een hoge knaagdieren bevolking. Het grootste aantal menschenpest infecties voorkomt in Afrika.

Dood. De meeste mensen die een snelle behandeling met antibiotica krijgen overleven builenpest. Onbehandelde pest heeft een hoog sterftecijfer .; Gangreen. Bloedstolsels in de kleine bloedvaten van je vingers en tenen kan de doorstroming van het bloed verstoren en de oorzaak dat weefsel te sterven. De porties van je vingers en tenen die zijn overleden mogelijk moeten worden geamputeerd .; Meningitis. In zeldzame gevallen kan plaag ontsteking van de vliezen rond de hersenen en het ruggenmerg (meningitis) veroorzaken.

Diagnose

Dierenartsen en hun assistenten hebben een hoger risico in aanraking te komen met de binnenlandse katten en honden die besmet raken met de pest kunnen zijn geweest. Ook een hoger risico zijn mensen die buiten in gebieden waar-pest besmette dieren zijn vaak werken.

Kamperen, jagen of wandelen in gebieden waar-pest besmette dieren wonen kan het risico op een beet van een besmette vlo te verhogen.

Buboes. Als je de gezwollen lymfeklieren (builen) kenmerk van builenpest, kan een vloeibaar monster worden genomen van hen met een naald .; Bloed. Yersinia pestis bacterie in het algemeen aanwezig zijn in je bloedbaan alleen als je septicaemia pest zijn .; Longen. Om te controleren op longpest, zal uw arts sputum of vloeistof te nemen van de luchtwegen met behulp van endoscopie – een dunne, flexibele buis ingebracht door je neus of mond en in je keel.

Complicaties van de pest kan omvatten

gentamicine; Doxycycline (Vibramycin); Ciprofloxacine (Cipro); Levofloxacin (Levaquin)

Als uw arts vermoedt teisteren, kan hij of zij op zoek naar de Yersinia pestis bacteriën in monsters genomen van uw

Zodra uw arts vermoedt dat u pest, zult u moeten worden opgenomen in een ziekenhuis. Daar vindt u krachtige antibiotica, zoals ontvangen

Vertel uw arts over alle relevante reizen of mogelijke pest posities die je hebt gehad .; Noteer alle symptomen die u ondervindt, ook wanneer ze begonnen .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, inclusief de vraag of je onlangs hebt gereisd om een ​​gebied waar de pest is gemeenschappelijk en of je wilde dieren hebben omgegaan .; Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen of supplementen je neemt .; Breng een familielid of vriend mee, indien mogelijk. Soms kan het moeilijk zijn om te genieten van alle informatie die je krijgt tijdens een afspraak. Iemand die begeleidt u misschien iets dat je gemist of vergeten .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

Behandeling

Als u vermoedt dat u pest, je bent waarschijnlijk om te beginnen door te gaan naar een meldkamer. Je kan uiteindelijk nodig om een ​​arts die gespecialiseerd is in infectieziekten te zien.

Wat is waarschijnlijk veroorzaakt mijn klachten of conditie ?; Anders dan de meest waarschijnlijke oorzaak, wat zijn andere mogelijke oorzaken voor mijn klachten of conditie ?; Welke testen heb ik nodig ?; Wat is de beste manier van handelen ?; Moet ik in afzondering ?; Wat zijn de alternatieven voor de primaire aanpak die u suggereert ?; Ik heb deze andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren ze samen ?; Zijn er beperkingen ik moet volgen?

Als u ademhalingsproblemen, moet u wellicht een chirurgisch masker dragen om uw afspraak om te voorkomen dat de verspreiding van de ziekte aan anderen. Je zou ook willen

Voor de pest, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Voorbereiding voor een afspraak

Aarzel niet om een ​​andere vragen te stellen.

Vraag uw arts zal waarschijnlijk vragen omvatten

Wanneer ben je beginnen te ervaren symptomen ?; Ben je reisde onlangs naar gebieden waar de pest is gebruikelijk ?; Heeft u onlangs behandeld wilde dieren en katten ?; Bent u zich bewust van te zijn gebeten door vlooien ?; Laat uw symptomen zijn continu of af en toe een ?; Hoe ernstig zijn uw klachten ?; Wat, als er iets lijkt om uw klachten te verbeteren ?; Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten?

het voorkomen

Hoewel er geen doeltreffend vaccin beschikbaar is, zijn wetenschappers werken aan een te ontwikkelen. Antibiotica kan helpen infectie te voorkomen als je het risico lopen of zijn blootgesteld aan teisteren. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen als u woont of tijd doorbrengen in gebieden waar de pest uitbraken voordoen

Meer informatie over Plague

1

Meer over Plague

)

Knaagdier-proof uw huis. Verwijder potentiële broedgebieden, zoals stapels borstel, rock, brandhout en junk. Do voedsel voor huisdieren niet achter in gebieden die knaagdieren gemakkelijk toegang .; Houd uw huisdieren vrij van vlooien. Vraag uw dierenarts die vlooien-control producten het beste werkt .; Draag handschoenen. Bij het hanteren van mogelijk besmette dieren, draag handschoenen om het contact tussen de huid en schadelijke bacteriën te voorkomen .; Een insectenwerend middel. Nauw begeleiden uw kinderen en huisdieren wanneer u zich buiten tijd doorbrengen in gebieden met een grote knaagdieren populaties. Een insectenwerend middel.