pirbuterol inademing

Therapeutische klasse: Bronchodilator

Gebruikt Voor pirbuterol

Farmacologische klasse: Sympathomimetic

Pirbuterol behoort tot de familie van geneesmiddelen bekend als adrenerge luchtwegverwijders. Adrenerge luchtwegverwijders zijn medicijnen die worden ingeademd door de mond om het openstellen van de bronchiën (luchtwegen) in de longen. Ontheffen hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid en moeilijke ademhaling door het verhogen van de luchtstroom door de luchtwegen.

pirbuterol is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor pirbuterol, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op pirbuterol of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Het gebruik van pirbuterol bij kinderen jonger dan 12 jaar wordt niet aanbevolen.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van pirbuterol bij geriatrische patiënten.

Voordat u pirbuterol

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van pirbuterol, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Pirbuterol gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van pirbuterol beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Ingeademd pirbuterol wordt gebruikt met een speciale inhalator die wordt geleverd met de patiënt instructies. Lees de aanwijzingen zorgvuldig voordat u pirbuterol. Als je niet de aanwijzingen begrijpt of als u niet weet hoe u de inhalator te gebruiken, vraag dan uw arts om te laten zien wat je moet doen. Ook, vraag dan uw arts om regelmatig te controleren hoe u de inhalator gebruikt om ervoor te zorgen dat u goed gebruikt.

Gebruik pirbuterol alleen zoals aangegeven. Niet meer van het te gebruiken en gebruik het niet vaker dan uw dokter besteld. Ook moet je niet stoppen met het innemen pirbuterol zonder uw arts te vertellen. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Niet stoppen met het gebruik pirbuterol of andere astma medicijnen die uw arts heeft voorgeschreven voor u, tenzij u dit met uw arts besproken.

Wanneer u de inhalator gebruikt voor de eerste keer, of als je het niet hebt gebruikt voor meer dan 48 uur, de inhalator kan niet de juiste hoeveelheid medicijnen te geven bij de eerste bladerdeeg. Daarom, voordat u de inhalator, vul het door het sproeien van het geneesmiddel twee keer in de lucht weg uit het gezicht, en schudde het goed voor elke spray.

Gebruik de inhalator niet voor pirbuterol met een ander geneesmiddel.

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op pirbuterol of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Als u een dosis van pirbuterol mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar de bus bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Niet bevriezen. Houd niet pirbuterol in een auto waar het kan worden blootgesteld aan extreme hitte of kou. Niet gaatjes prikken in de bus of gooi het in het vuur, zelfs als de bus leeg is.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert uw vooruitgang of de voortgang van uw kind op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten veroorzaakt door het geneesmiddel.

pirbuterol kunnen paradoxale bronchospasmen die levensbedreigend kunnen zijn veroorzaakt. Neem contact op met uw arts meteen als u met een hoest, moeilijkheden met ademhalen, kortademigheid of een piepende ademhaling.

Correct gebruik van pirbuterol

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als moeilijkheden met ademhalen blijft na het gebruik van een dosis van pirbuterol of als uw toestand erger.

U kan ook het nemen van een anti-inflammatoire geneesmiddelen (zoals corticosteroïden) voor astma, samen met pirbuterol. Stop niet met het nemen van de anti-inflammatoire geneesmiddelen, zelfs als uw astma lijkt beter, tenzij je wordt verteld om dit te doen door uw arts.

Hypokaliëmie kan optreden tijdens het gebruik van pirbuterol. Neem contact op met uw arts meteen als u meer dan één van de volgende symptomen: stuiptrekkingen, verminderde urine, droge mond, verhoogde dorst, onregelmatige hartslag, verlies van eetlust, stemmingswisselingen, spierpijn of krampen, misselijkheid of braken, gevoelloosheid of tintelingen in de handen, voeten of lippen, kortademigheid, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Niet in uw dosis veranderen of stoppen met het gebruik pirbuterol zonder te vragen eerst uw arts.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen voor de eetlust onder controle, astma, verkoudheid, hoesten, hooikoorts, of sinus problemen, en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van pirbuterol

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

pirbuterol Side Effects

pirbuterol

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Astma, Maintenance Symbicort, albuterol, fluticason, montelukast, Singulair, Advair Diskus

Astma, acute albuterol, Ventolin, dexamethason, ProAir HFA, methylprednisolon, hydrocortison

COPD, Acute albuterol, azitromycine, Zithromax, Ventolin, ProAir HFA, Xopenex

COPD, Maintenance Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA