pijnbestrijding:-patiënt gecontroleerde analgesie (PCA) pomp – topic overzicht

Pijn medicijnen werkt beter wanneer de pijn het eerst begint, voordat het te erg wordt. Een patiënt-gecontroleerde analgesie (PCA) pomp laat je jezelf intraveneuze (IV) pijnstillers wanneer u het nodig hebt. Dit geeft u meer controle over uw pijn.

Een brandend gevoel in de voeten kan worden veroorzaakt door zenuwbeschadiging in de benen, ook wel neuropathie. Hoewel veel aandoeningen brandende voeten kan veroorzaken, diabetes is de meest voorkomende. Meest brandende voeten behandelingen richten zich op het voorkomen van verdere schade aan de zenuwen en het verminderen van pijn.

PCA pompen worden meestal gebruikt in het ziekenhuis na de operatie. De pomp kun je jezelf pijn medicijnen nadat je wakker wordt en als je te herstellen van de operatie. De pompen worden ook gebruikt door mensen die zeer slecht kankerpijn. Deze pompen kunnen vaak thuis gebruikt worden.

Sommige pompen zijn ingesteld om u een kleine, constante stroom van medicijnen te geven. Als je pijn voelt of ongemakkelijk, kunt u op de knop en ontvang een extra stukje van de geneeskunde. Andere pompen geven u een ingestelde dosis van uw geneesmiddel alleen wanneer u druk op de knop.

Soms is een familielid of een vriend kan bieden aan druk op de knop van de PCA pomp voor u. Maar jij bent de enige persoon die moet druk op de knop. Alleen jij weet wanneer je moet meer pijn geneeskunde in je lichaam. Als je te slaperig bent om op de knop drukt, hoeft u niet meer medicijnen nodig hebben.

PCA-pompen niet alleen controle pijn, maar hebben ook andere voordelen. Mensen voelen zich minder angstig en depressief. Ze zijn niet zo slaperig, omdat ze minder gebruiksvoorwaarden. Vaak kunnen bewegen meer. En ze voelen zich een groter gevoel van controle over hun eigen pijnbestrijding.

Een PCA pomp werkt goed om de pijn te controleren, omdat je jezelf geneesmiddel kan geven voordat de pijn krijgt te slecht. Omdat de controle over uw pijn helpt u ook ontspannen en omgaan met de pijn beter.