pijn en depressie: is er een verband?

Pijn en depressie zijn nauw verwant. Depressie kan leiden tot pijn – en pijn kan leiden tot depressie. Soms pijn en depressie creëren van een vicieuze cirkel waarin de pijn verergert symptomen van depressie, en vervolgens de resulterende depressie verergert gevoelens van pijn.

Bij veel mensen, depressie veroorzaakt onverklaarde lichamelijke klachten zoals pijn of hoofdpijn rug. Dit soort pijn kan de eerste of enige teken van depressie.

Pijn en de problemen die het veroorzaakt kan slijten in de tijd en de invloed op je stemming. Chronische pijn veroorzaakt een aantal problemen die kunnen leiden tot depressie, zoals slaapproblemen en stress. Het uitschakelen van pijn kan een laag zelfbeeld veroorzaken als gevolg van het werk, juridische of financiële kwesties.

Depressie is niet alleen optreden met pijn als gevolg van een blessure. Het is ook vaak voor bij mensen die pijn gekoppeld aan een gezondheidstoestand zoals diabetes of hart-en vaatziekten.

Om de symptomen van pijn en depressie onder controle te krijgen, kunt u een aparte behandeling voor elke conditie nodig. Echter, sommige behandelingen helpen met beide

Behandeling van co-voorkomende pijn en depressie kan het meest effectief wanneer het gaat om een ​​combinatie van behandelingen.

Als u pijn en depressie, hulp te krijgen voordat uw symptomen verergeren. Je hoeft niet ongelukkig te zijn. Het verkrijgen van de juiste behandeling kan helpen u beginnen met genieten van het leven weer.

Met

een bezoek aan uw arts