phrenilin met cafeïne en codeïne

Leverfalen, soms gepaard met een levertransplantatie of dodelijke slachtoffers, heeft plaatsgevonden met paracetamol gebruik. Deze gevallen van leverletsel werden vaak geassocieerd met het gebruik van meer dan één acetaminofen basis en met acetaminophen totale dagelijkse doses hoger dan 4000 mg. Levensbedreigende of fatale respiratoire depressie opgetreden met codeïne administratie na tonsillectomy of adenoidectomy bij kinderen met tekenen van een CYP2D6 polymorfisme dat ultrasnelle codeïne metabolisme veroorzaakt.

Gebruikt Voor Phrenilin met Cafeïne en Codeine

Therapeutische klasse: opioïde / Barbiturate Combinatie

Farmacologische klasse: Barbiturate

Chemische Klasse: methylxanthine

Butalbital behoort tot de groep geneesmiddelen die barbituraten. Barbituraten handelen in het centrale zenuwstelsel (CNS) van hun effecten.

Paracetamol wordt gebruikt om pijn te verlichten en te verminderen koorts bij patiënten. Het niet-verslavend zolang gedurende een lange tijd. Maar paracetamol kunnen ook andere ongewenste effecten veroorzaken wanneer genomen in grote doses, met inbegrip van ernstige leverschade. In zeldzame gevallen is het gebruik van paracetamol is gemeld dat deze tot levertransplantatie en dood, meestal bij hoge doses en wanneer meerdere paracetamol bevattende producten gebruikt.

Cafeïne is een centrale zenuwstelsel stimulerend middel dat wordt gebruikt in combinatie met pijnstillers om hun effect te vergroten. Het is ook gebruikt voor migraine. Codeine behoort tot de groep van de geneeskunde genaamd narcotische analgetica (pijnstillers). Het werkt op het centrale zenuwstelsel (CZS) om pijn te verlichten.

Wanneer butalbital of codeïne wordt gebruikt voor een lange tijd, kan het verslavend, waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid) wanneer het wordt gebruikt voor een lange tijd of in grote doses worden. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer u stopt met het geneesmiddel. Bij patiënten die hoofdpijn te krijgen, kan het eerste symptoom van de terugtrekking zijn nieuwe (rebound) hoofdpijn.

Voordat u Phrenilin met Cafeïne en Codeine

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van butalbital, paracetamol, cafeïne en codeïne combinatie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Fioricet® met codeïne mag niet worden gebruikt om pijn na de operatie verwijderd tonsillen en / of adenoids enkele kinderen. Ernstige ademhalingsproblemen en sterfgevallen zijn gemeld bij sommige kinderen die codeïne ontvangen na tonsillen of adenoïd chirurgie.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van butalbital, paracetamol, cafeïne en codeïne combinatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die dit medicijn nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die butalbital, paracetamol, cafeïne en codeïne bevatten. Het is misschien niet specifiek zijn voor Phrenilin met Cafeïne en Codeine. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Als er te veel van het geneesmiddel gedurende een lange tijd kan verslavend worden en veroorzaken mentale of fysieke afhankelijkheid. Ook kunnen grote hoeveelheden paracetamol leverschade veroorzaken na gedurende een lange tijd.

Controleer zorgvuldig de etiketten van alle andere geneesmiddelen die u gebruikt, omdat ze ook paracetamol kunnen bevatten. Het is niet veilig meer dan 4 gram (4000 milligram) acetaminofen gebruiken in één dag (24 uur), aangezien dit het risico op ernstige leverproblemen kan toenemen.

Correct gebruik van butalbital, paracetamol, cafeïne en codeïne

Dit geneesmiddel zal een hoofdpijn te verlichten het beste als je het zo snel als de hoofdpijn begint te nemen. Als je waarschuwen tekenen van een migraine, dit medicijn innemen zodra u zeker weet dat de migraine komt. Dit kan zelfs stoppen met de hoofdpijn te voorkomen. Liggend in een rustige, donkere kamer voor een tijdje na het innemen van het medicijn ook helpt om hoofdpijn te verlichten.

Mensen die krijgen veel hoofdpijn kunnen nemen een ander geneesmiddel om te helpen bij het voorkomen van hoofdpijn. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen van uw arts te volgen over het nemen van het andere geneesmiddel, zelfs als uw hoofdpijn blijven voordoen. -Hoofdpijn voorkomen van geneesmiddelen kan enkele weken duren om te gaan werken. Zelfs nadat ze beginnen met werken, uw hoofdpijn kan niet helemaal weg te gaan. Toch moet je hoofdpijn minder vaak voorkomen en moeten minder ernstig en gemakkelijker te verlichten dan voorheen. Dit zal het bedrag van hoofdpijn relievers die je nodig hebt te verminderen. Als u geen verbetering na een aantal weken van hoofdpijn te voorkomen behandeling opmerkt, contact op met uw arts.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Phrenilin met Cafeïne en Codeine

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Controleer de etiketten van alle nonprescription (over-the-counter [OTC]) of op recept medicijnen die u nu te nemen. Als een bevatten een barbituraat, paracetamol, cafeïne, of codeïne, contact op met uw arts. Nemen ze samen met dit geneesmiddel kan een overdosis veroorzaken.

Codeïne is veranderd morfine in het lichaam. Sommige mensen veranderen codeïne aan morfine sneller dan anderen. Deze personen worden “ultra-snelle metabolizers codeïne”. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u extreme slaperigheid, verwardheid, of oppervlakkige ademhaling ervaren. Deze symptomen kunnen wijzen dat u een “ultra-snelle metabolizer codeïne”. Daardoor is er teveel morfine in het lichaam en bijwerkingen van morfine dan gebruikelijk. Kinderen kunnen in het bijzonder gevoelig voor dit effect.

Als een zogende moeder is een ultra-snelle metabolizer van codeïne, kan dit leiden tot een overdosis morfine in het verpleeghuis baby en zeer ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Phrenilin met Cafeïne en Codeine Side Effects

Phrenilin met Cafeïne en Codeine (paracetamol / Butalbital / cafeïne / codeine)

Voor moeders die borstvoeding innemen van dit geneesmiddel

Paracetamol kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, netelroos, jeuk, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit medicijn kan verslavend zijn. Als u denkt dat het geneesmiddel niet zo goed werkt, niet meer dan de voorgeschreven dosis te gebruiken. Bel uw arts voor instructies.

Dit geneesmiddel kan u zich duizelig of slaperig maken. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert kan maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor allergieën of verkoudheid, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, of slaapmiddel, andere voorgeschreven pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Ook kan er een grotere kans op schade aan de lever als je drinkt drie of meer alcoholische dranken tijdens het gebruik van paracetamol. Drink geen alcoholische dranken, en raadpleeg uw arts voordat u een van deze geneesmiddelen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Ook kan paracetamol uw lever beschadigen, en het drinken van alcohol kan dit risico verhogen. Als je drinkt elke dag 3 of meer alcoholische dranken, doe paracetamol niet nemen zonder te vragen uw arts.

Met behulp van verdovende middelen voor een lange tijd kan leiden tot ernstige obstipatie veroorzaken. Om dit te voorkomen, kan uw arts u naar laxeermiddelen, drinken veel van vloeistoffen, of de hoeveelheid vezels in uw dieet te verhogen. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen nauwgezet te volgen, omdat de aanhoudende obstipatie kan leiden tot meer ernstige problemen.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Voordat met elke vorm van chirurgische ingreep (inclusief een tandheelkundige ingreep) of spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. Ernstige bijwerkingen kunnen optreden als uw arts of tandarts geeft je bepaalde medicijnen zonder te weten dat u Butalbital of codeïne hebben genomen.

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van dit medicijn hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Tekenen van een overdosis omvatten donkere urine, moeilijk of moeilijke ademhaling, onregelmatige, snel of langzaam, of oppervlakkige ademhaling, misselijkheid of braken, pijn in de bovenbuik, bleke of blauwe lippen, nagels, of de huid, lokaliseren leerlingen van de ogen, of gele ogen of de huid.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 3 Matige potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Hoofdpijn naproxen, ibuprofen, Aleve, Fioricet, Advil, Motrin, Naprosyn, paracetamol / butalbital / cafeïne, Fiorinal, Midrin, 5-HTP, Fioricet met Codeine, Anaprox, Tylenol PM, Esgic, Sudafed PE Pressure + Pijn, Bupap, Percogesic, Motrin IB, paracetamol / butalbital / cafeïne / codeïne, Anaprox-DS