pericarditis

Pericarditis is zwelling en irritatie van het hartzakje, de dunne sac-achtige membraan rond je hart. Pericarditis veroorzaakt vaak pijn op de borst en soms ook andere symptomen. De scherpe pijn op de borst in verband met pericarditis treedt op wanneer de geïrriteerde lagen van het hartzakje wrijven tegen elkaar.

Pericarditis begint meestal plotseling, maar niet lang duren (acute). Wanneer de symptomen geleidelijker ontwikkelen of aanhouden, wordt beschouwd als een chronische pericarditis.

De meeste gevallen zijn mild en meestal verbeteren op hun eigen land. Behandeling voor meer ernstige gevallen kunnen medicijnen zijn onder andere en zelden chirurgie. Vroege diagnose en behandeling kan helpen om het risico op lange termijn complicaties van pericarditis verminderen.

Acute pericarditis duurt gewoonlijk minder dan enkele weken. Chronisch recidiverende pericarditis twee types, waaronder de onophoudelijke type dat binnen zes weken na het spenen medische behandeling voor een acute episode en de intermitterende type dat optreedt na zes weken.

Als u acute pericarditis, de meest voorkomende symptoom is scherpe, stekende pijn op de borst achter het borstbeen of in de linkerkant van je borst. Echter, sommige mensen met acute pericarditis beschrijven hun pijn op de borst als saai, pijnlijke of druk-achtige plaats, en van verschillende intensiteit.

De pijn van acute pericarditis kan reizen in je linker schouder en nek. Intensiveert vaak als u hoest, liggen of adem diep. Zitten en leunt naar voren kunnen vaak de pijn te verzachten. Soms kan het moeilijk zijn om pericardiale pijn onderscheiden van de pijn die optreedt bij een hartaanval.

Chronische pericarditis wordt meestal geassocieerd met chronische ontsteking en kan leiden tot vloeistof rond het hart (pericardiale effusie). De meest voorkomende symptoom van chronische pericarditis is pijn op de borst.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Afhankelijk van het type kunnen tekenen en symptomen van pericarditis sommige of alle van de volgende activiteiten

Roep onmiddellijk medische hulp als u nieuwe symptomen van pijn op de borst te ontwikkelen.

Wat te verwachten van uw arts

Veel van de symptomen van pericarditis zijn vergelijkbaar met die van andere hart- en longaandoeningen. Hoe eerder u worden geëvalueerd, hoe sneller je kunt de juiste diagnose en behandeling te ontvangen. Hoewel bijvoorbeeld de oorzaak van acute pericarditis borstpijn eventueel de oorspronkelijke oorzaak kon een hartaanval of een bloedstolsel van de longen (longembolie) geweest.

medicijnen

Onder normale omstandigheden, de tweelaags pericardiale zak die je hart omringt bevat een kleine hoeveelheid smeervloeistof. In pericarditis, de zak wordt ontstoken en de resulterende wrijving van de ontstoken sac leidt tot pijn op de borst.

Ziekenhuisopname en procedures

De oorzaak van pericarditis is vaak moeilijk vast te stellen. Meestal artsen hetzij niet tot een oorzaak (idiopathische) bepalen of vermoeden van een virale infectie.

Pericarditis kunnen ontwikkelen kort na een zware hartaanval, vanwege de irritatie van de onderliggende beschadigde hartspier. Bovendien kan een vertraagde vorm van pericarditis weken optreden na een hartinfarct of hartoperatie. Dit vertraagde pericarditis staat bekend als het syndroom van Dressler’s. Veel deskundigen geloven Dressler-syndroom wegens verkeerd ontstekingsreactie van het lichaam zijn eigen weefsels (auto-immuunreactie) – in dit geval, het hart en hartzakje.

Andere oorzaken van pericarditis omvatten

Complicaties kunnen omvatten

Constrictieve pericarditis. In zeer zeldzame gevallen kunnen sommige mensen met pericarditis, vooral die met langdurige ontsteking en chronische recidieven, permanente verdikking, littekens en samentrekking van het pericardium te ontwikkelen.

In deze mensen, het hartzakje verliest veel van zijn elasticiteit en lijkt op een stevige zaak die is strak om het hart, dat het hart blijft goed werkt. Deze aandoening heet constrictieve pericarditis en leidt vaak tot ernstige zwelling van de poten en buik, en kortademigheid.

Harttamponade. Wanneer er te veel vocht verzamelt zich in het hartzakje, een gevaarlijke aandoening, de zogenaamde harttamponade kunnen ontwikkelen.

Overtollige vloeistof zet druk op het hart en het niet mogelijk is om goed te vullen. Dat betekent minder bloed verlaat het hart, dat een dramatische daling van de bloeddruk veroorzaakt. Harttamponade kan dodelijk zijn als het niet behandeld te worden.

Vroege diagnose en behandeling van pericarditis vermindert gewoonlijk het risico van complicaties op lange termijn.

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of een meldkamer arts. In sommige gevallen als u belt om een ​​afspraak te maken, kunt u worden doorverwezen naar een arts opgeleid in de diagnose en behandeling van hartaandoeningen (cardioloog).

Hier is wat informatie om u te helpen voor te bereiden op uw afspraak.

Voor pericarditis, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om extra vragen die zich voordoen om u tijdens uw afspraak vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt praten over een grondige. Uw arts kan vragen

Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met het nemen van uw medische geschiedenis en het stellen van vragen over uw pijn op de borst en andere symptomen. Als onderdeel van uw eerste evaluatie, zal uw arts ook het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek en controleer je hart geluiden.

Tijdens het luisteren naar je hart, zal uw arts een stethoscoop op uw borst te controleren op de klanken kenmerk van pericarditis, die zijn gemaakt bij de pericardiale lagen tegen elkaar wrijven. Dit karakteristieke geluid wordt een pericardiale wrijven.

Uw arts kan heb je tests die kunnen helpen bepalen of u een hartaanval hebben gehad, of vloeistof heeft verzameld in het hartzakje ondergaan, of dat er tekenen zijn van een ontsteking. Uw arts kan bloedonderzoek om te bepalen of een bacteriële of andere infectie aanwezig is.

U kunt ook een of meer van de volgende diagnostische procedures ondergaan

Elektrocardiogram (ECG). In deze test worden pleisters met draden (elektroden) aangesloten op uw huid om de elektrische impulsen gegeven uit door je hart te meten.

Impulsen worden geregistreerd golven weergegeven op een monitor of afgedrukt op papier. Bepaalde ECG resultaten kunnen pericarditis wijzen, terwijl anderen een hartaanval zou kunnen wijzen.

Gecomputeriseerde tomografie (CT). Deze X-ray techniek kan produceren meer gedetailleerde beelden van je hart en het hartzakje dan kan conventionele X-ray studies.

CT kan worden gedaan om andere oorzaken van acute pijn op de borst, zoals een bloedstolsel in een longslagader (longembolie) of een scheur in de aorta (aorta dissectie) uitsluiten. CT kan ook worden gebruikt om te zoeken naar verdikking van het pericardium dat constrictieve pericarditis kunnen wijzen.

Behandeling keuze voor pericarditis afhankelijk van de oorzaak en de ernst. Milde gevallen van pericarditis kunnen beter op hun eigen krijgen zonder behandeling.

Medicijnen om de ontsteking en zwelling geassocieerd met pericarditis verminderen vaak voorgeschreven, met inbegrip

Over-the-counter pijnstillers. De meeste pijn geassocieerd met pericarditis reageert goed op de behandeling met pijnstillers zonder recept verkrijgbaar, zoals aspirine of ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen).

Deze medicijnen helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn. Aanhoudende symptomen beginnen te verbeteren binnen een dag. En voor de meeste mensen, deze geneesmiddelen de enige behandeling die nodig is zijn. Recept sterkte pijnstillers kunnen ook worden gebruikt.

Colchicine (Colcrys). Het geneesmiddel, dat ontsteking in het lichaam vermindert, kunnen worden voorgeschreven voor acute pericarditis of als een behandeling voor terugkerende symptomen.

Colchicine kan de lengte van pericarditis symptomen te verminderen en het risico dat de toestand zal terugkeren afnemen. Echter, de drug is niet veilig voor mensen met bepaalde reeds bestaande gezondheidsproblemen, zoals lever of nierziekte, en voor diegenen die bepaalde medicijnen. Uw arts zal zorgvuldig te controleren uw gezondheid geschiedenis voor het voorschrijven colchicine.

Acute episoden van pericarditis duren meestal een paar weken, maar toekomstige afleveringen kan optreden. Sommige mensen hebben met pericarditis herhaling binnen maanden vanaf de aflevering.

Bij een bacteriële infectie is de onderliggende oorzaak van pericarditis, zult u worden behandeld met antibiotica en drainage, indien nodig.

Je zult waarschijnlijk nodig hospitalisatie als uw arts vermoedt harttamponade, een gevaarlijke complicatie van pericarditis als gevolg van vochtophoping rond het hart.

Wanneer harttamponade aanwezig is, kunt u een procedure genaamd pericardiocentese nodig. In sommige gevallen van ernstige, recidiverende pericarditis, kan uw arts operatief suggereren het verwijderen van uw hartzakje (pericardiectomy).

Voor de meeste milde gevallen van pericarditis, rust en over-the-counter pijnstillers – genomen onder leiding van uw arts – kan alles wat nodig is. Terwijl u te recupereren, vermijd strenge fysieke activiteit. Inspannende activiteit kan pericarditis symptomen uitlokken. Vraag uw arts hoe lang je nodig hebt om het rustig aan te doen.

een bezoek aan uw arts