pentazocine en naloxon

Pentazocine hydrochloride / naloxon hydrochloride is uitsluitend bestemd voor oraal gebruik. Ernstige, potentieel dodelijke reacties kunnen resulteren uit verkeerd pentazocine / naloxon door injectie alleen of in combinatie met andere stoffen.

Gebruikt Voor pentazocine en naloxon

Therapeutische klasse: Pijnstillende

Farmacologische klasse: Naloxon

Pentazocine behoort tot de groep geneesmiddelen die narcotische analgetica (pijnstillers). Het werkt op het centrale zenuwstelsel (CZS) om pijn te verlichten.

Naloxon is een opioïde antagonist. Het werkt op het centrale zenuwstelsel om de effecten van verdovende middelen, met name de ‘high’ gevoel dat maakt je wilt om ze te gebruiken te blokkeren. Het zal geen verdovende-achtige effecten produceren of te veroorzaken geestelijke of lichamelijke afhankelijkheid.

Wanneer pentazocine wordt gebruikt voor een lange tijd, kan het verslavend, waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid worden. Echter, moeten mensen die aanhoudende pijn niet laten de angst voor afhankelijkheid te houden van het gebruik van verdovende middelen om hun pijn te verlichten. Geestelijke afhankelijkheid (verslaving) is niet waarschijnlijk, wanneer verdovende middelen worden gebruikt voor dit doel. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer de behandeling plotseling wordt gestopt. Kan echter ernstige ontwenningsverschijnselen meestal voorkomen door geleidelijk de dosis verlagen gedurende een periode vóór de behandeling volledig gestopt.

pentazocine en naloxon is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor pentazocine en naloxon, moet het volgende worden overwogen

Voordat u pentazocine en naloxon

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op pentazocine en naloxon of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van pentazocine en naloxon combinatie bij kinderen jonger dan 12 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van pentazocine en naloxon combinatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die pentazocine en naloxon combinatie kan eisen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van pentazocine en naloxon, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik pentazocine en naloxon met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van pentazocine en naloxon met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik pentazocine en naloxon met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u gebruik maken van pentazocine en naloxon, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van pentazocine en naloxon beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem pentazocine en naloxon alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Dit is vooral belangrijk voor oudere patiënten, die gevoeliger zijn voor de effecten van pijnstillers zijn. Als er te veel van pentazocine en naloxon wordt gedurende een lange tijd kan worden gewoonte-vorming (waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid).

Vertel uw arts als u rookt tabak. Roken kan hoe goed pentazocine en naloxon werken te veranderen.

De dosis pentazocine en naloxon is verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van pentazocine en naloxon. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van pentazocine en naloxon mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van pentazocine en naloxon

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Zorg ervoor dat u het geneesmiddel te slaan in een veilige plaats om te voorkomen dat anderen het krijgen van het.

Het is zeer belangrijk dat uw arts de voortgang van u of uw kind te controleren tijdens het gebruik van pentazocine en naloxon. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u of uw kind moet blijven om het te nemen.

pentazocine en naloxon zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert kan maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; andere voorgeschreven pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u of uw kind een van de bovenstaande tijdens het gebruik van pentazocine en naloxon beursgenoteerde medicijnen in te nemen.

pentazocine en naloxon kan verslavend zijn. Als u of uw kind het gevoel hebben dat het geneesmiddel niet zo goed werkt, niet meer dan de voorgeschreven dosis te gebruiken. Bel uw arts voor instructies.

pentazocine en naloxon kan u duizelig, slaperig of duizelig maken. Zorg dat u weet hoe u reageert op pentazocine en naloxon voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Met behulp van verdovende middelen voor een lange tijd kan leiden tot ernstige obstipatie veroorzaken. Om dit te voorkomen, kan uw arts u of uw kind direct naar laxeermiddelen, drinken veel van vloeistoffen, of de hoeveelheid vezels in uw dieet te verhogen. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen nauwgezet te volgen, omdat de aanhoudende obstipatie kan leiden tot meer ernstige problemen.

Als u of uw kind regelmatig met behulp van pentazocine en naloxon gedurende enkele weken of langer, hoeft uw dosis niet wijzigen of plotseling stoppen met het gebruik zonder controle met uw arts. Uw arts kan wilt u of uw kind aan het bedrag dat u gebruikt geleidelijk te verminderen alvorens volledig te stoppen. Dit kan helpen voorkomen dat verslechtering van uw conditie en de mogelijkheid van ontwenningsverschijnselen, zoals buikpijn of maagkrampen, angst, koorts, misselijkheid, loopneus, zweten, trillen, of moeite met slapen te verminderen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van pentazocine en naloxon

Met behulp van pentazocine en naloxon als u zwanger kan ernstige ongewenste effecten in uw pasgeboren baby veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u denkt dat u zwanger bent of als u van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van pentazocine en naloxon.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

pentazocine en naloxon Side Effects

naloxon / pentazocine

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 4 Sommige potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Chronische Pijn tramadol, oxycodon, Cymbalta, Percocet, duloxetine, fentanyl, morfine, Dilaudid, OxyContin, methadon, Ultram, hydromorfon

Pijn tramadol, oxycodon, paracetamol, Tylenol, naproxen, aspirine, ibuprofen, hydrocodon, amitriptyline, Percocet, hydroxyzine, clonidine