pennsaid: toepassingen, dosering, bijwerkingen en waarschuwingen

Wat is Pennsaid?

Pennsaid (diclofenac topische 1,5% oplossing) wordt gebruikt voor de behandeling van pijn in de knie veroorzaakt door osteoartritis. Deze medicatie niet effectief bij de behandeling van artritis pijn elders in het lichaam.

Pennsaid kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Diclofenac kan uw risico op fatale hartaanval of beroerte te verhogen, vooral als je het gebruikt op lange termijn of te hoge doses, of als u een hartaandoening. Gebruik geen Pennsaid net voor of na hart bypassoperatie (coronary artery bypass graft, of CABG).

Belangrijke gegevens

Diclofenac kan ook maag of intestinale bloeden, die fataal kan zijn. Deze omstandigheden kunnen optreden zonder waarschuwing tijdens het gebruik van Pennsaid, vooral bij oudere volwassenen.

Diclofenac kan uw risico op fatale hartaanval of beroerte te verhogen, vooral als je het gebruikt op lange termijn of te hoge doses, of als u een hartaandoening. Zelfs mensen zonder hart-en vaatziekten of risicofactoren kan een beroerte of een hartaanval tijdens het gebruik van Pennsaid.

Gebruik geen Pennsaid net voor of na hart bypassoperatie (coronary artery bypass graft, of CABG).

Je moet niet gebruiken Pennsaid als je allergisch bent voor diclofenac (Voltaren, Cataflam, Flector, en anderen) zijn, of als u ooit een astma-aanval of een ernstige allergische reactie na het nemen van aspirine of een NSAID gehad.

Voordat u dit geneesmiddel

Om ervoor te zorgen Pennsaid veilig is voor u, vertel uw arts als u

hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, of als u rookt

een voorgeschiedenis van een hartaanval, beroerte, of bloedstolsel

een geschiedenis van maagzweren of bloeden

astma

lever- of nierziekte

vochtretentie.

Met behulp van Pennsaid gedurende de laatste 3 maanden van de zwangerschap kan het ongeboren kind schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Het is niet bekend of diclofenac actuele overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van Pennsaid.

Pennsaid is niet goedgekeurd voor gebruik door iedereen jonger dan 18 jaar oud.

Gebruik Pennsaid precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Do Pennsaid niet in grotere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Met de laagste dosis die effectief behandelt te.

Lees alle patiënteninformatie, medicatie gidsen, en instructie lakens aan u verstrekt. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Was uw handen na het aanbrengen Pennsaid, tenzij u de behandeling van de huid op je handen. Wacht ten minste 10 minuten voordat u zich aankleedt of het dragen van handschoenen. Wacht minstens 1 uur voordat je in bad of douche.

Niet aanbrengen Pennsaid een open huid wond, of op gebieden van de infectie, huiduitslag, of verbranden. Heeft behandelde huid met een pleister niet voor of blootstellen aan hitte uit een hot tub, verwarming pad, of de sauna. Hitte of verbandmiddelen kan de hoeveelheid diclofenac u absorberen door je huid te verhogen.

Voor de behandeling van artrose knie pijn met Pennsaid: Breng de oplossing alleen op schone, droge huid. Verdeel de oplossing over de voorkant, achterkant en zijkanten van de knie. Wacht tot de oplossing volledig droog is voordat die behandelde huid met kleding of het aanbrengen van een andere producten huid, met inbegrip van zonnebrandcrème.

Bewaar Pennsaid bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Niet bevriezen. Bewaar Pennsaid in een rechtopstaande positie.

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Hoe moet ik Pennsaid gebruiken?

Niet cosmetica, zonnebrandmiddelen, lotions, insectenspray of andere medicinale huidverzorgingsproducten te gebruiken op hetzelfde gebied u te behandelen met Pennsaid.

Vermijd behandelde huid niet bloot aan hitte, zonlicht of zonnebanken.

Voorkom dat Pennsaid de buurt van uw ogen, neus of mond. Als dit wel gebeurt, spoelen met water. Bel uw arts als u irritatie van de ogen die langer dan 1 uur duurt.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan het risico van maag bloeden te verhogen.

Vermijd het nemen van aspirine of andere NSAID’s tijdens het gebruik van Pennsaid.

Vraag uw arts of apotheker voordat u een koude, allergie, of pijnstillers. Veel geneesmiddelen beschikbaar over de toonbank bevatten aspirine of andere vergelijkbaar met Pennsaid medicijnen. Het nemen van bepaalde producten samen kunnen ertoe leiden dat u te veel van dit soort medicatie krijgen. Controleer het etiket om te zien of een geneesmiddel bevat aspirine, ibuprofen, ketoprofen of naproxen.

Hoewel het risico van ernstige bijwerkingen laag als diclofenac wordt aangebracht op de huid, kan dit geneesmiddel worden geabsorbeerd door de huid, die steroïde bijwerkingen in het lichaam kunnen veroorzaken.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Pennsaid hebben: niezen, loopneus of verstopte neus; piepende ademhaling of moeite met ademhalen; netelroos; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een hartaanval of een beroerte hebben: pijn op de borst verspreiding naar je kaak of schouder, plotselinge gevoelloosheid of zwakte aan één kant van het lichaam, onduidelijke spraak, gevoel kort van adem.

Stop met het gebruik Pennsaid en bel uw arts onmiddellijk als u

het eerste teken van een huiduitslag, ongeacht hoe mild

kortademigheid (zelfs bij lichte inspanning)

zwelling of snelle gewichtstoename

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

tekenen van maag bloeden – bloederige of teerachtige ontlasting, ophoesten van bloed of braaksel dat eruit ziet als koffiedik

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

leverproblemen – misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeidheid, griepachtige symptomen, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)

nierproblemen – weinig of geen plassen, pijnlijke of moeilijk plassen, zwelling in uw voeten of enkels, vermoeidheid of kortademigheid

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Pennsaid?

hoge bloeddruk – ernstige hoofdpijn, stampende in je nek of oren, bloedneus, angst, verwarring

laag aantal rode bloedcellen (anemie) – bleke huid, licht gevoel in het hoofd of kortademig, snelle hartslag, moeite met concentreren; of

ernstige huidreactie – koorts, keelpijn, zwelling in het gezicht of de tong, branden in uw ogen, huid pijn gevolgd door een rode of paarse huiduitslag die spreads (vooral in het gezicht of bovenlichaam) en veroorzaakt blaren en peeling.

Pennsaid bijwerkingen

Vaak Pennsaid bijwerkingen kunnen zijn

indigestie, gas, maagpijn, misselijkheid, braken

diarree, constipatie

hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid

verstopte neus

jeuk, overmatig zweten

verhoogde bloeddruk; of

zwelling of pijn in je armen of benen.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vraag uw arts voordat u Pennsaid als je een antidepressivum te nemen, zoals citalopram, escitalopram, fluoxetine (Prozac), fluvoxamine, paroxetine, sertraline (Zoloft), trazodon of vilazodon. Het nemen van een van deze geneesmiddelen met een NSAID kan ertoe leiden dat u blauwe plekken of gemakkelijk bloeden.

Vertel uw arts over al uw huidige medicijnen en eventuele u start of stopt met het gebruik, in het bijzonder

cyclosporine

lithium

methotrexaat

een bloedverdunner (warfarine, Coumadin, Jantoven)

hart of bloeddruk medicatie, met inbegrip van een diureticum of “water pil”; of

steroïde medicijnen (prednison en anderen).

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met diclofenac actueel, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

9.04.2015-09-02, 00:07:45

Zwangerschap Categorie Meerdere Risico afhankelijk van gebruik

Welke andere drugs zullen Pennsaid beïnvloeden?

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Pennsaid (diclofenac plaatselijk)

Artrose prednison, naproxen, Cymbalta, aspirine, ibuprofen, meloxicam, diclofenac, duloxetine, Celebrex, triamcinolon, Voltaren, methylprednisolon, Mobic, glucosamine, Aleve, indomethacine, Advil, celecoxib, Motrin, nabumeton, betamethason, Ecotrin, Tylenol met codeïne # 3 , Naprosyn