pemetrexed (intraveneuze route) beschrijving en merknamen

Pemetrexed injectie behandelt longkanker en behoort tot de groep geneesmiddelen die antineoplastische middelen. Het wordt gebruikt in combinatie met cisplatine (een vorm van kanker geneesmiddel) voor de behandeling van een vorm van kanker genaamd maligne mesothelioom van het borstvlies (MPM). Deze kanker beïnvloedt de binnenkant van de borstholte. Pemetrexed injectie kan ook alleen worden gebruikt of samen met cisplatine behandeling van een vorm van longkanker genaamd nonsquamous niet-kleincellig longcarcinoom.

Om uw kansen op bijwerkingen van pemetrexed te verlagen, moet u ook foliumzuur en vitamine B12 voorafgaand aan en tijdens de behandeling. Zal uw arts een medicijn genaamd corticosteroïden (cortisone medicijnen) te nemen voor 3 dagen tijdens de behandeling voorschrijven. Corticosteroïden geneesmiddelen lager uw kans op het krijgen huidreacties met pemetrexed.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd naar de relatie oud zijn om de effecten van pemetrexed injectie in de pediatrische populatie. Echter is de werkzaamheid niet vastgesteld.

Poeder voor oplossing

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van pemetrexed injectie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die een aanpassing van de dosering voor patiënten die pemetrexed injectie nodig hebben.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Het is zeer belangrijk om foliumzuur en vitamine B12 te nemen tijdens uw behandeling met pemetrexed om uw kansen op schadelijke bijwerkingen te verlagen. Je moet beginnen met 400-1000 microgram (mcg) van foliumzuur per dag gedurende ten minste 5 dagen van de 7 dagen voor de eerste dosis pemetrexed. Je moet blijven innemen van foliumzuur per dag gedurende de tijd die je krijgt een behandeling met pemetrexed, en gedurende 21 dagen na de laatste behandeling. U kunt foliumzuur vitaminen krijgen over-the-counter. Foliumzuur wordt ook gevonden in vele multivitamine pillen. Vraag uw arts of apotheker om hulp als u niet zeker weet hoe je een foliumzuur product te kiezen. Uw arts zal u vitamine B12-injecties geven terwijl u krijgt een behandeling met pemetrexed. U zal uw eerste vitamine B12 injectie in de week komen voordat je eerste dosis pemetrexed en daarna ongeveer om de 9 weken tijdens de behandeling.

andere interacties

Je zult dit geneesmiddel ontvangt terwijl u zich in een ziekenhuis of de behandeling van kanker centrum. Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u dit geneesmiddel geven. Dit geneesmiddel wordt toegediend via een naald geplaatst in één van uw aderen.

Andere medische problemen

Pemetrexed wordt gegeven samen met bepaalde andere geneesmiddelen. Als u gebruik maakt van een combinatie van geneesmiddelen, is het belangrijk dat u elk op het juiste moment te ontvangen. Als u het nemen van een aantal van deze geneesmiddelen via de mond, vraag dan uw arts om u te helpen een plan om hen op de juiste momenten te creëren.

Zal uw arts een medicijn genaamd corticosteroïden (cortisone medicijnen) te nemen voor 3 dagen tijdens de behandeling met pemetrexed voorschrijven. Corticosteroïd medicijnen verlagen uw kansen op het krijgen van huidreacties met pemetrexed.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u zwanger bent voordat u dit geneesmiddel krijgt. Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Als u een vrouw bent in de vruchtbare leeftijd, moet u twee vormen van anticonceptie te gebruiken samen om te voorkomen dat je zwanger bent terwijl u dit geneesmiddel. Als u tijdens uw behandeling zwanger bent, vertel uw arts meteen.

Het is belangrijk dat u met uw arts meteen als u koorts of rillingen, diarree of zweertjes in de mond. Dit kunnen tekenen zijn dat je een infectie.

U kunt zich moe of zwak voor een paar dagen voelt na uw behandeling met pemetrexed. Als u een ernstige zwakte of vermoeidheid, bel dan met uw arts.

U kan roodheid of zweren in uw mond, keel of lippen. Deze symptomen kunnen een paar dagen gebeuren na de behandeling met pemetrexed.

U kunt een uitslag of jeuk krijgen tijdens de behandeling. Deze verschijnen meestal tussen behandelingen met pemetrexed en gaan meestal weg voordat de volgende behandeling. Bel uw arts als u een ernstige huiduitslag of jeuk krijgen.

Pemetrexed en cisplatine (een vorm van kanker geneesmiddel) kan soms misselijkheid en braken veroorzaken. Het is echter zeer belangrijk dat u doorgaat met het geneesmiddel ontvangen, zelfs als je begint te voelen ziek. Je kunt krijgen medicijnen om te helpen de controle van de misselijkheid en braken. Praat met uw arts als u een van deze symptomen krijgt.

U kunt uw eetlust en wat gewicht te verliezen tijdens de behandeling. Praat met uw arts als dit een probleem voor je.

Pemetrexed kan tijdelijk invloed op uw bloedwaarden en uw arts zal bloedonderzoek om uw bloedwaarden te controleren voor en tijdens de behandeling met pemetrexed doen. Lage rode bloedcellen kunt u zich moe voelt, moe gemakkelijk, verschijnen bleek en kortademig worden. Lage witte bloedcellen kan je een grotere kans op infectie te geven. Als u koorts (temperatuur boven 100,4 graden F) of andere tekenen van infectie, contact op met uw arts meteen. Lage bloedplaatjes geven je een grotere kans op bloedingen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Als u nierproblemen hebt, zorg ervoor dat uw arts weet of u gebruik maakt van een NSAID medicijnen voor pijn of artritis (bijv., Diclofenac, ibuprofen, naproxen, Advil®, Aleve®, Celebrex, Voltaren®).

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.