pegvisomant subcutane

Therapeutische klasse: Endocriene-Metabolic Agent

Gebruikt Voor pegvisomant

Farmacologische klasse: Growth Hormone Receptor Antagonist

pegvisomant is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor pegvisomant, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op pegvisomant of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van pegvisomant in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van pegvisomant bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op hart-, lever- of nierproblemen aan leeftijd gerelateerde, die een aanpassing van de dosering bij patiënten die pegvisomant nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u pegvisomant

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van pegvisomant, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van pegvisomant met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van pegvisomant beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

pegvisomant wordt gegeven als een schot onder je huid. Pegvisomant soms worden gegeven thuis aan patiënten die niet hoeven te worden in het ziekenhuis. Als u gebruik maakt van pegvisomant thuis, zal uw arts u leren hoe te bereiden en te injecteren het geneesmiddel. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe het geneesmiddel wordt bereid en geïnjecteerd.

Je zult dan het lichaam de ruimte waar dit schot kan worden gegeven. Gebruik een ander lichaam gebied elke keer dat je jezelf een schot. Blijf op de hoogte van waar je elk schot om ervoor te zorgen dat u draaien delen van het lichaam te geven. Dit zal helpen voorkomen dat huidproblemen van de injecties. Injecteer niet op een gebied dat een huiduitslag, kneuzing, klontjes, of een beschadigde huid heeft.

De dosis van pegvisomant is verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van pegvisomant. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van pegvisomant missen, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar ongeopende flacons van pegvisomant in de koelkast. Niet bevriezen. Bewaar de medicijnen die bij kamertemperatuur gemengd en gebruikt binnen 6 uur. Gooi een gemengde geneesmiddel dat niet is gebruikt binnen deze tijd. De oplossing niet bevriezen.

Gooi gebruikte naalden in een harde, gesloten container die de naalden niet kan steken door. Houd deze container buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat pegvisomant goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Leverproblemen kunnen optreden tijdens het gebruik van pegvisomant. Stop met het gebruik pegvisomant en raadpleeg uw arts meteen als u met meer dan één van deze symptomen: buikpijn of tederheid, klei-gekleurde ontlasting, donkere urine, verminderde eetlust, koorts, hoofdpijn, jeuk, verlies van eetlust, misselijkheid en braken , huiduitslag, zwelling van de voeten of onderbenen, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid.

Het deksel van de flesjes van pegvisomant bevat latex, dat allergische reacties bij mensen die gevoelig zijn voor latex zijn kan veroorzaken. Vertel uw arts als u een latexallergie voordat u start met pegvisomant.

Zorg ervoor dat uw arts weet of u gebruik maakt van pegvisomant voordat u een test. pegvisomant invloed kunnen zijn op de resultaten van een aantal medische tests (bijv., lever tests), vooral als u ook gebruik maken van andere geneesmiddelen voor de behandeling van acromegalie (bijv., octreotide, Sandostatin®).

Correct gebruik van pegvisomant

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van pegvisomant

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Acromegalie octreotide, bromocriptine, Sandostatine, Parlodel, lanreotide, Sandostatine LAR Depot, Somatuline Depot, pasireotide, Somavert, pegvisomant

 of gaat u lid worden van de pegvisomant steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

pegvisomant Side Effects

pegvisomant