pedi-dent

Gebruikt Voor Pedi-Dent

Therapeutische klasse: Cariostatic

Fluoride is gevonden om behulpzaam in het verminderen van het aantal holten in de tanden. Het is meestal van nature aanwezig in drinkwater. Echter, sommige gebieden van het land niet over een voldoende hoog niveau in het water om gaatjes te voorkomen. Om make-up voor dit, kan extra fluoride aan het dieet toegevoegd worden. Sommige kinderen kunnen zowel voedingskundige fluoride en actuele fluoride behandelingen door de tandarts nodig. Toepassing van een fluoride tandpasta of spoelen kan nuttig zijn ook.

Het nemen van extra orale fluoride is geen vervanging van een goede tandheelkundige gewoonten. Deze omvatten het eten van een goede voeding, poetsen en flossen de tanden vaak, en met regelmatige tandarts voor controle.

Fluoride kan ook worden gebruikt voor andere voorwaarden zoals bepaald door uw arts.

Dit geneesmiddel is alleen beschikbaar met een recept.

Voor een goede gezondheid, is het belangrijk dat u een evenwichtige en gevarieerde voeding te eten. Volg zorgvuldig elke dieetprogramma uw zorgverlener kan aanbevelen. Voor uw specifieke dieet vitaminen en / of mineralen nodig heeft, vraag uw zorgverlener voor een lijst van geschikte voedsel. Als u denkt dat u niet genoeg vitaminen en / of mineralen in uw dieet, kunt u ervoor kiezen om een ​​voedingssupplement te nemen.

Mensen krijgen nodig fluoride uit vis, zoals botten, thee en drinkwater dat fluoride toegevoegd. Voedsel dat in water met fluoride of in Teflon-coating pannen wordt gekookt ook fluoride. Op voedingsmiddelen gekookt in aluminium pannen voorzien minder fluoride.

Het belang van het dieet

De dagelijkse hoeveelheid fluoride nodig is gedefinieerd op verschillende manieren.

Er is geen RDA of RNI voor fluoride. Aanbevolen dagelijkse inname van fluoride worden over het algemeen als volgt gedefinieerd

Onthouden

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Problemen bij kinderen zijn niet gemeld bij de inname van de normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheden. Doses natriumfluoride die te groot zijn of die gedurende een lange tijd kan botaandoeningen en tanden verkleuring veroorzaken bij kinderen.

Problemen bij oudere volwassenen zijn niet gemeld bij de inname van de normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheden. Oudere mensen hebben meer kans op pijn in de gewrichten, nierproblemen, of maagzweren die erger kunnen worden gemaakt door het nemen van grote doses natrium fluoride hebben. U dient contact op met uw zorgverlener.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die natriumfluoride bevatten. Het is misschien niet specifiek voor Pedi-Dent zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw zorgverlener. Neem niet meer van te nemen en het niet vaker dan besteld. Innemen van te veel fluoride over een periode van tijd kan ongewenste effecten veroorzaken.

Voor particulieren die de kauwtablet vorm van dit geneesmiddel

Voor particulieren die de mondelinge vloeibare vorm van dit geneesmiddel

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Voordat u Pedi-Dent

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het niveau van fluoride in het water aanwezig is verschillend in verschillende delen van de VS Als u zo snel mogelijk te verhuizen naar een ander gebied, contact op met een zorgverlener in het nieuwe gebied om te zien of dit medicijn is nog steeds nodig is of als de dosis behoeften worden veranderd. Ook contact op met uw zorgverlener als u zuigelingenvoeding gewoonten (bijvoorbeeld borstvoeding voor zuigelingenvoeding), het drinken van water te veranderen (bijvoorbeeld stadswater te nonfluoridated gebotteld water), of filtratie (bijvoorbeeld leidingwater om gefilterd kraanwater) .

Mis calciumsupplementen of aluminium-hydroxide bevattende producten en natriumfluoride niet op hetzelfde moment. Het beste is om ruimte doses van deze twee producten 2 uur na elkaar, om het volledige voordeel van elk geneesmiddel te krijgen.

Informeer uw zorgverlener zo snel mogelijk als u merkt witte, bruine of zwarte vlekken op de tanden. Dit zijn tekenen van te veel fluoride bij kinderen als het tijdens perioden van de tand ontwikkeling wordt gegeven.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Correct gebruik van natriumfluoride

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sodium fluoride in drinkwater of als supplement gewoonlijk geen bijwerkingen veroorzaken. Echter, het nemen van een overdosis fluoride kan leiden tot ernstige problemen.

Stop met het innemen van dit geneesmiddel en andere noodhulp onmiddellijk als een van de volgende effecten optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Pedi-Dent

Pedi-Dent Side Effects