Patanol (oogdruppels) gebruikt, dosering & bijwerkingen

Wat is Patanol?

Patanol oogdruppels worden gebruikt voor de behandeling van jeuk, branderig gevoel, roodheid, water en andere oog symptomen veroorzaakt door allergische aandoeningen.

Patanol kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Voordat u Patanol, vertel uw arts als u een type infectie in je oog.

Belangrijke gegevens

Gebruik geen Patanol terwijl u het dragen van contactlenzen. De ogendalingen kan een conserveringsmiddel dat kan worden geabsorbeerd door zachte contactlenzen bevatten. Wacht minstens 10 minuten na het gebruik van Patanol voordat u uw contactlenzen in.

Vermijd het dragen van contactlenzen, terwijl uw ogen zijn rood of geïrriteerd.

Sta niet toe dat de Patanol dropper tip op elk oppervlak raken, met inbegrip van de ogen of handen. Als de druppelaar besmetting kan het een infectie in je oog, wat kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen of ernstige schade aan het oog veroorzaken.

Gebruik de oogdruppels als de vloeistof heeft veranderd kleuren of heeft deeltjes bevat. Bel uw arts voor een nieuw recept.

Voordat u dit geneesmiddel

Stop met het gebruik Patanol en bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige roodheid, zwelling, branden, prikkende, drainage, korstvorming, of andere irritatie bij gebruik van de oogdruppels.

Je moet niet gebruiken Patanol als je allergisch bent voor olopatadine zijn.

Om ervoor te zorgen Patanol veilig is voor u, vertel uw arts als u een type infectie in je oog.

Het is niet bekend of dit geneesmiddel een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Het is niet bekend of olopatadine oogheelkundige overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Gebruik Patanol precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Was uw handen voordat u de oogdruppels.

Om de oogdruppels toe te passen

Houd uw hoofd iets naar achteren en trek het onderste ooglid om een ​​zakje te creëren. Houd de druppelaar boven het oog met de punt naar beneden. Kijk omhoog en weg van de druppelaar en knijp een druppel.

Sluit je ogen voor 2 of 3 minuten met je hoofd getipt naar beneden, zonder te knipperen of loensen. Druk voorzichtig met uw vinger aan de binnenkant van het oog voor ongeveer 1 minuut, tot de vloeistof uit afwateren in uw traanbuis houden.

Gebruik alleen het aantal druppels uw arts heeft voorgeschreven.

Wacht ten minste 10 minuten voordat u een andere oogdruppels uw arts heeft voorgeschreven.

Raak het uiteinde van de Patanol pipet niet aan en plaats het rechtstreeks op je oog. Een vervuilde druppelaar kan je oog, wat kan leiden tot ernstige problemen met het gezichtsvermogen te infecteren.

Gebruik de oogdruppels als de vloeistof heeft veranderd kleuren of heeft deeltjes bevat. Bel uw apotheker om nieuwe medicijnen.

Store Patanol oogdruppels bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Niet bevriezen. Houd de fles goed gesloten wanneer niet in gebruik.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van Patanol voor seizoensgebonden allergische conjunctivitis

Oftalmische oplossing 0,1%: één druppel in elk aangetast oog tweemaal per dag een 6-8 uur interval .; Oogheelkundige oplossing 0,2%: één druppel in elk aangetast oog eenmaal per dag.

Gebruikelijke Pediatric Dosis Patanol voor seizoensgebonden allergische conjunctivitis

2 jaar of jonger: Veiligheid en effectiviteit zijn niet vastgesteld .; 3 tot 18 jaar; Oftalmische oplossing 0,1%: één druppel in elk aangetast oog tweemaal per dag een 6-8 uur interval .; Oogheelkundige 0,2% oplossing: één druppel in elk aangetast oog eenmaal per dag.

Hoe moet ik Patanol gebruiken?

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Een overdosis van Patanol is naar verwachting niet gevaarlijk te zijn. Zoek medische attentionPoison Help lijn bij 222-1222 als iemand per ongeluk de medicatie heeft ingeslikt.

Gebruik dit geneesmiddel niet te gebruiken tijdens het dragen van contactlenzen. Patanol oogdruppels kan een conserveringsmiddel dat zachte contactlenzen kan verkleuren bevatten. Wacht ten minste 15 minuten na het gebruik van dit geneesmiddel voordat u in uw contactlenzen.

Vermijd het dragen van contactlenzen, terwijl uw ogen zijn rood of geïrriteerd.

Vermijd het gebruik van andere oog medicijnen niet door uw arts voorgeschreven.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Patanol hebben: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en bel uw arts onmiddellijk als u

ernstige branden, prikkende, of irritatie na het gebruik van dit geneesmiddel; of

eye zwelling, roodheid, ernstig ongemak, korstvorming of drainage (kan tekenen van infectie zijn).

Vaak Patanol bijwerkingen kunnen zijn

droge ogen

wazig zicht

Patanol doseren informatie

lichte oogirritatie

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

het gevoel alsof er iets in uw oog

gezwollen oogleden; of

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

ongebruikelijke of onaangename smaak in je mond.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Patanol?

Het is niet waarschijnlijk dat andere geneesmiddelen u mondeling of geïnjecteerd zal gevolgen olopatadine die in de ogen. Maar veel drugs kan interageren met elkaar. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u gebruikt, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten.

4.04.2015-03-06, 02:20:11

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Seizoensgebonden allergische conjunctivitis ketorolac oogheelkundige, Pataday, Lotemax, Pazeo, acular, Alrex, olopatadine oogheelkundige, acular LS, loteprednol oogheelkundige

Patanol bijwerkingen

Welke andere drugs zullen Patanol beïnvloeden?

Patanol (olopatadine oogheelkundige)