parvovirusinfectie

Parvovirus infectie is een veel voorkomende en zeer besmettelijke jeugd kwaal – soms sloeg-cheek ziekte, omdat het onderscheidend gezicht uitslag die zich ontwikkelt. Parvovirus infectie is ook wel bekend als vijfde ziekte, omdat, historisch gezien, het was een van de vijf gemeenschappelijke kinderziektes gekenmerkt door een uitslag.

Bij de meeste kinderen, parvovirus infectie is mild en vergt weinig behandeling. In sommige volwassenen de infectie kan ernstig zijn. Parvovirus infectie bij sommige zwangere vrouwen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen voor de foetus. Parvovirusinfectie is ernstiger voor mensen met bepaalde soorten anemie of die een verzwakt immuunsysteem.

De meeste mensen met parvovirus infectie hebben geen tekenen of symptomen. Wanneer symptomen verschijnen ze variëren sterk, afhankelijk van de leeftijd van de persoon die de ziekte heeft.

Vroege tekenen en symptomen van parvovirus infectie bij kinderen kan omvatten

Enkele dagen na het verschijnen van de eerste symptomen, kan een opvallend fel rood gelaatsuitslag weergegeven – gewoonlijk op beide wangen. Uiteindelijk kan zich uitstrekken tot de armen, romp, dijen en billen, waar de uitslag heeft een roze, kanten, iets verhoogd uiterlijk. De uitslag kan jeuken, vooral op de zolen van de voeten.

In het algemeen, de uitslag aan het einde van de ziekte. Het is mogelijk om de uitslag voor andere virale huiduitslag of een medicijn-gerelateerde uitslag fout. De uitslag kan komen en gaan voor maximaal drie weken, steeds meer zichtbaar wanneer er een kind wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of brengt tijd door in de zon.

Volwassenen meestal niet de ontwikkeling van de klap-wang uitslag. In plaats daarvan, de meest prominente symptoom van parvovirus infectie bij volwassenen is gezamenlijke pijn, blijvende dagen tot weken. Gewrichten meest getroffen zijn de handen, polsen, knieën en enkels.

Parvovirus symptomen bij kinderen

Onderscheidend uitslag in het gezicht

Over het algemeen heb je niet nodig om een ​​arts voor parvovirus infectie te zien. Maar als u of uw kind heeft een onderliggende aandoening die het risico op complicaties kunnen verhogen, een afspraak maken met uw arts. Deze voorwaarden omvatten

Het humane parvovirus B19 veroorzaakt parvovirusinfectie. Dit is anders dan het parvovirus gezien bij honden en katten, dus je kan de infectie niet krijgen van een huisdier of vice versa.

Parvovirus symptomen bij volwassenen

Human parvovirus infectie is het meest voor bij de basisschool-leeftijd kinderen tijdens uitbraken in de winter en lente maanden, maar iedereen kan op elk moment van het jaar ziek worden met het. Het verspreidt zich van persoon tot persoon, net als een verkoudheid, vaak door middel van sputum en hand-to-hand contact.

Wanneer een arts te zien

Parvovirus infectie kan zich ook verspreiden via het bloed. Een zwangere vrouw die besmet is kan het virus doorgeven aan haar baby.

Parvovirus en anemie

De ziekte is besmettelijk in de week voor de uitslag verschijnt. Zodra de uitslag verschijnt, wordt de persoon met de ziekte niet meer besmettelijk beschouwd en hoeft niet te worden geïsoleerd.

Parvovirus infectie bij zwangerschap

Parvovirus infectie kan ernstige complicaties voor mensen met bloedarmoede veroorzaken, een aandoening waarbij de rode bloedcellen, die zuurstof naar alle delen van je lichaam, opgebruikt zijn sneller dan uw beenmerg kan vervangen. Parvovirus infectie bij mensen met bloedarmoede kan de productie van rode bloedcellen te stoppen en veroorzaken een bloedarmoede crisis. Mensen met sikkelcelanemie lopen een bijzonder groot risico.

Parvovirus bij mensen met een verzwakt immuunsysteem

Parvovirus kan ook bloedarmoede en aanverwante complicaties veroorzaken in

Parvovirus infectie tijdens zwangerschap soms beïnvloedt rode bloedcellen in de foetus. Hoewel ongebruikelijk, kan dit ernstige bloedarmoede die kunnen leiden tot een miskraam of doodgeboorte veroorzaken. Foetale risico lijkt het grootst tijdens de eerste helft van de zwangerschap.

Parvovirus infectie kan ook leiden tot ernstige bloedarmoede bij mensen die immune systemen hebben gecompromitteerd, die kunnen voortvloeien uit

De meeste mensen met parvovirus infectie niet medische hulp inroepen. Misschien wilt u uw huisarts te praten als u of uw kind is om parvovirus blootgesteld en heeft een onderliggende aandoening die het risico op complicaties toeneemt.

Vóór de benoeming, kunt u een lijst die bestaat uit schrijven

Tijdens het lichamelijk onderzoek, zal uw arts speciale aandacht te besteden aan een huiduitslag. Als je een vrouw voorbij de puberteit bent, kan uw arts vragen of er een kans dat je zwanger bent.

Ongeveer de helft van de volwassenen zijn immuun voor parvovirus infectie, waarschijnlijk als gevolg van een eerdere, ongemerkt infectie kindertijd. Mensen die risico lopen op ernstige complicaties parvovirus kunnen profiteren van bloedonderzoeken die kunnen helpen bepalen of ze immuun voor parvovirus of als ze hebben onlangs besmet.

Voor een noncomplicated parvovirus infectie, zelfzorg behandeling thuis is over het algemeen voldoende. Mensen met een ernstige bloedarmoede kan nodig zijn om het ziekenhuis worden opgenomen en ontvangen van bloedtransfusies. Degenen met een verzwakt immuunsysteem kunnen antilichamen te ontvangen, via immunoglobuline injecties, de behandeling van de infectie.

Self-care behandeling is vooral gericht op het verlichten van symptomen en het verlichten van de pijn. Zorg ervoor dat u of uw kind krijgt voldoende rust en drankjes veel vocht. Acetaminophen (Tylenol, anderen) kunnen helpen om een ​​temperatuur van meer dan 102 F (39 C) of lichte pijn en pijn te verlichten.

Wat je kunt doen

Wees voorzichtig bij het geven van aspirine aan kinderen of tieners. Hoewel aspirine is goedgekeurd voor gebruik bij kinderen ouder dan 3 jaar, moeten kinderen en tieners die herstellen van waterpokken of griep-achtige symptomen nooit aspirine nemen. Dit komt omdat aspirine is gekoppeld aan het syndroom van Reye, een zeldzame maar potentieel levensbedreigende toestand, zoals kinderen.

Wat te verwachten van uw arts

Het is onpraktisch en onnodig om je zieke kind te isoleren. Je zult niet weten wat uw kind heeft parvovirus infectie totdat de uitslag verschijnt, en tegen die tijd, uw kind niet meer besmettelijk.

Er is geen vaccin voor menselijke parvovirus infectie te voorkomen. Als je eenmaal bent geworden besmet met parvovirus, die u aanschaft levenslange immuniteit. Het wassen van je handen en je kind handen regelmatig, en niet het delen van eten of drinken, kan helpen verminderen de kans op het krijgen van een infectie.

een bezoek aan uw arts