parasitaire infecties

onderzoek Activiteiten

partners

Ziekten veroorzaakt door protozoa (type microbe) en wormen (type worm) parasieten behoren tot de belangrijkste oorzaken van dood en ziekte in tropische en subtropische gebieden van de wereld. Pogingen om de vector (carrier) van controle van deze ziekten vaak moeilijk als gevolg van pesticiden weerstand, bezorgdheid over milieuschade en onvoldoende draagvlak bestaande vectorbesturing methoden toepassen.

Momenteel zijn er geen vaccins te voorkomen of beheersen van de verspreiding van parasitaire ziekten. Aldus beheersen van die ziekten sterk afhankelijk van de beschikbaarheid van geneesmiddelen. Helaas zijn de meeste bestaande behandelingen ofwel niet volledig effectief of zij toxisch (giftig) mensen.

rapporten

In een aantal gevallen zelfs veilige en effectieve geneesmiddelen falen ten gevolge van de selectie en de verspreiding van resistente soorten en parasieten. Dit wordt het best gedramatiseerd door de wereldwijde verspreiding van resistente Plasmodium falciparum, de protozoa die het vaakst dodelijke vorm van malaria. Daarom dringend we nieuwe behandelingen.

theernment onderzoek parasitaire infecties is gericht op de ontwikkeling van een beter begrip van de pathogenese van infecties en de ontwikkeling van meer effectieve preventie benaderingen, diagnostica en behandelingen voor hen.

Onderzoekers zijn het toepassen van nieuwe technologieën om kosteneffectieve, gevoelige en specifieke diagnostica te ontwikkelen, van toepassing zijn op situaties in de tropen veld, en om te testen voor de ziekte pathologie, besmettelijke agenten, en de reactie op geneesmiddelen en vaccins. Dergelijke tests wetenschappers helpen te leren over de ziekte van epidemiologie evenals identificeren van het risico van ziekte. Onderzoekers zijn ook de ontwikkeling van betere diagnostiek naar resistente ziekteverwekkers op te sporen, het verbeteren van behandelingen, en de nationale en regionale controle-beleid te informeren.

Onderzoekers zijn het uitvoeren van eenvoudige biochemische en moleculaire studies om enzymen, metabole routes en structuren te identificeren ziekteverwekkers die zijn targets voor interventie. Financiering van genoom initiatieven en databases is het aantal chemotherapeutische en vaccin doelstellingen uitgebreid. Onderzoekers zijn ook bestuderen hoe de bestaande drugs handelen en wat de oorzaken van resistentie tegen geneesmiddelen. De werkzaamheid en veiligheid van mogelijke geneesmiddelen te evalueren, zullen ze te bestuderen in diermodellen en in veld en kliniek instellingen.

Wetenschappers voor fundamenteel en toegepast onderzoek naar de rol van de humane immuunrespons bescherming en ziekte te identificeren. Dergelijke studies vormen de basis voor het ontwikkelen van vaccins die een persoon te beschermen tegen infecties en ziekten en voor het ontwerpen van interventiestrategieën die immunopathologische processen blokkeren. Bovendien hebben deze studies bredere toepasbaarheid als parasiet systemen belangrijk model stonden voor de rol van immuuncellen en factoren bij andere ziekten.

Fundamenteel en toegepast onderzoek op geleedpotige vectoren, zoals muggen, en hun interacties met ziekteverwekkers en mensen zijn aan de gang om tools waarmee pathogeen overdracht naar de mens te onderbreken ontwikkelen. Wetenschappers zijn het plaatsen van speciale nadruk op vector ecologie, de pathogeen-vector interactie, populatiegenetica en genetische en genomische studies. Ze hopen op nieuwe, milieuvriendelijke insectenbestrijding strategieën te ontwikkelen.

Het Laboratorium voor parasitaire ziekten verricht fundamenteel en toegepast onderzoek naar de preventie, bestrijding en behandeling van een verscheidenheid van parasitaire en bacteriële ziekten die van mondiaal belang.

Een cruciaal aspect van onze toekomstige vermogen om parasitaire ziekten onder controle zal afhangen van de vaardigheden en expertise van wetenschappers, artsen en andere werknemers in de gezondheidszorg, en de volksgezondheid specialisten in endemische gebieden. Daarom is het versterken van de onderzoekscapaciteit van de wetenschappers in hun eigen land is een belangrijke focus van theernment inspanningen.

theernment onderzoekers werken nauw samen met betrokken bij parasitaire ziekte onderzoek en bestrijding van nationale en internationale organisaties. theernment was een van de oprichters van de Multilaterale Initiative on Malaria, waarin wordt benadrukt versterken van de onderzoekscapaciteit tegen malaria in Afrika. theernment medewerkers omvatten: de Verenigde Staten Agency for International Development, theernment, de World Health Organization, de Bill & Melinda Gates Foundation, de Wereldbank, de Rockefeller Foundation, de Europese Commissie en het Programma voor de juiste technologie in de gezondheidszorg.

De Jordan Report: versnelde ontwikkeling van vaccins 2007 (PDF, 3.39 MB)

De Jordan Report 20th Anniversary: ​​versnelde ontwikkeling van vaccins 2002 (PDF, 5.78 MB)