panobinostat

Ernstige diarree gemeld met panobinostat. Monitor voor diarree, instellen tegen diarree behandeling, interrupt therapie, verlaag dan de dosis of stop panobinostat indien nodig voor ernstige diarree. Ernstige en fatale cardiale ischemische gebeurtenissen, ernstige hartritmestoornissen, en ECG-veranderingen zijn opgetreden bij patiënten die panobinostat en elektrolyt afwijkingen kunnen hartritmestoornissen verergeren. Een uitgangswaarde ECG en elektrolyten paneel wordt aanbevolen, samen met periodieke controle tijdens de behandeling zoals klinisch geïndiceerd.

Gebruikt Voor panobinostat

Therapeutische klasse: Antineoplastische Agent

Farmacologische klasse: histondeacetylaseremmer

panobinostat is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor panobinostat, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op panobinostat of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van panobinostat in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van panobinostat bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op ongewenste effecten, die de nodige voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die panobinostat nodig hebben.

Voordat u panobinostat

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van panobinostat, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Met behulp van panobinostat met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Panobinostat gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Panobinostat gebruik met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van panobinostat veranderen, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van panobinostat beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Geneesmiddelen voor de behandeling van kanker zijn zeer sterk en kunnen veel bijwerkingen hebben. Voor het ontvangen van panobinostat, zorg ervoor dat je alle risico’s en voordelen te begrijpen. Het is belangrijk voor u om nauw samen te werken met uw arts tijdens uw behandeling.

Neem panobinostat precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Het middel moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Neem panobinostat op hetzelfde tijdstip iedere dag, met of zonder voedsel.

Slik de capsule in zijn geheel met een kopje water. Doe niet open, pletten, breken of kauwen.

Wees voorzichtig verpletterd of gebroken capsules niet te hanteren. Als u contact met gebroken of geplet capsules hebben, was uw huid met zeep en helder water. Als het geneesmiddel in uw ogen, spoel ze met water.

Vermijd het eten van grapefruit, ster fruit, of granaatappel en het drinken van grapefruit of granaatappelsap tijdens het gebruik van panobinostat.

Als u braakt na het innemen van een dosis, neem nog een capsule niet nemen. Wacht en neem de volgende dosis op het gebruikelijke tijdstip.

De dosis panobinostat zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van panobinostat. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van panobinostat mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Correct gebruik van panobinostat

Do panobinostat niet als het meer dan 12 uur geleden is dat u uw laatste dosis gemist.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Store blisterverpakking in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen licht.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert uw vooruitgang tijdens het gebruik van panobinostat te zien of het goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Met behulp van panobinostat terwijl je zwanger kunt uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van geboortebeperking (bijvoorbeeld condooms) uit om zwanger te raken tijdens de behandeling en gedurende 1 maand na de laatste dosis (voor seksueel actieve vrouwen) te houden, en tot 3 maanden na de laatste dosis (voor seksueel-actieve mannen) . Als u denkt dat u of uw partner zwanger zijn geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van panobinostat

Kanker medicijnen kunnen diarree, misselijkheid of braken veroorzaken bij de meeste mensen, soms zelfs na het ontvangen van medicijnen te voorkomen. Vraag uw arts of verpleegkundige over andere manieren om deze bijwerkingen te controleren.

Neem contact op met uw arts meteen als u eventuele wijzigingen in uw hartritme te hebben. Je zou duizelig of flauw, of je kan een snelle, beukende, of onregelmatige hartslag hebben. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u of iemand in uw familie ooit een hartritme probleem heeft gehad, zoals QT-verlenging.

Panobinostat kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

panobinostat kan uw risico op het ontwikkelen van infecties verhogen. Voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn of infecties tijdens het gebruik van panobinostat. Was uw handen vaak. Vertel uw arts als u enige vorm van infectie voordat u panobinostat. Vertel uw arts als u ooit een infectie die niet weg zou gaan of een infectie die bleef terugkomen hebben gehad.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, braken, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

panobinostat Side Effects

panobinostat

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Multiple Myeloma dexamethason, Decadron, cyclofosfamide, Revlimid, doxorubicine, Cytoxan, vincristine, adriamycine, Velcade, Doxil, lenalidomide, thalidomide, bortezomib, Pomalyst, carfilzomib, melphalan, Ninlaro, carmustine, Darzalex, Daratumumab, Kyprolis, pomalidomide, Alkeran, Empliciti

 of gaat u lid worden van de panobinostat steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.