pangestyme ec

Gebruikt Voor Pangestyme EC

Therapeutische klasse: Enzyme Replacement

Farmacologische klasse: Enzyme

Pancrelipase bevat de enzymen die nodig zijn voor de vertering van eiwitten, zetmeel en vetten.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van Creon®, Pancreaze®, Pertzye ™ en Zenpep® bij kinderen zou beperken.

Voordat u Pangestyme EC

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Ultresa ™ bij kinderen jonger dan 12 maanden oud, en Viokace ™ bij kinderen. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij deze leeftijdsgroepen.

Er is geen informatie beschikbaar over de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Creon®, Pancreaze® en Pertzye ™ bij geriatrische patiënten.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van Ultresa ™, Viokace ™ en Zenpep® bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier-, lever- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die deze geneesmiddelen nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die pancrelipase bevatten. Het is misschien niet specifiek voor Pangestyme EG. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Neem dit geneesmiddel met maaltijden of snacks en voldoende vloeistof om het volledig te slikken, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Bij het voorschrijven van dit geneesmiddel voor uw aandoening, kan uw arts ook een persoonlijke dieet voor u voorschrijven. Volg de speciaal dieet zorgvuldig. Dit is nodig om het geneesmiddel goed. Het is ook belangrijk om veel water te drinken terwijl u op dit geneesmiddel.

Voor patiënten die de tabletten

Voor patiënten die de vertraagde afgifte capsules

Niet merken of toedieningsvormen van pancrelipase veranderen zonder eerst met uw arts. Verschillende producten kunnen niet op dezelfde manier. Als u uw geneesmiddel te vullen en het ziet er anders uit, contact op met uw apotheker.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, slaat u de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Correct gebruik van pancrelipase

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

U kunt Creon® capsules bewaren bij kamertemperatuur gedurende 30 dagen. Gooi ongebruikte medicijnen na 30 dagen.

Bewaar de vertraagde-afgifte capsules in een hermetisch gesloten container ter bescherming tegen vocht.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u of uw kind moet blijven om het te nemen.

Voor patiënten die de capsules met poeder

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Pangestyme EC

Voor patiënten die de poedervorm van dit geneesmiddel

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind ongewone of ernstige buik- of maagpijn, moeite met het passeren van ontlasting, misselijkheid of braken. Dit kunnen symptomen van een zeldzame maar ernstige darmaandoening genoemd fibroserende colonopathy.

Dit geneesmiddel wordt uit de pancreas van varkens. Het risico op het krijgen van een virus uit medicijnen gemaakt van varken organen is sterk verminderd in de afgelopen jaren. Dit is het gevolg van de vereiste tests voor bepaalde virussen en testen tijdens de vervaardiging van deze geneesmiddelen. Hoewel het risico van overdracht van bepaalde virussen aan mensen die het medicijn zal gebruiken laag is, praten met uw arts als u of uw kind zich zorgen.

Dit geneesmiddel kan ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, netelroos, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht, mond of keel terwijl u of uw kind gebruik van dit geneesmiddel.

Vertel uw arts als u een voorgeschiedenis van abnormale bloedglucosewaarden alvorens Zenpep®.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Pangestyme EG Side Effects

Pangestyme EG (pancrelipase)

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid Rx / OTC Rx en / of OTC

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Chronische pancreatitis Creon, Zenpep, pancrelipase, Pancreaze, pancreatine, Viokase, Pertzye

Alvleesklier Exocrine Dysfunction Creon, Zenpep, pancrelipase, Pancreaze, Viokase, Pertzye

Cystic Fibrosis azitromycine, Zithromax, gentamicine, Creon, vitamine E, tobramycine, amikacine

 of gaat u lid worden van de Pangestyme EG steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.