Painkiller hoofdpijn

Pijnstillers zijn een goede manier om hoofdpijn te verlichten, maar als je ze meer dan twee of drie keer per week te nemen, konden ze de oorzaak van uw hoofdpijn te worden.

Tot 1 op de 10 mensen die vaak hoofdpijn doen dat omdat ze pijnstillers te vaak, zegt dr Fayyaz Ahmed, consultant neuroloog in Hull Royal Infirmary.

“Ongeveer 5% van de patiënten in mijn hoofdpijn kliniek hebben wat we noemen medicatie-overmatig gebruik hoofdpijn, van het nemen van pijnstillers regelmatig over een lange periode.

Deze statistiek is waarschijnlijk nog hoger in de algemene bevolking, met 5-10% van de mensen met hoofdpijn te krijgen van het nemen van te veel pijnstillers.

Painkiller hoofdpijn

Painkiller, of rebound, hoofdpijn zijn vaak of dagelijks hoofdpijn die zich ontwikkelen na het innemen van pijnstillers voor spanningshoofdpijn of migraine over meerdere maanden.

Vreemd, pijnstiller hoofdpijn alleen een probleem voor mensen die pijnstillers te nemen om de behandeling van hoofdpijn worden. Ze niet toevallig mensen die pijnstillers langdurig andere pijnlijke aandoeningen, zoals artritis en rugpijn.

Painkiller hoofdpijn worden meestal veroorzaakt door het nemen van pijnstillers te lang en niet als gevolg van het overschrijden van de aanbevolen dosering.

“De meeste mensen die krijgen medicatie-overmatig gebruik hoofdpijn nemen niet meer dan de aanbevolen dosering op de pijnstiller pakket,” zegt Dr Ahmed.

“Het probleem begint wanneer u gebruik maken van de aanbevolen dosis pijnstillers nemen voor lange periodes, vaak maanden achtereen.

“Als je pijnstillers neemt voor uw hoofdpijn meer dan twee keer per week voor meer dan drie maanden, zult u op een zeer hoog risico op het krijgen rebound hoofdpijn,” zegt Dr Ahmed.

Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn pijnstiller?

Wat er gebeurt is dat je lichaam went aan de pijnstillers.

Een rebound hoofdpijn ontstaat als je niet een pijnstiller binnen een dag of zo van de laatste dosis doen nemen. Je neem aan dat het is gewoon een andere spanning hoofdpijn of migraine en neem een ​​verdere dosis pijnstiller.

Wanneer het effect van de pijnstiller afneemt, een reboundhoofdpijn ontwikkelt en de cyclus gaat.

Sommige mensen zelfs beginnen om pijnstillers te nemen elke dag om hoofdpijn te voorkomen, die alleen maakt het nog erger.

codeïne, paracetamol, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDs) – pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen, een groep van specifieke anti-migraine geneesmiddelen bekend als triptanen, zoals sumatriptan

Alle gemeenschappelijke pijnstillers verkrijgbaar bij apotheek kan dit probleem veroorzaken. Ze bevatten

Pijnstillers te vermijden

Echter, sommige pijnstillers hebben meer kans op medicatie-overmatig gebruik hoofdpijn veroorzaken dan andere.

‘Pijnstillers met codeïne zijn het meest waarschijnlijk leiden tot overmatig gebruik hoofdpijn, “zegt Dr Ahmed. Zijn advies aan pijnstiller hoofdpijn te voorkomen is

De behandeling voor medicatie-overmatig gebruik hoofdpijn is simpel – stoppen met het nemen van pijnstillers.

Volgens Dr Ahmed, als je al maanden in plaats van jaren afhankelijk zijn geweest op pijnstillers, de beste aanpak is om abrupt te stoppen.

“Je hoofdpijn zal waarschijnlijk erger worden direct na het stoppen, en u kunt zich misselijk voelt of slapen slecht, maar na 7 tot 10 dagen, als de pijnstillers zijn uit uw systeem, zult u zich beter voelt,” zegt hij.

Als u al het krijgen van hoofdpijn pijnstiller voor meerdere jaren als gevolg van het nemen-codeïne bevattende producten, kan het gevaarlijk om abrupt te stoppen. In plaats daarvan, geleidelijk te verminderen van het aantal pijnstillers u neemt. Dit kan het beste gebeuren onder toezicht van een arts.

Zodra uw pijnstiller hoofdpijn hebt gestopt en uw spanning hoofdpijn of migraine zijn terug naar normaal, kunt u beginnen met pijnstillers opnieuw te gebruiken als je ze nodig hebt.

Het behandelen van pijnstiller hoofdpijn

“Ongeveer 70-80% van de mensen met medicatie-overmatig gebruik hoofdpijn in slagen om regelmatig te stoppen met het innemen van pijnstillers en voel me veel beter als gevolg. De overige 20-30% terugval in de tijd en kan hebben om herhaaldelijk gaan door middel van wachttijden, “zegt Dr Ahmed.

Lees de antwoorden op de gemeenschappelijke vragen die mensen hebben over pijnstillers en andere medicijnen, met inbegrip van “Kan ik paracetamol als ik ben op antibiotica?” en “Kan ik alcohol drinken als ik ben het nemen van pijnstillers? ‘.

De medicijnen die u moet nemen om de behandeling van pijn is afhankelijk van wat voor soort pijn die je hebt

Een apotheker verklaart de essentiële geneesmiddelen geen huishouden mag geen

. Niet pijnstillers voor hoofdpijn op meer dan twee dagen per week te nemen, doe pijnstillers niet als hoofdpijn voor twee of meer opeenvolgende dagen. Vermijd codeïne of-codeïne bevatten pijnstillers zoals Syndol en Solpadeine.

Het voorkomen van pijnstiller hoofdpijn

Het gebruik van de diensten van uw lokale apotheek kan bespaart u een onnodige reis naar uw arts

Wat te doen over de verschillende soorten pijn, waaronder pijn in de gewrichten, pijn in de rug en migraine, plus hoe langdurige pijn te beheren

Antwoorden op veelgestelde vragen over hoofdpijn

Welke pijnstiller?

Uw medicijnkastje

Apotheek en medicijnen

Leven met pijn