OZURDEX

Therapeutische klasse: corticosteroïden, Zwakke

Gebruikt Voor Ozurdex

Farmacologische klasse: Adrenal Glucocorticoïd

Dexamethason intravitreaal implantaat wordt ook gebruikt om een ​​oogziekte genaamd uveitis (zwelling in het middelste deel van het oog) te behandelen. Dit geneesmiddel wordt ook gebruikt om maculair oedeem bij patiënten met kunstmatige lensimplantaat of zijn die cataractchirurgie.

Dit geneesmiddel is alleen door of onder toezicht van uw arts te worden gegeven.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van dexamethason implantaat in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van dexamethason implantaat bij ouderen zou beperken.

Voordat u Ozurdex

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit geneesmiddel is een implantaat dat is geplaatst in uw oog. Het zal blijven in uw oog en hoeft niet te worden verwijderd. Een oogarts zal u dit geneesmiddel in een ziekenhuis of kliniek instelling te geven.

Uw oogarts zal willen je vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste paar weken nadat u dit geneesmiddel krijgt.

Ernstige problemen oog kan optreden na het ontvangen van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw oog arts meteen als u een verandering in visie of het oog wordt rood, gevoelig voor licht, of pijnlijk. Ook, vertel uw arts als u een verhoogde druk in het oog te voelen.

Dit geneesmiddel kan tijdelijk wazig zicht veroorzaken. Rijd niet, het gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet in staat zijn om goed te zien doen.

Dit implantaat kan verhuizen naar een ander deel van uw oog als het achterste deel van uw lens ontbreekt of gescheurd. Praat met uw arts als u zich zorgen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Correct gebruik van Ozurdex

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Diabetisch maculair oedeem dexamethason oogheelkundige, Lucentis, Eylea, fluocinolon oogheelkundige, ranibizumab oogheelkundige, aflibercept oogheelkundige

Maculair oedeem dexamethason oogheelkundige, Lucentis, Eylea, fluocinolon oogheelkundige, Maxidex, ranibizumab oogheelkundige

Uveïtis triamcinolon, dexamethason oftalmische, azathioprine, atropine oftalmische, Tobradex

Uveïtis, Posterior prednison, dexamethason, Decadron, Deltasone

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Ozurdex

Ozurdex Side Effects

Ozurdex (dexamethason oogheelkundige)