oxymorfon (oraal) beschrijving en merknamen

Oxymorfon wordt gebruikt om pijn. Het behoort tot de groep geneesmiddelen die narcotische analgetica (pijnstillers). Het functioneert in het centrale zenuwstelsel (CZS) om pijn te verlichten. Veel van de bijwerkingen worden ook veroorzaakt door maatregelen in het CZS.

Oxymorfon tabletten met vertraagde afgifte worden gebruikt voor het verlichten van matige tot ernstige pijn bij patiënten die continu rond-de-klok behandeling gedurende langere tijd, en mag niet worden gebruikt wanneer pijnmedicatie nodig heeft voor een korte tijd, zoals wanneer herstellen van een operatie. Gebruik dit geneesmiddel voor het verlichten van lichte pijn, of in situaties waarin de niet-narcotische medicatie is effectief. Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt voor de behandeling van pijn die u slechts een keer in de zoveel tijd of “zo nodig”.

Wanneer oxymorfon wordt gebruikt voor een lange tijd, kan het worden gewoonte-vorming (waardoor geestelijke of lichamelijke afhankelijkheid). Echter, moeten mensen die aanhoudende pijn niet laten de angst voor afhankelijkheid te houden van het gebruik van verdovende middelen om hun pijn te verlichten. Geestelijke afhankelijkheid (verslaving) is niet waarschijnlijk, wanneer verdovende middelen worden gebruikt voor dit doel. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer de behandeling plotseling wordt gestopt. Kan echter ernstige ontwenningsverschijnselen meestal voorkomen worden door de dosis geleidelijk over een tijdsperiode voor de behandeling volledig gestopt.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Tablet, Extended release; Tablet