oxybutynine

Therapeutische klasse: Urinary Krampstillend

Gebruikt Voor oxybutynine

Farmacologische klasse: Oxybutynine

Oxybutynin behoort tot de groep geneesmiddelen die spasmolytica. Het helpt afname spierspasmen van de blaas en de frequente aandrang tot urineren door deze spasmen.

Oxybutynine verlengde afgifte wordt ook gebruikt om kinderen van 6 jaar en ouder die een overactieve blaas veroorzaakt door een bepaalde zenuw stoornis (bijvoorbeeld spina bifida) te behandelen.

oxybutynine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor oxybutynine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op oxybutynine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van oxybutynine verlengde afgifte tablet bij kinderen van 6 jaar en ouder zou beperken. Echter, oxybutynine verlengde afgifte tablet niet aanbevolen bij kinderen die niet kunnen slikken geheel, zonder te breken, kauwen, of verwond, of bij kinderen jonger dan 6 jaar.

Voordat u oxybutynine

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van oxybutynine bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van oxybutynine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik oxybutynine met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik oxybutynine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van oxybutynine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van oxybutynine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Het is zeer belangrijk dat u alleen oxybutynine gebruiken zoals aangegeven. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

oxybutynine wordt meestal met water op een lege maag. Echter, kan uw arts wil dat je het met voedsel of melk te maagklachten te verminderen.

Voor patiënten die de tabletten met langdurige afgifte

De dosis van oxybutynine is verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van oxybutynine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van oxybutynine mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Correct gebruik van oxybutynine

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u of uw kind moet blijven gebruiken.

oxybutynine kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd angio-oedeem. Angio-oedeem kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u of uw kind een uitslag, jeuk, een grote, bijenkorf-achtige zwelling in het gezicht, oogleden, lippen, tong, keel, handen, benen, voeten, en geslachtsorganen, moeite met ademhalen, of borst beklemming tijdens het gebruik van oxybutynine.

Oxybutynine kan angst, verwarring, prikkelbaarheid, slaperigheid of ongebruikelijke slaperigheid, of hallucinaties (zien, horen of voelen van dingen die er niet zijn) veroorzaken. Deze symptomen hebben meer kans om zich voordoen wanneer u begint met het nemen van oxybutynine, of wanneer de dosis wordt verhoogd. Als u of uw kind deze symptomen hebben, vertel uw arts meteen.

oxybutynine zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel, mogelijk veroorzaakt slaperigheid). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, of slapen geneeskunde, recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande, terwijl u of uw kind gebruikt oxybutynine.

oxybutynine kan uw ogen gevoeliger voor licht dan ze zijn normaal geworden. Het dragen van een zonnebril en het vermijden van te veel blootstelling aan fel licht kunnen helpen verminderen het ongemak.

oxybutynine kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, slaperig worden, of wazig zien. Zorg dat u weet hoe u reageert op oxybutynine voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig, niet alert, of niet in staat om goed te zien zijn te doen.

Oxybutynine kan zorgen dat u minder zweet, waardoor uw lichaamstemperatuur te verhogen. Wees extra voorzichtig niet oververhit tijdens het sporten of warm weer wordt terwijl u of uw kind nemen oxybutynine, omdat oververhitting kan leiden tot een zonnesteek. Ook kan hete baden of sauna’s maken u zich duizelig of zwak voelt terwijl u of uw kind nemen oxybutynine.

Uw mond, neus en keel kunnen voel me erg droog terwijl u of uw kind nemen oxybutynine. Voor tijdelijke verlichting van droge mond, gebruik suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als uw mond blijft droog langer dan 2 weken te voelen, contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van oxybutynine

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

oxybutynine Side Effects

oxybutynine

Beschikbaarheid Rx / OTC Rx en / of OTC

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Overactieve blaas Myrbetriq, Vesicare, tolterodine, Ditropan, Detrol, Toviaz, Botox, Enablex

Urine-incontinentie Vesicare, tolterodine, Ditropan, Detrol, Toviaz, Enablex, Detrol LA, trospium

Dysurie Pyridium, Phenazopyridine, Ditropan, flavoxaat, Ditropan XL, Urispas, Gelnique