Overzicht – hersenen AVM (arterioveneuze misvorming)

hersenen AVM

hersenen AVM

Normale en abnormale bloedvaten

Normale en abnormale bloedvaten

In een brein AVM, bloed gaat rechtstreeks vanuit uw slagaders naar je aderen via abnormale schepen. Dit verstoort de normale proces van hoe het bloed circuleert door je hersenen.

In een brein AVM, bloed gaat rechtstreeks van slagaders naar aders via een wirwar van abnormale bloedvaten.

Hersenen arterioveneuze malformatie (AVM) is een wirwar van abnormale bloedvaten aansluiten slagaders en aders in de hersenen.

De slagaders de verantwoordelijkheid en zuurstofrijk bloed van het hart naar de hersenen. Aders dragen het zuurstofarme bloed terug naar de longen en het hart. Een hersenen AVM verstoort deze vitale proces.

Een arterioveneuze misvorming kan overal in je lichaam te ontwikkelen, maar komt het meest voor in de hersenen of wervelkolom. Zelfs zo, hersenen AVM’s zijn zeldzaam en bij minder dan 1 procent van de bevolking.

De oorzaak van AVM is niet duidelijk. De meeste mensen zijn geboren, maar ze kunnen soms later in het leven te vormen. Ze worden zelden doorgegeven onder families genetisch.

Sommige mensen met hersenen AVM ervaring tekenen en symptomen, zoals hoofdpijn of aanvallen. AVM’s worden vaak gevonden na een scan van de hersenen voor een ander gezondheidsprobleem of na de bloedvaten scheuren en bloedingen veroorzaken in de hersenen (bloeding).

Zodra de diagnose, hersenen AVM kan vaak succesvol behandeld om complicaties zoals hersenletsel of beroerte te voorkomen.

Ontdek waarom is de beste plek voor uw zorg.