overzicht

Volwassen attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD) is een psychische aandoening die een combinatie van aanhoudende problemen, zoals moeite met aandacht, hyperactiviteit en impulsief gedrag omvat. Volwassen ADHD kan leiden tot onstabiele relaties, slechte werk of school prestaties, laag zelfbeeld, en andere problemen.

Hoewel het volwassen ADHD heet, symptomen beginnen in de vroege kindertijd en blijven in de volwassenheid. In sommige gevallen wordt ADHD niet herkend of gediagnosticeerd tot de persoon een volwassene. Volwassen ADHD symptomen kunnen niet zo duidelijk als ADHD-symptomen bij kinderen. Bij volwassenen, kan hyperactiviteit afnemen, maar worstelt met impulsiviteit, rusteloosheid en moeite met aandacht kunnen blijven.

De behandeling van volwassen ADHD is vergelijkbaar met de behandeling van kinderen met ADHD, hoewel sommige ADHD medicatie goedgekeurd voor kinderen niet voor volwassenen worden goedgekeurd. Volwassen ADHD behandeling omvat medicatie, psychologische begeleiding (psychotherapie) en de behandeling van eventuele mentale gezondheidsproblemen die zich voordoen, samen met ADHD.

een bezoek aan uw arts