overzicht

Anorexia (an-o-REK-see-uh) nervosa – vaak gewoon genoemd anorexia – is een eetstoornis wordt gekenmerkt door een abnormaal laag lichaamsgewicht, intense angst in gewicht en een vertekend beeld van het lichaamsgewicht. Mensen met anorexia hechten veel waarde aan het beheersen van hun gewicht en de vorm, met behulp van extreme inspanningen die de neiging om significant bemoeien met de activiteiten in hun leven.

Gewichtstoename te voorkomen of om verder te gaan verliezen van gewicht, mensen met anorexia meestal ernstig de hoeveelheid voedsel die ze eten te beperken. Zij kunnen calorie-inname onder controle door braken na het eten of door misbruik van laxeermiddelen, dieet aids, diuretica of klysma’s. Ze kunnen ook proberen om gewicht te verliezen door overmatig sporten.

Sommige mensen met anorexia en binge purge, vergelijkbaar met mensen met boulimia nervosa. Echter, mensen met anorexia in het algemeen kampen met een abnormaal laag lichaamsgewicht, terwijl mensen met boulimie zijn meestal normaal tot boven normaal gewicht. Maakt niet uit hoe het gewichtsverlies wordt bereikt, de persoon met anorexia heeft een intense angst in gewicht.

Anorexia is niet echt over eten. Het is een ongezonde manier om te proberen om te gaan met emotionele problemen. Als je anorexia, je vaak gelijk dun met eigenwaarde.

Anorexia kan heel moeilijk te overwinnen zijn. Maar met de behandeling, kunt u een beter gevoel van wie je bent, terug naar gezondere eetgewoonten en reverse enkele van ernstige complicaties anorexia’s te krijgen.

anorexia care

een bezoek aan uw arts