Overgewicht onder plussers

Meer jonge kinderen dan ooit te zwaar zijn, maar er is genoeg u kunt doen om uw kind het bereiken van een gezond gewicht.

Overgewicht is slecht voor de gezondheid van uw kleuter nu en in de toekomst. Kinderen met overgewicht zijn veel meer kans om volwassenen met overgewicht worden, waardoor ze een verhoogd risico op een reeks van gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten en beroerte.

Wat meer is, het is niet altijd gemakkelijk om te vertellen als peuters en zeer jonge kinderen met overgewicht. Uw kind kan worden aangemerkt als overgewicht door onze BMI calculator, ook al zijn ze niet te zwaar aan je kijkt.

Maar er is bemoedigend nieuws. U kunt een hoop om te helpen uw kind bereiken en handhaven van een gezond gewicht te doen. Vergeet niet, als u zich zorgen maakt over het gewicht van uw kind dan uw arts, praktijkverpleegkundige, school verpleegkundige of de gezondheid bezoeker kan geven u hulp en advies bent.

Hoe kinderen overgewicht

Net als bij volwassenen, kinderen worden te zwaar als ze meer energie verbruiken door middel van eten en drinken dan ze gebruiken. Maar, in tegenstelling tot volwassenen, kinderen nog steeds groeit en dat betekent dat ze meer energie nodig hebben om te groeien.

Het is belangrijk dat ze deze energie uit voedzame, gezonde voeding, en niet van de voedingsmiddelen gevuld met vet en suiker.

De meeste kinderen met overgewicht hoeft niet op dieet. Ze kunnen niet eens nodig om gewicht te verliezen. In plaats daarvan kunnen ze proberen om hun gewicht hetzelfde te houden als ze groeien groter. Op die manier zullen ze steeds dichter bij een gezond gewicht. Maar als uw kind een overgewicht BMI, is het belangrijk dat ze hun eetgedrag te veranderen en te doen regelmatige fysieke activiteit om dit te bereiken.

Als het gaat om het dieet van uw kind, heb je niet nodig om calorieën te tellen. In plaats daarvan, geef ze een gezonde, evenwichtige voeding die hen zal opzetten voor een levensduur van gezonde voeding.

De beste manier om uw kind om gezond te eten is het goede voorbeeld geven. Als uw kind te zwaar is, na te denken over de houding ten opzichte van voedsel in uw huis. Heeft u samen eten als een familie, of pak snacks voor onderweg? Is de televisie op tijdens de maaltijd? Heeft u bereiden voedsel zelf of vertrouwen op afhaalrestaurants?

Opzetten van een regelmatig patroon van maaltijden, zodat het hele gezin maaltijden kunt genieten van elkaar, in plaats van het toestaan ​​van uw kind om te snack wanneer ze daar zin in heeft.

Goed eten voor jonge kinderen

Kook hetzelfde voedsel voor iedereen, zelfs als het niet voor iedereen mogelijk om te eten op hetzelfde moment. Schakel de televisie uit tijdens de maaltijd, want het is makkelijk om veel te eten als afgeleid.

Lees 10 eenvoudige manieren om gezond te worden als een familie.

Lichamelijke activiteit verbrandt calorieën dat uw kind heeft verbruikt. Het is ook belangrijk als je kind is om sterke, gezonde botten en spieren te ontwikkelen. Het beste van alles, actief zijn is een onderdeel van de kindertijd, en het is heel leuk.

Kinderen die kunnen lopen op hun eigen moet fysiek actief zijn elke dag gedurende ten minste drie uur, verspreid over de dag, binnen of buiten.

Geef ze hapklare bedragen op het eerste. Grote delen van de onbekende voedsel zal worden off-putting,. Beloon je kind voor het uitproberen van nieuwe voedingsmiddelen, maar ze niet bekritiseren als ze dat niet doen. . Maaltijden moet leuk, niet stressvol of als een test, zijn aanwijzingen dat nieuwe voedingsmiddelen moeten soms worden aangeboden aan 15 keer voordat ze worden geaccepteerd, maar je hoeft alleen maar een zeer kleine hoeveelheid (hapklare) elke keer bieden. Wees geduldig en blijven geven het voedsel aan uw kind bij verschillende gelegenheden.

Behalve als ze slapen, moeten kinderen onder de leeftijd van vijf voorkomen dat inactief voor lange periodes. TV kijken voor uren of worden vastgebonden in een buggy te lang is niet goed voor hun gezondheid en ontwikkeling.

Hoe om kinderen om meer actief te zijn

Schrijf je gratis in en uw kind zullen hun eigen gepersonaliseerde activiteitenplan vol goede ideeën voor het krijgen van in beweging te krijgen.

Dit LazyTown uitdaging is een geweldige manier om pre-school kinderen om meer te bewegen.

Lees meer over de fysieke richtlijnen activiteit voor kinderen, en hoe actief te krijgen met je kinderen.

U kunt meer informatie over gezonde voeding voor kinderen in Wat te jonge kinderen te voeden.

Als uw kind honger tussen de maaltijden, geef ze gezonde snacks, zoals vers fruit of een glas melk. Vermijd suikerhoudende voedingsmiddelen, zoals koekjes, chocolade en gebak.

Calcium is vooral belangrijk voor kinderen, dus zorg ervoor dat uw kind heeft drie porties van calcium-rijk voedsel elke dag. Zuivel eten is een uitstekende bron van calcium, dus drie porties kon een glas melk, een luciferdoosje-sized stukje kaas of yoghurt zijn.

Vanaf de leeftijd van twee verder, kunt u halfvolle melk te geven aan uw kind. Volledig afgeroomde melk is niet geschikt tot de leeftijd van vijf.

Gezond eten regels voor jonge kinderen

Probeer deze gezonde snack tips voor jonge kinderen.

Als je kind weigert om bepaalde voedingsmiddelen te eten kan het moeilijk schijnen om een ​​gezondere voeding te introduceren.

Probeer te eten van uw kind gewoonten één stap tegelijk te wijzigen. In de eerste plaats na te denken over de rest van de familie eetgewoonten, als uw kind ze kunnen worden gekopieerd. Als je niet groenten eet, je kind is het onwaarschijnlijk dat.

Denk na over de gezonde en evenwichtige voeding je wilt dat je kind om te eten en dan maken dat normaal is in uw huis.

Geleidelijk in te voeren uw kind aan een breder scala van levensmiddelen, met inbegrip van nieuwe groenten en fruit. Probeer de volgende tips

Advies voor overgewicht kinderen van 6 tot 15 jaar.

Gezonde snacks voor onder-fives

Tips voor kieskeurige eters

Kinderen hebben meer kans zich te houden aan een gezonde levensstijl als het is leuk voor hen

10 manieren om de hele familie te betrekken bij het houden van kinderen in trim, met inbegrip van actieve vakanties en samen eten

Probeer onze heerlijke maaltijd ideeën om uw oudere baby te geven of peuter een gezonde, evenwichtige voeding

Richtsnoeren voor lichaamsbeweging voor kinderen onder de vijf jaar voor een gezonde groei en ontwikkeling in de leeftijd

Hoe deel te nemen aan dit programma kan helpen uw kind het bereiken van een gezond gewicht

actief spelen

Hoe kunt u uw kind in een gezond leven te betrekken

Krijg gezond als een familie

Baby en peuter maaltijd ideeën

Richtsnoeren voor lichaamsbeweging voor kinderen (jonger dan vijf jaar)

De National Child Measurement Programme