overflow incontinentie – topic overzicht

Incontinentie / OAB Trends

Overflow incontinentie is het onwillekeurige afgifte van urine vanwege een zwakke blaasspier of verstop- wanneer de blaas wordt overvolle, hoewel de persoon voelt geen aandrang om te urineren.

Symptomen van overloopincontinentie omvatten

Overflow incontinentie bij zowel mannen als vrouwen kan worden veroorzaakt door

Vrouwen kunnen worden behandeld voor overloopincontinentie met

Geneesmiddelen worden zelden gebruikt voor de behandeling overflow incontinentie bij vrouwen.

Het plotseling vrijkomen van urine; Een gevoel van volheid in de blaas, zelfs na het plassen; Lekken van urine tijdens het slapen; Een urinestraal die stopt en herstart tijdens het plassen; Moeite met plassen, zelfs terwijl het gevoel de drang om te plassen.

Mannen kunnen worden behandeld voor overloopincontinentie met

Omstandigheden die de zenuwen (zoals diabetes of multiple sclerose) beïnvloeden en gevolgen voor het vermogen van een persoon om blaas volheid sense- of ter vermindering van de capaciteit van de blaas om samen te trekken; Een blokkade in de urinewegen, zoals een blaas steen of urinewegen tumor die de urinebuis vernauwt. Wanneer verstopping bij mannen, wordt meestal veroorzaakt door een vergrote prostaat (benigne prostaathyperplasie of BPH), prostaatkanker of een vernauwing van de urethra; Spierslapte die verdrijft urine uit de blaas (detrusor), zodat de blaas niet normaal kan legen; Bepaalde medicijnen.

Katheter. Een katheter is een dunne, flexibele buis die het mogelijk maakt de urine eruit lopen. Deze is in de blaas door de urinebuis. Verschillende soorten katheters includ; Intermitterende zelf katheterisatie: Een vrouw voegt een schone katheter wanneer het nodig is om te plassen, meestal 3 of 4 keer per dag; Inwonende Foley catheter: De katheter blijft op zijn plaats continu. Urineweginfecties vaker voorkomen bij langdurig gebruik van een katheter dan bij intermitterende zelf katheterisatie.

Chirurgie. Overflow incontinentie veroorzaakt door een vergrote prostaat wordt vaak behandeld met een operatie om de obstructie te verwijderen, met inbegrip van transurethrale resectie van de prostaat (TURP), een gemeenschappelijke procedure voor de behandeling van BPH; Katheter. Sommige mannen kan een katheter nodig om de blaas te legen normaal; Geneeskunde. Medicijnen kunnen worden gebruikt om de prostaat verkleinen. Dit ontlast de druk op de urethra, zodat de blaas meer normaal kan legen. Medicijnen kunnen ook helpen de urine stromen beter.