osteomyelitis risicofactoren

Je botten zijn gewoonlijk gevoeliger voor infecties. Voor osteomyelitis te komen, moet een situatie die uw botten kwetsbaar maakt aanwezig zijn.

Een ernstige botbreuken of een diepe steekwond geeft infecties een route naar uw bot of in de omgeving weefsel in te voeren. Operatie om gebroken botten te repareren of vervangen van versleten gewrichten kan ook per ongeluk een weg te openen voor ziektekiemen om een ​​bot in te voeren.

Geïmplanteerde orthopedische hardware is een risicofactor voor infectie. Deep dier beten kunnen ook een route voor infectie.

Wanneer bloedvaten zijn beschadigd of geblokkeerd, je lichaam heeft moeite met het verdelen van de infectie te bestrijden cellen die nodig zijn om een ​​kleine infectie te groeien groter te houden. Wat begint als een klein sneetje kan ontwikkelen tot een diepe zweer die diepe weefsel en bot kan blootstellen aan infectie.

Recente letsel of orthopedische chirurgie

doorbloedingsstoornissen

Ziekten die de bloedcirculatie aantasten omvatten

Er zijn een aantal voorwaarden die het gebruik van medicinale slang nodig hebben om de buitenwereld te verbinden met de inwendige organen. Dit kan echter ook buizen dienen als een manier voor bacteriën om in het lichaam, waardoor het risico van een infectie in het algemeen, wat kan leiden tot osteomyelitis.

Problemen die intraveneuze lijnen of katheters

Voorbeelden van wanneer een dergelijke buis kan worden omvatten

Aandoeningen die het immuunsysteem beïnvloeden

Als uw immuunsysteem is aangetast door een medische aandoening of medicatie, heb je een grotere kans op osteomyelitis. Factoren die uw immuunsysteem kan onderdrukken omvatten

illegale drugs

Mensen die injecteren illegale drugs hebben meer kans om osteomyelitis ontwikkelen, omdat ze meestal gebruik maken van niet-steriele naalden en doen hun huid niet steriliseren voordat injecties.